Η XIAOMI παρουσιάζει την εντυπωσιακή σειρά Redmi Note 13 αλλά και νέα Redmi Buds ακουστικά

3 μήνες πριν
xiaomi Redmi Note 13 pro

Προ των πυλών είναι η σειρά XIAOMI Redmi Note 13, η οποία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στη χώρα μας στις 25 Ιανουαρίου, με τη XIAOMI να την παρουσιάζει χθες σε ειδική εκδήλωση στο Βουκουρέστι όπου και παρευρεθήκαμε. Η ανανεωμένη σειρά έρχεται με πολλές εκπλήξεις, αποτελούμενη από τρία διαφορετικά μοντέλα.

XIAOMI Redmi Note 13

Στη βάση είναι το XIAOMI Redmi Note 13 4G, εξοπλισμένο με τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 685. Αντίστοιχα, η έκδοση XIAOMI Redmi Note 13 5G χρησιμοποιεί διαφορετικό επεξεργαστή, τον MediaTek Dimensity 6080, που επιτρέπει και τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω 5G. Και στις δύο περιπτώσεις, τα μοντέλα θα διατεθούν με 6GB ή 8GB RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου, αντίστοιχα.

Οι διαφορές τους τελειώνουν εδώ, αφού και τα δύο χρησιμοποιούν μια οθόνη 6.67” με πάνελ τύπου AMOLED για όμορφα χρώματα, μαύρα και αντίθεση. Η ανάλυση φτάνει σε ποιότητα FHD+ με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και μαζί με το μέγεθος, η οπτικοακουστική εμπειρία αναμένεται απολαυστική τόσο για απλή χρήση, όσο και για παρακολούθηση βίντεο ή gaming.

Στα του design, η μοντέρνα αισθητική που βρίσκεται στα πιο πρόσφατα κινητά της XIAOMI μένει αναλλοίωτη, δηλαδή η πλάτη είναι καθαρή και οι φακοί της τριπλής κάμερας βρίσκονται επάνω αριστερά. Η βασική κάμερα χρησιμοποιεί αισθητήρα 108MP συνδυαστικά με το AI της XIAOMI, το οποίο όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, προσφέρει ρεαλιστικές εικόνες διατηρώντας τις λεπτομέρειες ακόμη και σε νυχτερινές λήψεις.

Η μπαταρία φτάνει σε χωρητικότητα τα 5.000 mAh, προσφέροντας πολλές ώρες χρήσης και η φόρτιση των 33W κρατάει χαμηλά τον χρόνο που απαιτείται για να αναπληρωθεί η ενέργεια. Το XIAOMI Redmi Note 13 4G θα διατίθεται σε χρώματα Black, Blue και Green ενώ η έκδοση 5G σε Black και Blue.

Για τα συγκεκριμένα δύο μοντέλα, σε κάθε αγορά που πραγματοποιείται μέσω των φυσικών καταστημάτων ή μέσω του germanos.gr από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 04 Φεβρουαρίου, θα προσφέρονται δωρεάν τα ολοκαίνουρια ασύρματα ακουστικά Redmi Buds 5 Black. Με εξαιρετικής ποιότητας ήχο και υψηλή αυτονομία, είναι το τέλειο ζεύγος με το νέο smartphone.

XIAOMI Redmi Note 13 Pro

Τα μοντέλα XIAOMI Redmi Note 13 Pro 4G και XIAOMI Redmi Note 13 Pro 5G διατηρούν την ίδια αισθητική και διαστάσεις, όμως διαφέρουν σε σημεία-κλειδιά. Πρώτα από όλα, ο επεξεργαστής των δύο μοντέλων αναβαθμίζεται, με την έκδοση 4G να χρησιμοποιεί τον MediaTek G99-Ultra και η έκδοση 5G τον Snapdragon 7s Gen 2.

Επιπλέον, η οθόνη AMOLED των 6.67” διαθέτει ανάλυση FHD+ ενώ με το Redmi Note 13 Pro 5G θα απολαύσεις ανώτερη ανάλυση (1.5K) για ακόμη πιο ευκρινή εικόνα. Η βασική κάμερα έχει σχεδόν την διπλάσια ανάλυση αγγίζοντας το αστρονομικό νούμερο των 200MP και συνοδεύεται από οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, για σταθερές λήψεις σε σκοτάδι και φως. Η ταχύτητα φόρτισης αναβαθμίζεται αναλόγως, με μέγιστη ισχύ στα 67W για εξαιρετικά γρήγορη πλήρη φόρτιση. Μάλιστα, η έκδοση 5G -πέρα από τις υψηλότερες ταχύτητες internet- έχει και ελαφρώς μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία στα 5100mAh. Η έκδοση 4G θα διατίθεται σε χρώματα Black, Green και Purple ενώ η έκδοση 5G σε Black, Blue και Purple.

