IFA 2024: Το έξυπνο σπίτι για την LG έχει πολύ AI

1 εβδομάδα πριν
lg booth ifa 2024

Η LG παρουσίασε στην IFA 2024 το καινοτόμο "LG AI Home", μια ολοκληρωμένη λύση που στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Το όραμα της εταιρείας για ένα "Experience, Affectionate Intelligence (AI) Home" αποτελεί τον πυρήνα των νέων προϊόντων και τεχνολογιών που παρουσιάστηκαν στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, σε συνέχεια της περσινής της παρουσίας όπου και πάλι ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το G Blog είχαν δει από κοντά.

Κεντρικό στοιχείο του AI Home είναι το LG ThinQ ON, ένα προηγμένο οικιακό hub τεχνητής νοημοσύνης που συνδέει και ελέγχει όλες τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού. Σύμφωνα με τον Lyu Jae-cheol, Πρόεδρο της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company, το ThinQ ON λειτουργεί ως κεντρικός πυλώνας για την υλοποίηση του οράματος "Zero Labor Home" της εταιρείας.

Το ThinQ ON ενσωματώνει προηγμένες λειτουργίες φωνητικού ελέγχου και μηχανικής μάθησης, προσαρμόζοντας τη λειτουργία των συσκευών στις προτιμήσεις και τις συνήθειες των χρηστών. Η συσκευή έχει λάβει πιστοποίηση Matter, εξασφαλίζοντας συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα έξυπνων οικιακών συσκευών.

Στον τομέα των οικιακών συσκευών, η LG παρουσίασε μια νέα σειρά προϊόντων με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Το νέο πλυντήριο ρούχων με τεχνολογία Artificial Intelligence Direct Drive (AI DD) 2.0 ξεχωρίζει για τη μεγάλη χωρητικότητά του, που φτάνει τα 16 κιλά. Η τεχνολογία AI DD 2.0 αναλύει το βάρος και την υφή των ρούχων, προσαρμόζοντας τον κύκλο πλύσης για βέλτιστα αποτελέσματα και μειωμένη φθορά των υφασμάτων. 
Παράλληλα το νέο πλυντήριο της νοτιοκορεατικής εταιρείας διαθέτει τη λειτουργία Pet Care, η οποία χρησιμοποιεί κύκλο πλύσης υψηλής θερμοκρασίας έως 60 βαθμούς Κελσίου και τέσσερις κύκλους ξεβγάλματος με ζεστό νερό, απομακρύνοντας αποτελεσματικά το 99% των οσμών από τα ρούχα των κατοικίδιων.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο ψυγείο με ενεργειακή κλάση Α-25%, που συνδυάζει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με κομψό σχεδιασμό και αθόρυβη λειτουργία. Στην κατηγορία των φούρνων, ο νέος εντοιχιζόμενος φούρνος LG InstaView 60 εκατοστών εντυπωσιάζει με την ενεργειακή κλάση Α++ και τις 80 λειτουργίες αυτόματου μαγειρέματος που υποστηρίζονται από τι άλλο….την τεχνητή νοημοσύνη.

Στον τομέα του καθαρισμού, η LG μας έδειξε το CordZero All-in-One Tower Combi, μια ολοκληρωμένη λύση που συνδυάζει μια σκούπα stick με μια σκούπα ρομπότ. Το σύστημα διαθέτει λειτουργία αυτόματου αδειάσματος των κάδων και ταυτόχρονης φόρτισης των συσκευών. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα σκούπα ρομπότ με δυνατότητα καθαρισμού με νερό, που διαθέτει προηγμένο σύστημα αυτόματου καθαρισμού και στεγνώματος της σφουγγαρίστρας. Ανάμεσα στα έξυπνα gadgets του σπιτιού, η LG μα έδειξε επίσης και τη δική της σιδερώστρα, η οποία προσαρμόζει διάφορες έξυπνες λειτουργίες για μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και καλύτερα αποτελέσματα

Η LG έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι οι νέες συσκευές της εταιρείας ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση της ευρωπαϊκής αγοράς για ενεργειακά αποδοτικές οικιακές λύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο πλυντήριο πιάτων LG QuadWash, που διαθέτει ενεργειακή κλάση Α-20%.

Από τις ιδιαίτερες ανακοινώσεις όχι μόνο της LG αλλά γενικότερα της έκθεσης είναι το AeroCat, ένα καινοτόμο κρεβάτι για γάτες που ενσωματώνει καθαριστή αέρα, προσφέροντας άνεση στα κατοικίδια και καθαρότερη ατμόσφαιρα για τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον στον τομέα της ψυχαγωγίας, η LG ανακοίνωσε ότι από το 2024, όλες οι νέες AI τηλεοράσεις της θα λαμβάνουν αναβαθμίσεις Tizen OS για επτά χρόνια.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το σύστημα LG Shield εξασφαλίζει την ασφαλή αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων των χρηστών, ενώ η τεχνολογία Secure Development Lifecycle (SDL) της LG προβλέπει και αντιμετωπίζει πιθανούς κινδύνους ασφαλείας σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των προϊόντων.

Τέλος από τα προϊόντα που ξεχωρίσαμε από τη φετινή παρουσία της LG στην έκθεση IFA 2024 ο νέος 4K μίνι προβολέας CineBeam Q. Ο προβολέας, που τον είδαμε πρώτη φορά στη CES 2024, έχει αποσπάσει θετικές κριτικές και διακρίσεις και πλέον είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο CineBeam Q ξεχωρίζει για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του, με μια περιστρεφόμενη λαβή 360 μοιρών που λειτουργεί και ως βάση. Προσφέρει ανάλυση 4K UHD, οθόνη έως 120 ίντσες, λόγο αντίθεσης 450.000:1 και 154% κάλυψη της χρωματικής γκάμας DCI-P3.

Διαθέτει ακόμα λειτουργία Auto Screen Adjustment για εύκολη εγκατάσταση και πλατφόρμα LG webOS για πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming. Υποστηρίζει επίσης AirPlay 2 και ScreenShare για μεταφορά περιεχομένου από έξυπνες συσκευές.