Η XIAOMI παρουσιάζει τη νέα σειρά XIAOMI 14T αλλά και το αναδιπλούμενο XIAOMI Mix Flip

3 εβδομάδες πριν
xiaomi event

Η XIAOMI παρουσίασε σήμερα τη νέα σειρά smartphones XIAOMI 14T αλλά και το πρώτο αναδιπλούμενο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία στην Ελλάδα, το XIAOMI Mix Flip. Τα συνολικά τρία μοντέλα θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ ενώ όσοι προχωρήσουν σε προπαραγγελία, έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν μια σειρά από προσφορές κάνοντας ακόμα πιο συμφέρουσα την αγορά τους.

XIAOMI 14T

Το XIAOMI 14T αποτελεί μια εντυπωσιακή προσθήκη στη μεσαία κατηγορία smartphone της εταιρείας. Διαθέτει οθόνη POLED 6.67 ιντσών με ανάλυση 1,5K και ρυθμό ανανέωσης 144Hz, προσφέροντας ομαλή και ευκρινή εικόνα. Στην καρδιά της συσκευής βρίσκεται ο νέος επεξεργαστής MediaTek Dimensity 8300 Ultra, κατασκευασμένος με τεχνολογία 4nm, ο οποίος υπόσχεται υψηλές επιδόσεις και αποδοτική διαχείριση ενέργειας.

Το σύστημα κάμερας του 14T είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με τριπλή διάταξη 50MP που περιλαμβάνει οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και επαγγελματικούς φακούς Leica Summilux. Οι χρήστες μπορούν να απαθανατίσουν βίντεο σε ανάλυση 4K στα 60fps, ανοίγοντας νέες δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης.

Η μπαταρία των 5000mAh, σε συνδυασμό με την υποστήριξη ταχείας φόρτισης 67W, εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία και γρήγορη επαναφόρτιση. Το XIAOMI 14T θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις αποθηκευτικού χώρου, 256GB και 512GB, με 12GB RAM που μπορεί να επεκταθεί εικονικά κατά επιπλέον 12GB.

XIAOMI 14T Pro

Το XIAOMI 14T Pro ανεβάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Διατηρώντας την ίδια εντυπωσιακή οθόνη με το βασικό μοντέλο, το 14T Pro έρχεται εξοπλισμένο με τον ισχυρότερο επεξεργαστή της αγοράς, τον MediaTek Dimensity 9300+. Με συχνότητα λειτουργίας στα 3.4GHz και κατασκευή 4nm, ο επεξεργαστής αυτός έχει καταγράψει το υψηλότερο σκορ AnTuTu 10 που έχει σημειωθεί ποτέ, φτάνοντας τους 2.111.636 πόντους.

Το σύστημα κάμερας του 14T Pro διαθέτει επίσης τριπλή διάταξη 50MP με OIS και φακούς Leica Summilux, αλλά προσθέτει τον αισθητήρα Light Fusion 900 για ακόμη καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 8K στα 30fps.

Η μπαταρία των 5000mAh συνοδεύεται από ακόμη ταχύτερη φόρτιση, υποστηρίζοντας ενσύρματη φόρτιση 120W και ασύρματη έως 50W. Το 14T Pro διατίθεται με 12GB RAM (επεκτάσιμη κατά 12GB) και 512GB αποθηκευτικό χώρο.

Και τα δύο μοντέλα της σειράς, διαθέτουν πολύ χρήσιμες AI λειτουργίες, πολλές από τις οποίες μάλιστα υποστηρίζουν και την ελληνική γλώσσα. Ας τις δούμε αναλυτικά: 

  • Κύκλωσε για αναζήτηση στο Google: Επιτρέπει στους χρήστες να κυκλώσουν οποιοδήποτε αντικείμενο σε μια εικόνα για άμεση αναζήτηση πληροφοριών στο Google.
  • Google Gemini: Προηγμένος φωνητικός βοηθός με δυνατότητες φυσικής συνομιλίας και αναζήτησης με χρήση εικόνων.
  • AI Interpreter: Μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο ή σε online συναντήσεις, υποστηρίζοντας πολλές γλώσσες.
  • AI Recorder: Καταγράφει και μεταγράφει ήχο σε κείμενο, διαχωρίζει ομιλητές και δημιουργεί περιλήψεις.
  • AI Notes: Δημιουργεί έξυπνες περιλήψεις, διορθώνει και μορφοποιεί σημειώσεις αυτόματα.
  • AI Film: Επιτρέπει προηγμένη επεξεργασία βίντεο και δημιουργία μοντάζ με τεχνητή νοημοσύνη.
  • AI Image Edit: Περιλαμβάνει λειτουργίες όπως AI Eraser Pro για έξυπνη αφαίρεση αντικειμένων από εικόνες και AI Expansion για επέκταση φωτογραφιών.
  • AI Portrait: Δημιουργεί εξατομικευμένα avatar και επιτρέπει προσαρμοσμένη επεξεργασία πορτραίτων.

Η ελληνική γλώσσα έχει ήδη ενσωματωθεί στο AI Interpreter, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό ένα ισχυρό μέσο για διεθνή επικοινωνία. Σύντομα, οι λειτουργίες AI Recorder και AI Notes θα εμπλουτιστούν με ελληνική υποστήριξη, διευρύνοντας έτσι το φάσμα των εφαρμογών τους για τους Έλληνες χρήστες. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την εμπειρία χρήσης, επιτρέποντας στους ελληνόφωνους να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτές τις τεχνολογίες στη γλώσσα τους. Ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τη XIAOMI, προβλέπεται αύξηση της αποδοτικότητας και βελτίωση της συνολικής αλληλεπίδρασης με τα συγκεκριμένα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

XIAOMI Mix Flip

Το XIAOMI Mix Flip σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στην ελληνική αγορά αναδιπλούμενων smartphones. Εξοπλισμένο με τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 και 12GB RAM, το Mix Flip υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις. Το σύστημα κάμερας περιλαμβάνει διπλή διάταξη 50MP με φακούς Leica Sumilux και OIS, ενώ προσφέρει δυνατότητα εγγραφής βίντεο 8K.

Η εσωτερική οθόνη LTPO 6,86 ιντσών έχει ανάλυση 1,5K και φωτεινότητα που φτάνει τα 3000 nits, ενώ η εξωτερική οθόνη 4,01 ιντσών διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Η μπαταρία των 4780mAh είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία των αναδιπλούμενων, ενώ η υποστήριξη ταχείας φόρτισης 67W είναι η ταχύτερη, με τον φορτιστή να περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Όλα τα νέα μοντέλα της XIAOMI έρχονται με μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, όπως το AI Interpreter για μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, το AI Recorder για έξυπνη ηχογράφηση και μεταγραφή, και το AI Film για προηγμένη επεξεργασία βίντεο.

Σε "έψησαν" τα νέα XIAOMI 14T και XIAOMI 14T Pro; Κάντα δικά σου και επωφελήσου από την προωθητική ενέργεια! Συγκεκριμένα, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2024, με την αγορά κάθε XIAOMI 14T ή 14T Pro, θα πάρεις δωρεάν μια ηλεκτρική σκούπα XIAOMI Vacuum Cleaner G10 Plus EU, αξίας 299€. Από την άλλη, αν σε "κέρδισε" το XIAOMI Mix Flip, απόκτησέ το και θα πάρεις δωρεάν το XIAOMI Pad 6 6/128GB, αξίας 369,90€!