IFA 2024: NXTPAPER smartphones, tablets και κορυφαίες τηλεοράσεις φέρνει η TCL στην IFA

1 εβδομάδα πριν
TCL IFA 2024

H TCL, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να λείπει από την IFA. Η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά πολύ ενδιαφέροντων προϊόντων, επιδεικνύοντας την τεχνολογική της πρόοδο στον τομέα των έξυπνων συσκευών. Χωρίς καμία έκπληξη, όπως και στις τελευταίες εκθέσεις CES και MWC όπου ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ έδωσε το παρών, η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία NXTPAPER, η οποία αποτελεί πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών συσκευών της. 

Ας δούμε αναλυτικά τι συναντήσαμε στον εκθεσιακό χώρο της TCL στην IFA 2024.

Το TCL 50 NXTPAPER 5G αποτελεί την προσιτή επιλογή στη νέα σειρά smartphones της εταιρείας, έχοντας πρωτοανακοινωθεί στις αρχές του χρόνου στη CES 2024. Η νέα γενιά ενσωματώνει την τεχνολογία NXTPAPER 3.0, προσφέροντας μια οθόνη που προσαρμόζεται σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 6.8 ιντσών FHD+ με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, εξασφαλίζοντας ομαλή απόδοση και ευκρίνεια. Η κάμερα 108MP στο πίσω μέρος επιτρέπει τη λήψη υψηλής ποιότητας φωτογραφιών, ενώ η υποστήριξη δικτύων 5G εγγυάται γρήγορη συνδεσιμότητα. Η κυκλοφορία του αναμένεται πολύ σύντομα.

Το TCL 50 PRO NXTPAPER 5G αποτελεί την πιο προηγμένη έκδοση της σειράς. Πέρα από τα χαρακτηριστικά του βασικού μοντέλου, προσφέρει επιπλέον 512GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, επιτρέποντας την αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων και πολυμέσων. Η μπροστινή κάμερα 32MP εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας selfies. Το μοντέλο συνοδεύεται προαιρετικά από μια προστατευτική θήκη Flipcase και ένα στυλό ακριβείας T-Pen, ενισχύοντας τη λειτουργικότητά του για εργασίες όπως η λήψη σημειώσεων και η σχεδίαση.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν το πλήκτρο NXTPAPER, το οποίο ενεργοποιεί τη λειτουργία Max Ink Mode, μετατρέποντας την οθόνη σε μορφή e-ink όπως συμβαίνει στα δημοφιλέστερα e-book readers.  Η τεχνολογία NXTPAPER, που χαρακτηρίζει όλο και περισσότερες συσκευές της TCL, στοχεύει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών κατά τη χρήση ψηφιακών συσκευών. Στην ουσία προσφέρει μια εμπειρία ανάγνωσης που προσομοιάζει το χαρτί, μειώνοντας την αντανάκλαση και το μπλε φως. Σε αυτή τη λειτουργία, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φτάσει έως και 7 ημέρες ανάγνωσης ή 26 ημέρες σε αναμονή.

Παράλληλα στη φετινή IFA, η τεχνολογία NXTPAPER συναντά την τεχνητή νοημοσύνη για πιο εύκολη καθημερινότητα. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τη Microsoft, η TCL ενσωμάτωσε προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα νέα της smartphones, στοχεύοντας στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της εμπειρίας του χρήστη. Ο Text Assistant επιτρέπει στους χρήστες να μεταφράζουν, να συνοψίζουν και να αναδιατυπώνουν κείμενα με απλές κινήσεις drag and drop. Επιπλέον, η λειτουργία Writing Assistant διευκολύνει τη σύνταξη emails, περιλήψεων εργασιών και προσκλήσεων.

Η λειτουργία Voice Meno αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταγράφει και να συνοψίζει συνομιλίες, συσκέψεις και συζητήσεις, τόσο online όσο και offline. Αυτό επιτρέπει στους επαγγελματίες να επικεντρώνονται στις συζητήσεις χωρίς να ανησυχούν για τη λήψη σημειώσεων, αυξάνοντας σημαντικά την αποδοτικότητα και βελτιστοποιώντας τη διαχείριση συναντήσεων.

