IFA 2023: Η κορυφαία εικόνα στο επίκεντρο της HISENSE

7 μήνες πριν
IFA 2023 Hisense booth

Ο εκθεσιακός χώρος της HISENSE φέτος είχε την ονομασία «HISENSE Experience» και δεν έκανε εύκολη τη ζωή εύκολη στους φωτογράφους αφού η εταιρεία ήθελε να δείξει την εξαιρετική εικόνα των προιόντων της, με τα σχετικά demo να γίνονται σε σκοτεινούς χώρους.  Πάντως όπως μάθαμε, η HISENSE, έχει στόχο να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία χρήσης σε όλη την προϊοντική της γκάμα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο φέτος, επικεντρώθηκε στην επίδειξη των «Οθονών, του Λειτουργικού Συστήματος και της Πλατφόρμας» της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι αποστολές τηλεοράσεων της HISENSE για το 2ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς τοποθέτησαν την εταιρεία στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών αγοράς Omdia. Αυτό το επίτευγμα οφείλεται στις κορυφαίες σειρές τηλεοράσεων της όπως είναι οι ULED X, Laser TV και U8 και η εταιρεία τώρα θέλει να βελτιώσει περαιτέρω το λειτουργικό σύστημα VIDAA και την πλατφόρμα ConnectLife. 

H εντυπωσιακή σειρά τεχνολογιών της ULED X (UX) περιλαμβάνει το οπτικό σύστημα Hi-Light, τον επεξεργαστή Hi-View Engine X και το εντυπωσιακό πάνελ Obsidian. Χάρη στις παραπάνω καινοτομίες, η τηλεόραση ULED X προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία θέασης χάρη με πλούσια, ζωντανή αναπαραγωγή χρωμάτων, εντυπωσιακή αναλογία αντίθεσης και κρυστάλλινη καθαρότητα.

Στο περίπτερο της HISENSE επίσης είδαμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για games (Gaming Zone την ονόμασε η εταιρεία) που έδινε στους επισκέπτες της IFA την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους ένα χειριστήριο και να δοκιμάσουν τις νέες της τηλεοράσεις για το 2023 σε απαιτητικά και έντονης δράσης παιχνίδια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εταιρεία ήθελε να αναδείξει μεταξύ άλλων και τη λειτουργία Game Bar των τηλεοράσεων της, η οποία προσφέρει εικόνα για τους ρυθμούς ανανέωσης σε πραγματικό χρόνο και μια προσαρμοστική οθόνη που ρυθμίζει το μέγεθος και τη θέση της εικόνας για να δώσει στους παίκτες ένα ζωτικής σημασίας πλεονέκτημα.

Τα λέιζερ επίσης δεν αποτελούν πλέον αποκύημα της φαντασίας, όσον αφορά τα καταναλωτικά αγαθά, τουλάχιστον όχι στον κόσμο της HISENSE. Η τεχνολογία λέιζερ μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία των ματιών και στην εξοικονόμηση ενέργειας και οι νεότερες «projection TVs» της εταιρείας (στην πραγματικότητα Laser TVs) χρησιμοποιούν μία ψηφιακή μηχανή λέιζερ για να προσφέρει εξαιρετικά μεγάλο χρωματικό εύρος, τέτοιο που φτάνει τις… επαγγελματικές οθόνες βαθμονόμησης. Και για να βάλουμε τα πράγματα σε διαστάσεις που να είναι ως επί το πλείστον κατανοητές, το χρωματικό εύρος φτάνει το 107%-110% του κινηματογραφικού προτύπου BT.2020, πλησιάζοντας την εμπειρία του κινηματογραφικού προτύπου IMAX! Και όλα αυτά σε μία οικιακή συσκευή ψυχαγωγίας. 