XIAOMI Redmi Note 13 Pro+

Για το τέλος, η ισχυρότερη συσκευή της νέας σειράς. Το XIAOMI Redmi Note 13 Pro+ θα διατίθεται μόνο σε έκδοση 5G, με δύο επιλογές σε μνήμη RAM: 8GB ή 12GB. Η πρώτη θα συνοδεύεται από 256GB αποθηκευτικού χώρου και η δεύτερη διπλασιάζει τον χώρο σε 512GB. Και στις δύο περιπτώσεις, ο επεξεργαστής που επιλέχθηκε είναι ο MediaTek D7200-Ultra, προηγμένης επεξεργασίας 4nm για αποδοτικότητα και χαμηλή κατανάλωση.

Ο αισθητήρας της βασικής κάμερας έχει ανάλυση 200MP και επιπλέον, συνοδεύεται από οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Η οθόνη μένει στις 6.67” και ανάλυση 1.5K, αλλά αισθητικά και πρακτικά, διαφέρει πολύ αφού οι πλαϊνές άκρες της θα είναι κυρτές για να αγκαλιάζονται από το χέρι.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει υποστήριξη για eSim, ενώ προσθέτει και προστασία IP68 ενάντια σε νερό και σκόνη για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινότητα. Οι δυνατότητες φόρτισης ενισχύονται περαιτέρω, πλέον φτάνοντας τα 120W και προσφέροντας μια πλήρη φόρτιση (0%-100%) μέσα σε μόλις 19 λεπτά. Το XIAOMI Redmi Note 13 Pro+ θα διατεθεί σε χρώματα Black, Purple και White.

Όσοι προτιμήσουν ένα XIAOMI Redmi Note 13 Pro ή XIAOMI Redmi Note 13 Pro+ μεταξύ 25 Ιανουαρίου και 04 Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν δωρεάν τα νέα ακουστικά Redmi Buds 5 Pro σε χρώμα Black. Τα ολοκαίνουρια αυτά ακουστικά έρχονται με διπλό οδηγό ήχου για μεγαλύτερη ακρίβεια και καθαρότητα σε μουσική ή ομιλία, δυνατότητα Smart Noise Cancellation και αυτονομία που αγγίζει τις 38 ώρες.

Και για όσους προτιμήσουν οποιαδήποτε συσκευή της σειράς σε έκδοση 5G από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου, θα απολαύσουν επιπλέον ξεγνοιασιά αφού οι συσκευές θα συνοδεύονται από 6μηνη εγγύηση αντικατάστασης σπασμένης οθόνης από το εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο.

XIAOMI Redmi Buds 5/ Redmi Buds 5 Pro

Μαζί με τα νέα smartphones της σειράς Redmi Note 13, η XIAOMI κυκλοφορεί και τη νέα γενιά των ασύρματων ακουστικών της, τα Redmi Buds 5 και Redmi Buds 5 Pro. Ας δούμε αναλυτικά τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ακουστικών που έρχονται να ανταγωνιστούν πολύ ακριβότερα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Ξεκινώντας με το βασικό μοντέλο, τα Redmi Buds 5, αυτά διατίθενται σε 3 διαφορετικούς χρωματισμούς: Midnight Black για τους φίλους του κλασικού μαύρου, Fritillaria White για έναν πιο λευκό και καθαρό σχεδιασμό, καθώς και Sky Blue για όσους επιθυμούν ένα πιο έντονο μπλε χρώμα που θα τονίζει την παρουσία των ακουστικών.

Όσον αφορά στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα Redmi Buds 5 ενσωματώνουν ένα αποδοτικό σύστημα ενεργούς ακύρωσης θορύβου που μπορεί να μειώσει τους εξωτερικούς θορύβους έως και 46dB. Αυτό σημαίνει πως το νέο σύστημα ANC είναι κατά 11dB πιο αποτελεσματικό από το αντίστοιχο του προκατόχου τους. Επιπλέον, τα νέα ακουστικά έχουν πιστοποίηση IP54 που δηλώνει υψηλό επίπεδο προστασίας από σκόνη και νερό. Έτσι μπορείς να τα χρησιμοποιείς κανονικά ακόμα και όταν ιδρώνεις έντονα στο γυμναστήριο ή αν σε πιάσει μια ξαφνική βροχή κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

Σε ό,τι αφορά στη συνδεσιμότητά τους, τα Redmi Buds 5 υποστηρίζουν το πρότυπο Bluetooth 5.3 το οποίο σημαίνει γρήγορο pairing αλλά και σταθερή απόδοση σε ακτίνα έως και 10 μέτρων από τη συνδεδεμένη συσκευή πηγή. Επίσης, το Bluetooth 5.3 έχει εξαιρετικά χαμηλό latency καθιστώντας τα Redmi Buds 5 ιδανικά για gaming και παρακολούθηση βίντεο. Μάλιστα, τα νέα ακουστικά επιτρέπουν την ταυτόχρονη σύνδεση σε δύο συσκευές, όπως για παράδειγμα το smartphone και το laptop σου.