Όπως διευκρινίστηκε, η συνεργασία επικεντρώνεται στη βελτίωση της αναγνωσιμότητας, της αποδοτικότητας και της προσβασιμότητας των συσκευών NXTPAPER. Στόχος είναι η εκδημοκρατικοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας, προσφέροντας εξαιρετική αξία και ανεβάζοντας τα πρότυπα των NXTPAPER επιλογών της TCL με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης.

Συνεχίζοντας με το hardware, είχαμε την ανακοίνωση και ενός tablet, του TCL TAB 11 Gen2, μιας συσκευής που σχεδιάστηκε για να βελτιστοποιήσει τις καθημερινές εργασίες και την ψυχαγωγία. Διαθέτει οθόνη 10.95 ιντσών NXTVISION με ανάλυση 1920x1200 FHD+ και φωτεινότητα 400 nits. Το λεπτό πλαίσιο 7mm και η αναλογία οθόνης προς σώμα 85% ενισχύουν την οπτική εμπειρία τόσο για επαγγελματικές όσο και για ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το tablet τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή MediaTek Helio G80, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις και αποτελεσματικό multitasking. Διαθέτει 6GB RAM και 256GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί έως 1TB. Η μπαταρία των 8000mAh με δυνατότητα ταχείας φόρτισης 18W υποστηρίζει παρατεταμένη παραγωγικότητα και ψυχαγωγία χωρίς συχνές διακοπές προκειμένου να το βάλετε στη φόρτιση.

Το TCL TAB 11 Gen2 διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 5MP και κύρια κάμερα 8MP με δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p στα 30fps. Υποστηρίζει Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 και διαθέτει θύρα USB-C 2.0. Ενσωματώνει Android 14 και περιλαμβάνει λειτουργία ξεκλειδώματος προσώπου για πρόσθετη ασφάλεια.

Τέλος, η TCL επίλεξε την IFA 2024 για να ανακοινώσει την ευρωπαϊκής διαθεσιμότητα του TCL NXTPAPER 14 tablet που το είδαμε για πρώτη φορά στο MWC 2024, όπου και μας είχε εντυπωσιάσει. Ενσωματώνει την τεχνολογία NXTPAPER 3.0, εισάγοντας το καινοτόμο πλήκτρο NXTPAPER. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται εύκολα μεταξύ μιας ζωντανής έγχρωμης οθόνης και μιας ασπρόμαυρης λειτουργίας e-reader για μακροχρόνιες εμπειρίας και πιο συγκεκριμένες χρήσεις όπως η ανάγνωση ηλεκτρικών βιβλίων.

Τέλος στην IFA 2024, η TCL επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση στον τομέα των οθονών μεγάλου μεγέθους και της τεχνολογίας Mini LED, παρουσιάζοντας μια σειρά από κορυφαίες τηλεοράσεις.

Το επίκεντρο της παρουσίασης ήταν η νέα τηλεόραση X11H Premium QD-Mini LED, η οποία θέτει νέα πρότυπα στην ποιότητα εικόνας. Παράλληλα, η εταιρεία εντυπωσίασε με την TCL X955 Max, τη μεγαλύτερη QD-Mini LED τηλεόραση στον κόσμο με διαγώνιο 115 ιντσών, προσφέροντας μια ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης.

Η TCL παρουσίασε επίσης τη νέα σειρά NXTFRAME TV, η οποία συνδυάζει την ψηφιακή τέχνη με την ψυχαγωγία, επαναπροσδιορίζοντας το μέλλον της οικιακής διασκέδασης, με την τηλεόραση να θυμίζει πίνακα ζωγραφικής και να «χάνεται» μέσα στο σαλόνι.  Η έκδοση Pro της σειράς NXTFRAME ξεχωρίζει για την τεχνολογία ήχου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Bang & Olufsen, μια κορυφαία εταιρεία στον χώρο του ήχου πολυτελείας.