Η εταιρεία προσφέρει διάφορα προηγμένα μοντέλα, μεταξύ των οποίων είδαμε το σύστημα Laser Cinema, PX1-PRO με Android TV και τεχνολογία TriChroma Triple Color Laser ή το σύστημα 120L5 Ultra Short Throw Laser Cinema. Στην πρώτη περίπτωση, το σύστημα Laser Cinema χρησιμοποιεί τρεις σε αριθμό ξεχωριστές δεσμίδες λέιζερ για τα χρώματα πράσινο, κόκκινο και μπλε για να προσφέρει μία επόμενης γενιάς κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι. Στον εκθεσιακό χώρο της εταιρεία είδαμε επίσης και έναν παλιό γνώριμο, τον HISENSE C1 που κάνει χρήση της τεχνολογίας λέιζερ για να προσφέρει χρωματικό εύρος στο 202% του προτύπου BT.709, έως 240 Hz ρυθμό ανανέωσης και εικόνα έως και 150 ιντσών. Τα παραπάνω σε ανάλυση 4K. Η εταιρεία δεν περιορίζεται ωστόσο στην ανάλυση και στο περίπτερο της είχε δύο, τρία συστήματα Laser Cinema με υποστήριξη 8K όπως το σύστημα 120LX Laser TV -την πρώτη στον κόσμο 8K Laser TV- με πηγή φωτός TriChroma Triple Color Laser, υποστήριξη 107% του χρωματοχώρου BT.2020, σύστημα ήχου Harman Kardon, υποστήριξη Dolby Atmos, DTS Virtual:X Audio και IMAX Enhanced κ.ά.

Η L9H Laser TV πάντως ήταν εκείνη που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα (ενδεχομένως να φταίει και η θέση της στον χώρο) καθώς πρόκειται για ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα Laser TV της εταιρείας με τεχνολογία Ultra Short Throw, Trichroma Triple-Laser Light Engine, υποστήριξη άνω του 1 δις. Χρωμάτων (107% του BT.2020), 3.000 ANSI lumens φωτεινότητα και λόγο δυναμικής αντίθεσης 2.000.000:1. Το σύστημα συνοδεύεται από μία νέα οθόνη τύπου Ambient Light Rejecting (ALR) με υποστήριξη Dolby Vision και Dolby Atmos, Google TV, ATSC 3.0 και Wi-Fi 6E.

Αφήνοντας τα… λέιζερ και επιστρέφοντας στις περισσότερο «γήινες» τεχνολογίες, η εταιρεία HISENSE έδειξε στην έκθεση IFA 2023 ότι ασπάστηκε την τεχνολογία mini-LED για διάφορες νέες σειρές τηλεοράσεων της. Η εταιρεία ανακοίνωσε τρεις νέες σειρές τηλεοράσεων «U» στην γκάμα της, τις U6K, U7K και U8K με τη διαγώνιο να κυμαίνεται μεταξύ 55 έως 100 ιντσών.

Η U8K διατίθεται σε μοντέλα των 55, 65 και 75 ιντσών και χρησιμοποιεί τεχνολογία mini-LED για να προσφέρει υψηλή δυναμική αντίθεση και φωτεινότητα ενώ με την τεχνολογία Quantum Dot Colour καταφέρνει να αποδώσει περισσότερα από 1 δις χρώματα σύμφωνα με την HISENSE. Το πάνελ υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 144 Hz -καθώς υποστηρίζεται και Game Mode Pro) και όλες οι τηλεοράσεις της σειράς διαθέτουν πολυκάναλο σύστημα ήχου 2.1.2 με Dolby Atmos.  

Η σειρά UK7 αποτελείται από μοντέλα 55, 65, 75, 85 και 100 ιντσών και σχεδιάστηκε για streaming τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών καθώς και για gaming (άλλωστε διαθέτει τη λειτουργία Game Mode Pro και πάνελ 144 Hz). Επίσης διαθέτει σύστημα ήχου Dolby Atmos. Η μικρότερη σειρά είναι η U6K που σχεδιάστηκε περισσότερο για καθημερινή, απλή χρήση και θα διατεθεί σε μοντέλα των 55 και 65 ιντσών. 

Βεβαίως, για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω και οι χρήστες να απολαμβάνουν μία απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης από την άνεση του καναπέ τους χρειάζονται και μία πλατφόρμα έξυπνης τηλεόρασης και το VIDAA OS που έχει σχεδόν 32 εκ. χρήστες σε όλο τον κόσμο βελτιώνεται διαρκώς προσφέροντας πρόσβαση σε δεκάδες υπηρεσίες streaming.

Τέλος θα πρέπει να κάνουμε μια ειδική αναφορά σε μια απίστευτη οθόνη 200 ιντσών, η οποία μπορεί να μη βρει ποτέ το δρόμο της προς την κυκλοφορία, όμως σε κάθε περίπτωση αναδεικνύει την τεχνολογική υπεροχή της HISENSE. Η εταιρεία πάντως δεν δημοσιοποίησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης, η οποία όμως είχε εξαιρετική εικόνα και λεπτομέρεια.