Kuo: Η APPLE θα ακυρώσει ή θα αναβάλει για το 2024 την κυκλοφορία του iPhone SE 4

1 έτος πριν
iPhone SE 4

Η APPLE θα ακυρώσει ή θα αναβάλει τη μαζική παραγωγή για το προγραμματισμένο για το 2024 iPhone SE 4, δήλωσε ο γνωστός αναλυτής της APPLE, Ming-Chi Kuo, σε μια σειρά από tweets. Ο Kuo πιστεύει ότι η APPLE θα καθυστερήσει ή θα απορρίψει τη συσκευή λόγω των σταθερά χαμηλότερων από τις αναμενόμενες αποστολών smartphone μεσαίας κατηγορίας, όπως το iPhone SE 3, το iPhone 13 mini και το iPhone 14 Plus.

Ο Kuo δήλωσε επιπλέον ότι ο σχεδιασμός πλήρους οθόνης που έχει κατά νου η APPLE για το iPhone SE 4 θα απαιτήσει υψηλότερο κόστος και τιμές πώλησης, οπότε η APPLE ίσως χρειαστεί να «επανεξετάσει την τοποθέτηση του προϊόντος και την απόδοση της επένδυσης». Η μείωση του περιττού κόστους ανάπτυξης προϊόντων θα βοηθήσει επίσης την APPLE να αντιμετωπίσει τις "προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης το 2023", σύμφωνα με τον Kuo.

Πολλαπλές φήμες έχουν αναφέρει ότι η APPLE εργάζεται πάνω σε μια νέα έκδοση του iPhone SE, με τη συσκευή να αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Η APPLE αναπτύσσει μια συσκευή που θα μπορούσε να μοιάζει με το iPhone XR, με ένα σχεδιασμό που κυριαρχεί η οθόνη στο εμπρόσθιο μέρος, καταργώντας το πλήκτρο Touch ID ως Home button. Αντ' αυτού η APPLE φέρεται να θέλει στη θέση του το Face ID.

Οι φήμες ανέφεραν ακόμα ότι το iPhone SE 4 θα μπορούσε να διαθέτει οθόνη LCD ή OLED 6,1 ιντσών, μαζί με εγκοπή στο επάνω μέρος, όπως και τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 14. Τα σχέδια της APPLE για το iPhone SE 4 δεν έχουν οριστικοποιηθεί και νωρίτερα φέτος, ο αναλυτής της APPLE, Ross Young, δήλωσε ότι η APPLE δεν είχε πάρει την τελική της απόφαση για την τεχνολογία οθόνης που θα ενσωμάτωνε.

Η APPLE διέκοψε τη mini έκδοση του iPhone με οθόνη 5,4 ιντσών μετά τις κακές πωλήσεις των μοντέλων iPhone 12 mini και iPhone 13 mini ενώ νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για χαμηλότερες του αναμενομένου πωλήσεις για το iPhone 14 Plus. Για το λόγο αυτό, η APPLE θα μπορούσε αντ' αυτού να επικεντρωθεί στην κορυφαία σειρά των iPhone το 2023 και το 2024, τοποθετώντας την ανάπτυξη της σειράς iPhone SE προς τα πίσω ή επιλέγοντας φθηνότερα εξαρτήματα που θα επιτρέψουν χαμηλότερη τιμή.