Στον τομέα της αυτονομίας, με μία πλήρη φόρτιση η μπαταρία των Redmi Buds 5 προσφέρει έως και 10 ώρες συνεχόμενης χρήσης χωρίς να είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ακύρωσης θορύβου, καθώς το ANC καταναλώνει επιπλέον μπαταρία. Εντούτοις, αν μείνεις από μπαταρία ενώ βιάζεσαι, με μόλις 5 λεπτά γρήγορης φόρτισης στη θήκη τα Redmi Buds 5 σου παρέχουν άλλες 2 ώρες αυτονομίας. Η θήκη μεταφοράς και φόρτισης δίνει συνολικά έως 40 επιπλέον ώρες, οπότε η αυτονομία δεν αποτελεί πρόβλημα.

Τέλος, τα Redmi Buds 5 συνδέονται με την εφαρμογή XIAOMI Earbuds για κινητά Xiaomi όπου μπορείς να κάνεις fine tuning στις ρυθμίσεις ήχου ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στις προτιμήσεις σου.

Εναλλακτικά, για όσους επιθυμούν κορυφαίο ήχο Hi-Fi και premium σχεδίαση, η XIAOMI παρουσίασε τα Redmi Buds 5 Pro. Και εδώ η XIAOMI προτείνει 3 χρώματα, αν και ολίγον διαφορετικά από το βασικό μοντέλο: Midnight Black, Moonlight White και Aurora Purple. Να τονίσουμε ότι το design είναι vegan leather ενώ η υφή στο πλαϊνό τους έχει μια "μαρμάρινη" αίσθηση. Στο εσωτερικό τους ενσωματώνουν driver 11mm και ένα «τουίτερ» 10mm. Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει κορυφαίο ήχο υψηλής ανάλυσης.

Το σύστημα ενεργής ακύρωσης θορύβου στα Redmi Buds 5 Pro είναι επίσης αναβαθμισμένο, φτάνοντας τη μέγιστη μείωση θορύβων στα 52db. Για την επίτευξη αυτής της απόδοσης χρησιμοποιούνται δύο μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό. Όπως συμβαίνει και με το βασικό μοντέλο, τα Redmi Buds 5 Pro έχουν πιστοποίηση IP54 σκόνης και νερού. Επίσης, υποστηρίζονται κανονικά η συνδεσιμότητα Bluetooth 5.3 με χαμηλό latency και η ταυτόχρονη σύνδεση σε 2 συσκευές.

Η μπαταρία των Redmi Buds 5 Pro παρέχει έως 10 ώρες αυτονομίας επίσης, ενώ με 5 λεπτά φόρτιση προσθέτει 2 επιπλέον ώρες χρήσης. Η θήκη φόρτισης επεκτείνει την αυτονομία κατά 38 ώρες ακόμη. Συνεπώς, ακόμη κι αν είσαι heavy user, τα νέα Redmi Buds θα είναι ικανά να καλύψουν απροβλημάτιστα τις καθημερινές σου απαιτήσεις.

Τα νέα Redmi Buds 5 και Redmi Buds 5 Pro θα τα βρεις από τις 25 Ιανουαρίου σε όλα τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο germanos.gr.

XIAOMI Redmi Watch 4

Τέλος η XIAOMI ανακοίνωσε και το νέο της smartwatch, το Redmi Watch 4. Διαθέτει AMOLED οθόνη στις 1,97" και σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, διαθέτει μεγαλύτερο form factor για καλύτερη εμπειρία θέασης. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει κράμα αλουμινίου για την κατασκευή ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς έξυπνων ρολογιών Redmi με ατσάλινο crown. Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει εύκολα λουράκια ενώ θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερες μετρήσεις εξαιτίας του ενισχυμένου αισθητήρα 4-channel PPG σε ότι αφορά τον καρδιακό ρυθμό και την οξυγόνωση του αίματος. 

Για τους φίλους της γυμναστικής υπάρχουν 150 ασκήσεις, με 6 από αυτές να αναγνωρίζονται αυτόματα. Το Redmi Watch 4 έχει ακόμα δυνατότητα κλήσεων μέσω Bluetooth ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 χρώματα, Silver Grey και Obsidian Black.