IFA 2022: Τα smartphones που ξεχώρισαν

1 έτος πριν

Η IFA μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας, όμως δεν συνηθίζεται να βλέπουμε σημαντικές κυκλοφορίες νέων smartphones, ένας τίτλος που διατηρεί η MWC.

Πάντως υπάρχουν εξαιρέσεις όπως στη φετινή IFA που διεξάγεται για ακόμη μια φορά στο Βερολίνο, με κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Μία από αυτές που ξεχωρίζουν είναι το Xperia IV της SONY, όπου η Ιαπωνική εταιρεία αναβιώνει τη Compact σειρά της, φέρνοντας τα κορυφαία χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της, σε ένα πολύ μικρότερο σώμα συσκευής.

Το Xperia IV είναι το πρώτο smartphone της σειράς Xperia 5 που διαθέτει AΕ σε πραγματικό χρόνο (Real-time Eye AF) και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο (Real-time tracking ) σε όλους τους φακούς για λήψη τέλειων πορτραίτων. Η οθόνη έχει διαστάσεις 6,1 ιντσών και αναλογία 21:9 με ανάλυση FHD+ ενώ στηρίζεται φυσικά στην τεχνολογία OLED. Είναι έως και 50% πιο φωτεινή από την προηγούμενη συσκευή της σειράς 5 ενώ το Real Time HDR Drive βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας αναπαράγοντας το grading σε περιοχές με υπερέκθεση και υποέκθεση, εμφανίζοντάς τες ομαλά. Η SONY προωθεί τη συσκευή ως κατάλληλη για βιντεοπαιχνίδια αφού διαθέτει εγγενή ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και το 240 Hz Motion Blur προβάλλει το παιχνίδι καθαρά και ομαλά.

Ακόμα η αυτονομία της συσκευής αναμένεται να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα αφού η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000mAh υποστηρίζοντας και ασύρματη φόρτιση ενώ η ενσύρματη είναι γρήγορη με το 50% να ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά. Το Xperia IV δεν θα μπορούσε να μην είναι αδιάβροχο (η SONY παρουσίασε άλλωστε το πρώτο σχετικό smartphone) ενώ οι επιδόσεις του βρίσκονται στα ύψη εξαιτίας του κορυφαίου Snapdragon chipset της Qualcomm που φέρνει στο εσωτερικό του.

To SONY Xperia IV αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα.

Συνέχεια με NOKIA και μια σειρά από τρία νέα μοντέλα που κυμαίνονται στη μικρομεσαία κατηγορία αφού όπως έχει ήδη ανακοινώσει η μητρική εταιρεία HMD Global, τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας δεν περιλαμβάνουν κάποια ναυαρχίδα.

Η αρχή γίνεται με το NOKIA X30 5G το οποίο έχει το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα μέχρι στιγμής και την καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας PureView. Είναι κατασκευασμένο με πλαίσιο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και 65% ανακυκλωμένο πλαστικό στο πίσω μέρος, καθιστώντας το, το πιο φιλικό προς το περιβάλλον smartphone μας, ξεκινώντας από τη συσκευασία. Διαθέτει premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης εμπειρίας φωτογραφίας μέχρι σήμερα ενώ η κύρια PureView των 50MP χρησιμοποιεί οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και AI, προσφέροντας εκπληκτικές λήψεις με εξαιρετικά ευρεία γωνία, καθώς και ζωντανές νυχτερινές λήψεις

Επόμενο στη λίστα των ανακοινώσεων της NOKIA είναι το G60 5G που και αυτό έχει οικολογικές ανησυχίες αφού διαθέτει 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στο πίσω μέρος και 60% ανακυκλωμένο πλαστικό στο πλαίσιο του. Συνοδεύεται από την υπόσχεση «3-3-3», δηλαδή τρία χρόνια αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, τρία χρόνια μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας και μια εκτεταμένη τριετή εγγύηση χωρίς επιπλέον κόστος. Διαθέτει οθόνη 6,58" FHD+ 120Hz για εξαιρετικά ομαλό scrolling και τριπλή κάμερα AI 50MP, το NOKIA G60 5G κάνει τις premium εμπειρίες πιο προσιτές.

Το NOKIA C31 είναι η premium πρόταση της HMD Global για τη σειρά C, δίνοντας έμφαση στην ανθεκτικότητα αλλά και την αυτονομία η οποία σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να φτάσει τις 3 ημέρες. Η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη στις 6,7 ίντσες με ανάλυση HD+ ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε τριπλό σύστημα καμερών υψηλής ποιότητας και μια selfie κάμερα που δίνει έμφαση στα πορτραίτα. Mε εγγύηση δύο χρόνων για τακτικές ενημερώσεων ασφαλείας, παρέχει μέγιστη ασφάλεια και εξαιρετική ανθεκτικότητα με προστασία IP52, ενός από τα πιο σκληρά πρότυπα κατασκευής στον κόσμο.

Και στην περίπτωση των νέων NOKIA smartphones, θα πρέπει να τα περιμένουμε στην αγορά μέσα στο μήνα, με την αρχή να την κάνει το NOKIA C31.