IFA 2024: Ετοιμαζόμαστε για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας

2 εβδομάδες πριν
ifa entrance

Με την έναρξη της IFA 2024 να πλησιάζει, οι λάτρεις της τεχνολογίας ετοιμάζονται για ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον κόσμο της τεχνολογίας και των οικιακών συσκευών. Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Messe Berlin από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024, αποτελεί ένα αληθινό "παράδεισο" για όσους ενδιαφέρονται για προϊόντα αιχμής, προσφέροντας μια πληθώρα νέων συσκευών και καινοτομιών από γνωστές εταιρείες καθώς και νεοεισερχόμενους παίκτες στην αγορά.

Και φέτος, ΓΕΡΜΑΝΟΣ & G Blog θα βρισκόμαστε στο Βερολίνο για να σου μεταφέρουμε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις μέσα από αναλυτικά άρθρα και πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στο G Blog αλλά και στα social media.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε όμως από τη φετινή έκθεση που παρεμπιπτόντως γιορτάζει τα 100 χρόνια της;

Ξεκινάμε με την DJI η οποία αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο drone ιδανικό για vlogs, καθώς και άλλες τεχνολογίες όπως ηλεκτρικά ποδήλατα και φορητούς σταθμούς ενέργειας, δύο νέες αγορές που η κινεζική εταιρεία έκανε πρόσφατα την είσοδό της. 

Διαθέτοντας το μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο σε όλες τις τελευταίες εκθέσεις IFA, η SAMSUNG αναμένεται να αναδείξει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με μια σειρά από οικιακές συσκευές, όπως το Bespoke AI Combo, μια συνδυαστική συσκευή πλυντηρίου-στεγνωτηρίου, και το Bespoke AI Family Hub, ένα προηγμένο ψυγείο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα εφαρμογή SAMSUNG Food Plus, που χρησιμοποιεί AI για την αναγνώριση υλικών και την παροχή εξατομικευμένων διατροφικών συμβουλών.

Η LG έχει ήδη ανακοινώσει ότι στον εκθεσιακό της χώρο θα βρούμε νέες συσκευές καθαρισμού, όπως το LG CordZero All-in-One Tower Combi, που συνδυάζει σκουπάκι και ρομποτική σκούπα σε ένα μόνο σύστημα. Η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο πλυντήριο με στενότερο πλάτος, ιδανικό για τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών καθώς και ένα smart home hub το οποίο θα έχει το δικό του voice assistant, χωρίς η εταιρεία να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την ώρα.

Άλλοι σημαντικοί συμμετέχοντες περιλαμβάνουν την TCL, η οποία θα παρουσιάσει νέες σειρές τηλεοράσεων QD-Mini LED και smartphones με τεχνολογία οθόνης φιλική προς τα μάτια, χρησιμοποιώντας την τελευταία γενιά της τεχνολογίας NXTPAPER

Σε ότι αφορά τα smartphones, η HONOR θα φέρει την παγκόσμια έκδοση του Magic V3, το οποίο αποτελεί το λεπτότερο και ελαφρύτερο foldable κινητό τηλέφωνο στον κόσμο. Παράλληλα η HONOR έχει ανακοινώσει ότι θα μας δείξει τις τελευταίες της προτάσεις από το χώρο των tablets αλλά και των φορητών υπολογιστών, διευρύνοντας έτσι το οικοσύστημά της. 

Μένοντας στα smartphones, η TECNO αναμένεται να αποκαλύψει το πρωτότυπο τηλέφωνο Phantom Ultimate 2 με τριπλή αναδίπλωση, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό. Η HISENSE θα παρουσιάσει την OLED τηλεόραση A85N αλλά και τις λύσεις που προτείνει στην κατηγορία των προβολέων. 

Με δεδομένο ότι η INTEL θα χρησιμοποιήσει την IFA για μια εκτενή παρουσίαση των νέων επεξεργαστών Lunar Lake, θα πρέπει να περιμένουμε ότι η ASUS θα είναι ένας από τους κατασκευαστές που θα  παρουσιάσουν νέους φορητούς υπολογιστές με τους συγκεκριμένους επεξεργαστές και με ενσωματωμένες δυνατότητες AI.

Το ίδιο ισχύει και για τη LENOVO η οποία μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει ανανέωση αρκετών μοντέλων της σειράς φορητών υπολογιστών ThinkPad, ThinkBook και IdeaPad ενώ θα έχει σχετικές ανακοινώσεις γύρω από τη φορητή της παιχνιδιομηχανή, το Legion Go η οποία παρουσιάστηκε στην ίδια έκθεση πριν 1 χρόνο ακριβώς.

Η IFA 2024 προβλέπεται να φέρει επίσης μεγάλες καινοτομίες στον τομέα των έξυπνων κουζινών, με το πρότυπο Ki Cordless Kitchen από το Wireless Power Consortium να υπόσχεται έναν πάγκο κουζίνας χωρίς καλώδια, ικανό να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή πάνω του.

Φυσικά περιμένουμε να δούμε και αρκετά «περίεργα» στους διαδρόμους της έκθεσης, ένα από τα οποία είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Alef Aeronautics, το οποίο η εταιρεία θα παρουσιάσει στην έκθεση για πρώτη φορά.

Stay tuned και προετοιμάσου για μια εβδομάδα γεμάτη τεχνολογία!