IFA 2024: Καταιγίδα από νέα AI laptops της LENOVO με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

1 εβδομάδα πριν
LENOVO laptops at IFA 2024

Στη φετινή έκθεση IFA 2024 στο Βερολίνο, η LENOVO παρουσίασε μια σειρά από καινοτόμες προτάσεις στον χώρο των φορητών υπολογιστών, με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη και τις προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε νέα μοντέλα στις σειρές Yoga, Ideapad και ThinkPad, καθώς και μια σειρά από αξεσουάρ για το Legion Go, τη φορητή PC παιχνιδομηχανή της LENOVO η οποία ανακοινώθηκε πριν 1 χρόνο ακριβώς στην ίδια έκθεση.

LENOVO Yoga laptops

Αρχικά το LENOVO Yoga Slim 7i Aura Edition (15", 9) ξεχωρίζει ως αποτέλεσμα πολυετούς συνεργασίας με την INTEL. Ενσωματώνει τους νέους επεξεργαστές Core Ultra 200V που μόλις ανακοινώθηκαν, προσφέροντας έως 32GB RAM και 1TB SSD αποθηκευτικό χώρο. Η OLED οθόνη με ανάλυση 2.8K και ρυθμό ανανέωσης 120Hz εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, με την ποιότητά της να είναι απλά φοβερή όπως διαπιστώσαμε από κοντά. Το λεπτό και ελαφρύ σώμα του, με βάρος κάτω από 1,5 κιλά, το καθιστά ιδανικό για συνεχή μεταφορά.

Το LENOVO Yoga Pro 7 (14", 9) βασίζεται στους νέους επεξεργαστές AMD Ryzen AI, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις για απαιτητικές εργασίες. Και αυτό το μοντέλο διαθέτει οθόνη OLED 2.8K με ρυθμό ανανέωσης 120Hz ενώ υποστηρίζει Wi-Fi 6E.

LENOVO IdeaPad laptops

Η LENOVO ανακοίνωσε επίσης τα IdeaPad Slim 5 15" και 13" τα οποία προσφέρουν παρόμοιες επιλογές σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Ενσωματώνουν AMD Rembrandt+ GPU και έως 32GB RAM στο μοντέλο 15 ιντσών και έως 16GB στο μοντέλο 13 ιντσών. Αναμενόμενα τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν πλήκτρο Copilot για εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μοντέλα που ενσωματώνουν το νέο chipset Snapdragon X Plus της QUALCOMM που αποτέλεσε την κεντρική ανακοίνωση της εταιρείας στην IFA 2024. Το LENOVO IdeaPad 5X 2-in-1 14” και το IdeaPad Slim 5X 14” είναι μεταξύ των πρώτων υπολογιστών που αξιοποιούν το νέο επεξεργαστή που βασίζεται στην ARM αρχιτεκτονική, υποσχόμενος κορυφαίες επιδόσεις και αυτονομία. Το Snapdragon X Plus προσφέρει ακόμα σημαντική βελτίωση στην απόδοση AI, με 45 TOPS (Trillion Operations Per Second) NPU, ενώ η εταιρεία το ενσωματώνει και στο ThinkBook 16 Gen το οποίο έρχεται με οθόνη 16”, έως 32GB RAM και 1TB SSD. Το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει Wi-Fi 7 και ξεχωρίζει για τον πολύ όμορφο σχεδιασμό του.

Αναλυτικά, το IdeaPad 5X 2-in-1 14" διαθέτει OLED οθόνη αφής 14 ιντσών με ανάλυση WUXGA και φωτεινότητα 400 nits. Με βάρος μόλις 1,49 κιλά και πάχος 17,5mm, προσφέρει εξαιρετική φορητότητα. Υποστηρίζει Wi-Fi 7 και διαθέτει μπαταρία 57WHr για παρατεταμένη χρήση.

Αντίστοιχα, το IdeaPad Slim 5X 14”  με παρόμοια χαρακτηριστικά, δίνει έμφαση στο λεπτό σχεδιασμό και την ισχυρή απόδοση. Προσφέρει έως 32GB LPDDR5X RAM και έως 1TB SSD αποθηκευτικό χώρο. Η OLED οθόνη 14 ιντσών με ανάλυση WUXGA εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

LENOVO ThinkPad laptops

Για τον επαγγελματικό χώρο, η LENOVO παρουσίασε το ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition. Πρόκειται για ένα λεπτό και ελαφρύ laptop με βάρος κάτω από 1 κιλό, εξοπλισμένο με επεξεργαστές INTEL Core Ultra. Διαθέτει OLED οθόνη 2.8K με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και υποστηρίζει Wi-Fi 7 και 5G.

Το ThinkPad T14S GEN 6 AMD βασίζεται σε επεξεργαστές AMD Ryzen Pro, προσφέροντας υψηλή απόδοση για επαγγελματικές εφαρμογές. Διαθέτει έως 64GB LPDDR5X RAM και υποστηρίζει Wi-Fi 7 και 5G.

Αξεσουάρ LENOVO Legion Go

Στον τομέα των αξεσουάρ, η LENOVO παρουσίασε μια σειρά από προϊόντα για το Legion Go, συμπεριλαμβανομένου ενός USB-C hub, ενός φορτιστή για τα αποσπώμενα χειριστήρια, μιας θήκης μεταφοράς και νέων joystick.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε δύο νέες οθόνες gaming, τις Legion R27QC-30 και R32QC-30, με ρυθμό ανανέωσης έως 180Hz και χρόνο απόκρισης 0.5ms.

Η LENOVO παρουσίασε επίσης το Creator Zone, ένα λογισμικό που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία και επεξεργασία εικόνων. Το εργαλείο αυτό βασίζεται σε μια προσαρμοσμένη έκδοση του Stable Diffusion 3.0, προσφέροντας λειτουργίες όπως μετατροπή κειμένου σε εικόνα, σκίτσου σε εικόνα και εικόνας σε εικόνα.

Τέλος, η LENOVO παρουσίασε ένα πρωτότυπο υπολογιστή με το όνομα Auto Twist AI PC. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει έναν καινοτόμο μηχανισμό που επιτρέπει στην οθόνη να περιστρέφεται αυτόματα, προσαρμοζόμενη στη θέση του χρήστη και σίγουρα αποτέλεσαν ένα από τα highlights στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, “κλέβοντας” πολλά βλέμματα.

Stay tuned γιατί οι εξελίξεις της IFA είναι καταιγιστικές και εμείς θα στις μεταφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια!