IFA 2024: 4η μέρα στα booths των AVM, KODAK, UGREEN, TP-LINK, PANZERGLASS και FAIRPHONE

1 εβδομάδα πριν
ifa berlin 100 years entrance

Η IFA 2024 φτάνει στο τέλος της, και μια τελευταία βόλτα στους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών κρίνεται επιβεβλημένη!

Στο «στόχαστρό» μας τη 4η μέρα, οι εκθεσιακοί χώροι των AVM, UGREEN, TP-LINK, KODAK, PANZERGLASS και FAIRPHONE οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους, συγκέντρωσαν αρκετό ενδιαφέρον από τους επισκέπτες.

KODAK

Η αρχή έγινε από το περίπτερο της KODAK, όπου το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε χρώμα ροζ και αυτό δεν ήταν άλλο από την περιορισμένη έκδοση της κάμερας Barbie x KODAK Printomatic. Στο ρυθμό της διάσημης κούκλας που μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της ταινίας, έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, η ροζ ψηφιακή κάμερα τσέπης συνδυάζει τη νοσταλγία με τη σύγχρονη τεχνολογία, προσφέροντας άμεση εκτύπωση φωτογραφιών 2 x 3 ιντσών. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία ZINK (Zero Ink), οι εκτυπώσεις είναι ανθεκτικές στο νερό και δεν μουτζουρώνουν ενώ παρά τον αισθητήρα των μόλις 5MP, η Printomatic προσφέρει απλότητα και ευκολία χρήσης, με δυνατότητα αποθήκευσης φωτογραφιών σε κάρτα microSD.

UGREEN

Επόμενη επίσκεψη στην UGREEN η οποία παρουσίασε τη νέα σειρά Uno, με προϊόντα ταχείας φόρτισης για κατόχους iPhone. Το UGREEN Uno Charger 100W ξεχώρισε με την ικανότητά του να φορτίζει ένα MacBook Pro 16" κατά 43% σε μόλις 30 λεπτά. Το power bank UGREEN Uno Magnetic Wireless 10000mAh 15W, πιστοποιημένο με Qi2, προσφέρει διπλάσια ταχύτητα φόρτισης σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς μαγνητικούς φορτιστές 7.5W. Ο μοναδικός σχεδιασμός "ρομπότ" και η οθόνη TFT που εμφανίζει χαριτωμένα emoji κατά τη διάρκεια της φόρτισης, προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά στη λειτουργικότητα.

AVM

Η AVM παρουσίασε στην IFA 2024 μια σειρά νέων προϊόντων που εστιάζουν στην εξέλιξη των οικιακών δικτύων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας επεκτείνεται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των οπτικών ινών, του 5G και του Wi-Fi 7.

Στον τομέα των οπτικών ινών, η AVM εισάγει νέα μοντέλα FRITZ!Box με διαφορετικές δυνατότητες. Το FRITZ!Box 5690 XGS υποστηρίζει συνδέσεις 10 Gbit/s, ενώ το FRITZ!Box 5690 εξυπηρετεί δίκτυα GPON και AON. Το FRITZ!Box 4690 προσφέρει ευελιξία, και το FRITZ!Box 5690 Pro συνδυάζει οπτικές ίνες και DSL.

Για τη διευκόλυνση της ασύρματης σύνδεσης, η εταιρεία παρουσιάζει νέους Wi-Fi repeaters, μια ακόμα κατηγορία στην οποία διακρίνεται η εταιρεία. Συγκεκριμένα τα μοντέλα FRITZ!Repeater 2400 W7 και 1200 W7 υποστηρίζουν το πρότυπο Wi-Fi 7, ενώ τα σετ FRITZ!Mesh Set 3000 και 1200 Wi-Fi 6 στοχεύουν στην επέκταση της κάλυψης του δικτύου.

Η τεχνολογία 5G ενσωματώνεται στο FRITZ!Box 6860 5G, το οποίο υποστηρίζει τόσο 5G όσο και LTE, επιτυγχάνοντας ταχύτητες έως 1,3 Gbit/s. Το μοντέλο περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες Mesh Wi-Fi και σταθμό βάσης DECT.

