IFA 2024: Οι ασύρματοι φορτιστές Qi2 και οι λύσεις φορητής ενέργειας κατακλύζουν την έκθεση

1 εβδομάδα πριν
anker qi2 chargers

Το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2 κυριάρχησε στην IFA 2024, με πολλούς κατασκευαστές να παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα που υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία αλλά και άλλα προιόντα γύρω από τις μπαταρίες. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει τα περίπτερα των BASEUS, ANKER, BELKIN, ECOFLOW και UGREEN, ανακαλύπτοντας μια πληθώρα νέων συσκευών φόρτισης και αξεσουάρ.

Η BASEUS μας έδειξε το Nomos 5-in-1 Desktop Charger, έναν φορτιστή γραφείου που συνδυάζει ασύρματη φόρτιση Qi2 με ένα ενσωματωμένο καλώδιο USB-C 100W. Η συσκευή μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και 5 διαφορετικές συσκευές, ενώ η έξυπνη οθόνη παρέχει πληροφορίες για την κατανομή ισχύος. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε τον PicoGo 45W Fast Charger, έναν συμπαγή φορτιστή που προσφέρει γρήγορη φόρτιση 45W για smartphones και άλλες συσκευές. Μας άρεσε αρκετά και τα νέα Qi2 powerbanks των 5.000mAh και με ταχύτητα φόρτισης στα 20W. Το MagPro Car Mount, ένα μαγνητικό στήριγμα αυτοκινήτου με δυνατότητα φόρτισης Qi2 15W και ενεργή ψύξη, ολοκλήρωσε την παρουσία της Baseus στην έκθεση.

Η ANKER έκλεψε τις εντυπώσεις με το νέο MagGo 3-in-1 wireless charger, ένα μικροσκοπικό φορτιστή σε μέγεθος μακαρόν που μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα ένα iPhone με 15W Qi2, ασύρματα ακουστικά και ένα Apple Watch. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το MagGo Power Bank 10K Slim, ένα μαγνητικό power bank 10.000 mAh με υποστήριξη Qi2 15W και ενσύρματη φόρτιση 30W. Για τους λάτρεις των πολυλειτουργικών συσκευών, η Anker έφερε το MagGo Power Bank με ενσωματωμένο φορτιστή Apple Watch και οθόνη πληροφοριών. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε ένα επιτραπέζιο στήριγμα φόρτισης με περιστροφή 360 μοιρών και μια σειρά μαγνητικών θηκών για iPhone.

Η BELKIN εστίασε στους φορητούς φορτιστές με δύο νέα μοντέλα BoostCharge Pro που θυμίζουν το MagSafe Duo της Apple. Το μοντέλο δύο συσκευών προσφέρει μαγνητική φόρτιση Qi2 15W και φορτιστή Apple Watch, ενώ η έκδοση τριών συσκευών προσθέτει μια επιπλέον επιφάνεια φόρτισης Qi 5W. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να διπλωθούν για εύκολη μεταφορά και να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας StandBy για iPhone. Η BELKIN παρουσίασε επίσης μια σειρά από λιγότερο συμπαγείς αναδιπλούμενους φορτιστές, προσφέροντας επιλογές για διαφορετικές ανάγκες και προϋπολογισμούς.

Η ECOFLOW ξεχώρισε με το ιδιαίτερο Power Hat, ένα καπέλο με ενσωματωμένα ηλιακά κύτταρα που μπορεί να φορτίσει ένα smartphone 4.000mAh σε 3-4 ώρες. Το καπέλο, με βάρος 370 γραμμάρια, διαθέτει θύρες USB-A και USB-C και προσφέρει φόρτιση περίπου 12W. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε τη σειρά φορητών σταθμών ενέργειας RIVER 3, που συνδυάζουν συμπαγή σχεδίαση με ισχυρή απόδοση και τεχνολογία X-GaNPower για αυξημένη αποδοτικότητα. Οι σταθμοί ενέργειας RIVER 3, με χωρητικότητα 245Wh, είναι 33% μικρότεροι από τα βιομηχανικά πρότυπα, προσφέροντας παράλληλα ισχυρή έξοδο 600W.

Η UGREEN εντυπωσίασε με το Nexode Power Bank 20000mAh 145W, ένα power bank που συνδυάζει ασύρματη μαγνητική φόρτιση με ενσύρματη φόρτιση υψηλής ισχύος. Η συσκευή μπορεί να φορτίσει έως και τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα, προσφέροντας γρήγορη φόρτιση 100W και ασύρματη φόρτιση 15W. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τη σειρά Uno, σχεδιασμένη ειδικά για χρήστες iPhone, με φορτιστές και power banks που ξεχωρίζουν για τον μοναδικό σχεδιασμό τους σε μορφή ρομπότ και την έξυπνη οθόνη TFT με emoji κατάστασης. Επιπλέον, η UGREEN έκανε μια σημαντική ανακοίνωση με την παρουσίαση του Revodok Thunderbolt 5 Docking Station, ενός από τα πρώτα στη βιομηχανία που υιοθετεί την τεχνολογία Thunderbolt 5 της Intel.