IFA 2024: Drones αλλά και επέκταση σε νέες κατηγορίες για την DJI

1 εβδομάδα πριν
dji neo drone ifa 2024

Η DJI, γνωστή για τα drones και τα συστήματα σταθεροποίησης καμερών, εντυπωσίασε τους επισκέπτες του εκθεσιακού της χώρου στην IFA 2024 παρουσιάζοντας προτάσεις που επεκτείνουν το πεδίο δραστηριοτήτων της.

Ξεκινάμε με το DJI Neo, ένα drone βάρους μόλις 135 γραμμαρίων, το οποίο στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ερασιτεχνικών και επαγγελματικών λήψεων με τη συγκεκριμένη κατηγορία gadget. Παρά το μικρό του μέγεθος, διαθέτει εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως μηχανική και ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας, 22GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και λειτουργία QuickTransfer για γρήγορη μεταφορά αρχείων. Οι αισθητήρες όρασης και GNSS εξασφαλίζουν ακριβή τοποθέτηση και ασφαλή πλοήγηση, ενώ η δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K προσφέρει υψηλή ποιότητα λήψεων.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Neo είναι η δυνατότητα ελέγχου χωρίς smartphone, μέσω ενός κουμπιού στο πάνω μέρος της συσκευής. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων προκαθορισμένων λειτουργιών πτήσης, όπως Follow, Dronie, Circle και Rocket. Η απογείωση και προσγείωση μπορούν να γίνουν από την παλάμη του χειριστή ακόμα και με φωνητικές εντολές, απλοποιώντας τη διαδικασία για αρχάριους.

Με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου, το Neo μπορεί να πετάξει σε απόσταση έως 7 χιλιομέτρων, με αυτονομία 18 λεπτών. Οι λειτουργίες Cine, Normal και Sport προσαρμόζουν την ταχύτητα του drone ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ το συμβατό τηλεχειριστήριο DJI FPV 3 επιτρέπει ακόμη και χειροκίνητο έλεγχο για προχωρημένους χειριστές.

Παράλληλα η εταιρεία μπαίνει και στην κατηγορία της ηλεκτρικής κινητικότητας και των ηλεκτρικών ποδηλάτων, κάτι που σύμφωνα με στελέχη της DJI αποτελεί φυσική εξέλιξη, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που υπάρχει σε μπαταρίες και κινητήρες

Συγκεκριμένα η DJI παρουσίασε το Amflow PL, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού που ενσωματώνει το νέο σύστημα κίνησης Avinox Drive System. Με κινητήρα ισχύος 250W (ονομαστική) και 850W (μέγιστη), το Amflow PL προσφέρει ροπή έως 120Nm και προσωρινή ενίσχυση 1000W για απαιτητικές διαδρομές. Η αφαιρούμενη μπαταρία 800Wh επιτρέπει ταχεία φόρτιση από 0% σε 75% σε μόλις 1,5 ώρα.

Παρά τις υψηλές επιδόσεις, το Amflow PL διατηρεί χαμηλό βάρος 19,2 κιλών, χάρη στο πλαίσιο από ανθρακονήματα. Το Amflow PL διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής OLED 2 ιντσών ενσωματωμένη στο πλαίσιο, σύστημα συναγερμού και εντοπισμού, ανάρτηση Fox και θύρα φόρτισης USB. Οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τροχών 27,5" και 29" για εξατομίκευση της εμπειρίας οδήγησης.

Τέλος, η DJI εισέρχεται στην αγορά των φορητών σταθμών ενέργειας με τα μοντέλα Power 1000 και Power 500. Το Power 500, με βάρος 7,3 κιλά, προσφέρει χωρητικότητα 512 Wh και μέγιστη ισχύ εξόδου 1.000 W. Το ισχυρότερο Power 1000 διαθέτει 1.024 Wh και 2.200 W, με βάρος 13 κιλά.

Και οι δύο σταθμοί μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε 70 λεπτά, ενώ η φόρτιση στο 80% ολοκληρώνεται σε 50 λεπτά. Υποστηρίζουν φόρτιση μέσω πρίζας, ηλιακών πάνελ, υποδοχής αυτοκινήτου ή USB-C. Διαθέτουν πρίζες 230 V και θύρες USB με υψηλή ισχύ φόρτισης, καθώς και ειδική θύρα SDC για γρήγορη φόρτιση των drones της DJI.