Το νέο λειτουργικό σύστημα FRITZ!OS 8 που έρχεται τουλάχιστον για την τελευταία γενιά των προϊόντων της εταιρείας, εισάγει πάνω από 60 νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν απλοποιημένη αρχική ρύθμιση, ανανεωμένο περιβάλλον χρήστη και ευκολότερη διαχείριση συσκευών. Ο Online Monitor επιτρέπει την παρακολούθηση της χρήσης διαδικτύου ανά συσκευή, ενώ η υποστήριξη IPv6 μέσω WireGuard βελτιώνει τη δημιουργία VPN συνδέσεων.

TP-LINK

Η TP-LINK εστίασε στη νέα σκούπα ρομπότ για σκούπισμα/σφουγγάρίσμα RV30 Max. Συγκεκριμένα τα μοντέλα Tapo RV30 Max και RV30 Max Plus προσφέρουν ισχυρή αναρρόφηση 5.300 Pa και τεχνολογία DeepVac, επιτυγχάνοντας ποσοστό συλλογής σκόνης πάνω από 97%. Το σύστημα διπλής πλοήγησης με LiDAR και IMU εξασφαλίζει ακριβή προσανατολισμό στο χώρο και αποφυγή εμποδίων. Η TP-LINK παρουσίασε επίσης την κάμερα παρακολούθησης LTE Tapo C501GW, ειδικά σχεδιασμένη για απομακρυσμένες τοποθεσίες, προσφέροντας ποιότητα βίντεο Full HD και πανοραμική θέαση 360°. Φυσικά ο εκθεσιακός χώρος της εταιρείας, είχε μια σειρά από routers και repeaters της σειράς Deco, χωρίς κάποια σχετική νέα ανακοίνωση.

PANZERGLASS

Ο εκθεσιακός χώρος της PANZERGLASS έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού στελέχη της εταιρείας, αναλαμβάνουν να «καταστρέψουν» χωρίς επιτυχία smartphones, τα οποία είναι παράλληλα προστατευμένα με ανθεκτικά γυαλιά και θήκες της εταιρείας. Για το σκοπό αυτό, επιστρατεύουν κοπίδια, ακόμα και τεράστια σφυριά τα οποία «επιτίθονται» στην οθόνη του smartphone, χωρίς να καταφέρουν να του προκαλέσουν κάποια ζημιά, δείγμα της αποτελεσματικότητας των προϊόντων της εταιρείας. Το θέαμα σε κάθε περίπτωση ήταν εντυπωσιακό. 

Η εταιρεία όμως είχε και μια ανακοίνωση, τη νέα σειρά CARE, που συνδυάζει την προστασία των κινητών τηλεφώνων με την περιβαλλοντική ευαισθησία. Οι θήκες και οι θήκες καρτών της σειράς CARE, κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πλαστικό, προσφέρουν ενισχυμένη προστασία από πτώσεις έως 4,8 μέτρα και εγγύηση κατά του κιτρινίσματος.

FAIRPHONE

Τέλος, η FAIRPHONE παρουσίασε μια νέα, πιο προσιτή έκδοση του FAIRPHONE 5. Το νέο μοντέλο διαθέτει 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, σε σύγκριση με τα 8GB RAM και 256GB της αρχικής έκδοσης. Και οι δύο εκδόσεις του FAIRPHONE 5 υπόσχονται ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας μέχρι το 2031, με τουλάχιστον 5 μεγάλες αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος. 

Κλασσικά η δυνατότητα εύκολης αντικατάστασης εξαρτημάτων, όπως η οθόνη, η μπαταρία και άλλα είναι ο λόγος ύπαρξης της εταιρείας, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα τη δέσμευση της εταιρείας στη βιωσιμότητα και την επισκευασιμότητα. Για να δείξει μάλιστα η εταιρεία το πόσο εύκολη είναι η συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση του FAIRPHONE, η εταιρεία διοργάνωσε διαγωνισμό στον εκθεσιακό χώρο χρονομετρώντας κάθε ενδιαφερόμενο που ήθελε να συμμετάσχει, δίνοντας πλούσια δώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Η FAIRPHONE, πέρα από τις τεχνικές προδιαγραφές, διακρίνεται για τη χρήση ηθικά προμηθευόμενων υλικών στην κατασκευή των smartphone της, ενισχύοντας περαιτέρω το προφίλ βιωσιμότητας της εταιρείας.

Καθώς η IFA 2024 πλησιάζει στο τέλος, μείνε συντονισμένος/η για ένα συνολικό απολογισμό της κορυφαίας ευρωπαϊκής έκθεσης τεχνολογίας!