Η web έκδοση του iCloud αποκτά νέο επανασχεδιασμό εμπνευσμένο από τα widgets

1 έτος πριν
iCloud

Τον Οκτώβριο, η APPLE αποκάλυψε ένα νέο σχεδιασμό για το iCloud.com, της πύλης της εταιρείας για τις υπηρεσίες της που βασίζονται στο cloud. Τώρα που η δοκιμαστική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, το νέο iCloud για το web αποτελεί μια πολύ καλύτερη επιλογή για να έχεις πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα αλλά και σε υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με το οικοσύστημα της APPLE, χωρίς να χρειάζεται να έχεις μαζί σου μια συσκευή της εταιρείας.

Ο επανασχεδιασμός του iCloud.com χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό προσαρμόσιμα widgets, τα οποία σου επιτρέπουν να έχεις άμεση πρόσβαση στις προσωπικές σου πληροφορίες. Από προεπιλογή, τα widgets που εμφανίζονται είναι το Ημερολόγιο, οι Υπενθυμίσεις, οι Φωτογραφίες και το Mail, με ένα τμήμα να είναι αφιερωμένο σε άλλες εφαρμογές όπως το Find My, Pages, Numbers και Keynote. Ο νέος σχεδιασμός βρίσκεται σε αρμονία με τις πρόσφατες σχεδιαστικές αλλαγές της APPLE, κυρίως με τα widgets της αρχικής οθόνης και της οθόνης κλειδώματος στο iOS.

Κάθε widget εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με μια διαφορετική εφαρμογή και μπορείς να σύρεις τα widgets για να αλλάξεις τη σειρά τους και να τα τοποθετήσεις όπως σε βολεύουν. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις widgets ενώ κάθε σειρά εμφανίζει δύο widgets - ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο που έχει διπλάσιο μέγεθος.

Όταν κάνεις κλικ στην επικεφαλίδα κάθε widget, φορτώνεται η σελίδα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Για παράδειγμα, αν έχεις το widget του Mail και κάνεις κλικ στην επικεφαλίδα Mail, τότε φορτώνεται η ιστοσελίδα iCloud Mail. Οι μεμονωμένες σελίδες εφαρμογών μοιάζουν πολύ με εκείνες που υπήρχαν στον προηγούμενο σχεδιασμό του iCloud.com.

Συνολικά, ο επανασχεδιασμός καθιστά το iCloud έναν καλύτερο προορισμό για την πρόσβαση στις προσωπικές σου πληροφορίες και σε υπηρεσίες της APPLE. Ο προηγούμενος σχεδιασμός είχε μια απλή αρχική σελίδα που έδειχνε μόνο τα εικονίδια εφαρμογών. Για να δεις τις σχετικές πληροφορίες, έπρεπε να κάνεις κλικ σε κάθε ένα από αυτά τα εικονίδια ξεχωριστά ενώ ο νέος σχεδιασμός τοποθετεί ό,τι χρειάζεσαι στο προσκήνιο. Αν χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείς απλώς να κάνεις κλικ στο widget για να έχεις περισσότερη πληροφόρηση.