Lenovo ThinkBook Plus Gen 3: Έρχεται με 2η οθόνη 8''!

2 έτη πριν
Lenovo ThinkBook Plus Gen 3

Η Lenovo ανακοίνωσε το νέο ThinkBook Plus Gen 3, το οποίο διαθέτει δύο οθόνες. Εκτός από τη βασική οθόνη των 17.3’’ υπάρχει και μια δεύτερη οθόνη 8’’ δίπλα από το πληκτρολόγιο. Και κάποια μοντέλα της Asus είχαν δοκιμάσει να προσθέσουν μια δεύτερη οθόνη, τοποθετώντας την όμως στο πίσω μέρος του πληκτρολογίου. Η Lenovo επέλεξε να βάλει το πληκτρολόγιο στα αριστερά και στα δεξιά αυτή την οθόνη και δημιουργεί ερωτήματα για το αν ο χρήστης θα μπορεί να πληκτρολογεί με βολικό τρόπο.

Η βασική οθόνη έχει αναλογία διαστάσεων 21:10, κάτι που είναι ασυνήθιστο σε laptop, παρ’ όλα αυτά θα προσφέρει πολύ χώρο όταν ο χρήστης εργάζεται με διάφορες εφαρμογές. Η δευτερεύουσα οθόνη των 8’’ έχει ανάλυση 800x1280 pixels και υποστηρίζει μια γραφίδα που είναι ενσωματωμένο στο πλαίσιο του laptop.

Η Lenovo έδειξε επίσης και πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί ο χρήστης τη δευτερεύουσα οθόνη. Κάποιος μπορεί να γράψει σημειώσεις (κυρίως για δεξιόχειρες καθώς θα είναι δύσκολο για τους αριστερόχειρες) που θα συγχρονίζονται απευθείας με το OneNote. Ακόμη ο χρήστης μπορεί καθώς επεξεργάζεται μια φωτογραφία στην κύρια οθόνη, να χρησιμοποιήσει τη γραφίδα για να διορθώσει τις μικρές λεπτομέρειες σε ένα τμήμα της ίδιας φωτογραφίας στη δεύτερη μικρότερη οθόνη. Επίσης, ο χρήστης μπορείς να δει ειδοποιήσεις, να ανοίξει διάφορες εφαρμογές, να συγχρονίσει αρχεία με smartphones ή απλώς να επεκτείνει οποιαδήποτε εφαρμογή έχει στην κύρια οθόνη.

Το λογισμικό δεν φαίνεται περίπλοκο, σε αντίθεση με αυτό που είχε δώσει η Asus. Η Lenovo δεν προσπαθεί να πείσει τους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν αυτή τη δεύτερη οθόνη, καθώς η εταιρεία παρατήρησε πως ήδη υπάρχουν πολλές και διάφορες χρήσεις που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος.

Το ThinkBook Plus ξεκινά από τα $1.399 και θα ξεκινήσει να διατίθεται τον Μάιο. Στοχεύει σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που μπορεί να μην έχουν το μεγαλύτερο budget για τις σειρές ThinkPads της Lenovo. Οι συσκευές με δύο οθόνες είναι γενικά ακριβές οπότε η τιμή των $1.399 θα μπορούσε να καταστήσει αυτή την τεχνολογία προσβάσιμη σε νέους επιχειρηματικούς πελάτες. 

Το ThinkBook Plus έρχεται επίσης με επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς, έως 32GB μνήμη RAM και έως 1TB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και κάμερα υπερύθρων FHD με εξωτερικό κάλυμμα για προστασία απορρήτου. Η Lenovo ανακοίνωσε ενημερώσεις και για άλλα μερικά ThinkBook. Η εταιρεία μίλησε για τα ThinkBook 13X Gen 2, ThinkBook 14 Gen 4 Plus i και ThinkBook 16 Gen 4 Plus i. Όλα τα laptops θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο με τιμές εκκίνησης $1.099, $839 και $859 αντίστοιχα.

Και τα τρία μοντέλα θα διαθέτουν επεξεργαστές 12ης γενιάς της Intel. Το 13Χ θα έρχεται με έναν προαιρετικό ασύρματο φορτιστή, ο οποίος θα μπορεί να φορτίσει τις διάφορες συμβατές συσκευές. Τα ThinkBook 14 και ThinkBook 16 έχουν πιο λεπτό σχεδιασμό από τους προκατόχους τους, με οθόνες 16:10 και μεγαλύτερα γυάλινα touchpads.