IFA 2023: Ξεχωριστά ηχεία και ακουστικά από τη JBL

7 μήνες πριν
IFA 2023 JBL event stand

Εξαιρετική είναι η παρουσία της JBL στη φετινή IFA 2023, με ένα από τα κορυφαία brands στον ήχο να ανακοινώνει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα. Αυτά περιλαμβάνουν ακουστικά, τεράστια ηχεία για “δυνατές” καταστάσεις αλλά και lifestyle ηχεία που ξεχωρίζουν για το σχεδιασμο τους.

JBL Soundgear Sense

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα είναι το Soundgear Sense, ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών που έχουν ανοιχτό σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείουν τον περιβαλλοντικό θόρυβο, αλλά σου επιτρέπουν να ακούς τον κόσμο γύρω σου ενώ απολαμβάνεις τη μουσική σου. Η JBL ισχυρίζεται ότι ο σχεδιασμός των Soundgear Sense παρέχει μια πραγματική σύνδεση με τον εξωτερικό κόσμο, σε αντίθεση με άλλα ακουστικά που χρησιμοποιούν λειτουργίες διαφάνειας για να αναμειγνύουν κάποιους εξωτερικούς ήχους.

Τα ακουστικά Soundgear Sense έχουν σχεδιαστεί για ενεργούς χρήστες που θέλουν να έχουν επίγνωση του περιβάλλοντός τους σύμφωνα με την εταιρεία. Διαθέτουν γάντζους για τα αυτιά, υποστήριξη IP54 για αντοχή στον ιδρώτα και αποσπώμενο λουράκι λαιμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιπλέον ασφάλεια κατά τη διάρκεια της άσκησης. Διαθέτουν επίσης τέσσερα μικρόφωνα για την πραγματοποίηση κλήσεων, έξι ώρες αυτονομία και συνδεσιμότητα πολλαπλών σημείων για ταυτόχρονη σύνδεση με πολλές συσκευές. Θα κυκλοφορήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σε μαύρο και λευκό χρώμα.

JBL Live 770NC & JBL 670NC

Ένα άλλο προϊόν στη κατηγορία των ακουστικών είναι τα JBL Live 770NC και JBL Live 670NC, τα οποία είναι μοντέλα over-ear και on-ear αντίστοιχα. Προσφέρουν ενεργή ακύρωση θορύβου και χρόνο αναπαραγωγής έως και 65 ώρες. Διαθέτουν επίσης συνδεσιμότητα πολλαπλών σημείων και διατίθενται σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, λευκό, μπλε και ψαμμίτης.

Τα ακουστικά Soundgear Sense και τα Live 770NC και 670NC θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη άμεσα ενώ μέσα στο δεύτεορ μισό του μήνα περιμένουμε να δούμε από κοντά και το PartyBox Ultimate.

JBL PartyBox Ultimate & JBL Authentics

Περνώντας τώρα στα ηχεία, η JBL ανακοινωσε μια σειρά για διαφορετικούς σκοπούς. Το JBL PartyBox Ultimate είναι ένα πραγματικά τεράστιο ηχείο Wi-Fi και Bluetooth που έχει σχεδιαστεί για εκδηλώσεις και πάρτι. Διαθέτει δύο οδηγούς μεσαίων συχνοτήτων, δύο tweeter και δύο subwoofer εννέα ιντσών ενώ υποστηρίζει Dolby Atmos. Η JBL λέει ότι μπορεί να γεμίσει με ήχο έναν χώρο στο μέγεθος δύο γηπέδων μπάσκετ και με βάση όσα ακούσαμε, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Σε κάτι διαφορετικό και πιο ρετρό, η JBL αποκάλυψε τη σειρά ηχείων Authentics. Τα ηχεία είναι εμπνευσμένα από τα κλασικά ηχεία JBL L100 της δεκαετίας του 1970 και διαθέτουν ένα πλαίσιο αλουμινίου υψηλής ποιότητας, περίβλημα με περιτύλιγμα από συνθετικό δέρμα και γρίλια Quadrex.

Αποτελείται από τρία μοντέλα: το Authentics 500, το Authentics 300 και το Authentics 200. Όλα τους υποστηρίζουν συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth και έχουν ενσωματωμένες διάφορες streaming λειτουργίες όπως AirPlay, Alexa Multi-Room Music, Spotify Connect και Chromecast. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να ελεγχθούν από την εφαρμογή JBL One, η οποία σου επιτρέπει να προσαρμόζεις τις ρυθμίσεις ήχου. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα διαθέτουν αυτορρύθμιση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμόζουν τον ήχο τους στο περιβάλλον στο οποίο τοποθετούνται.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της σειράς JBL Authentics είναι ότι μπορούν να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση στους φωνητικούς βοηθούς Amazon Alexa και Google και να εναλλάσσονται μεταξύ τους αυτόματα. Οι χρήστες μπορούν απλώς να λένε τις λέξεις αφύπνισης για να ενεργοποιήσουν οποιονδήποτε από τους δύο βοηθούς και να χρησιμοποιούν τις φωνητικές τους εντολές για τον έλεγχο των ηχείων.

Το Authentics 500 είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της σειράς, με έξοδο 270 watt και υποστήριξη Dolby Atmos. Διαθέτει τρία tweeter μίας ίντσας, τρία woofer μεσαίας περιοχής δύο και τριών τετάρτων ιντσών και ένα subwoofer έξι και μισής ίντσας με καθοδική λειτουργία. Το Authentics 300 είναι ένα φορητό μοντέλο με λαβή μεταφοράς και ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. Δεν διαθέτει υποστήριξη Dolby Atmos, αλλά διαθέτει δύο tweeter μίας ίντσας και δύο woofer μεσαίας περιοχής δύο και τριών τετάρτων ιντσών. Το Authentics 200 είναι το μικρότερο μοντέλο της σειράς, με τρία tweeter μίας ίντσας, ένα woofer πέντε ιντσών πλήρους φάσματος. Δεν διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, και η τροφοδοσία του γίνεται μέσω ρεύματος.

Η σειρά JBL Authentics έρχεται σε μαύρο χρώμα και θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τις 15 Σεπτεμβρίου.