To LENOVO ThinkPhone by MOTOROLA είναι ένα κινητό για τον σύγχρονο επαγγελματία

1 έτος πριν
LENOVO ThinkPhone by Motorola

Με τη LENOVO να αποτελεί μία τεράστια δύναμη στον χώρο των φορητών υπολογιστών για επιχειρήσεις με τις σειρές ThinkPad και ThinkBook, η MOTOROLA ευελπιστεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας για να φέρει την εμπειρία «Lenovo Think» στη νέα της συσκευή: το ThinkPhone by MOTOROLA.

Με την πρώτη ματιά, είναι ευδιάκριτη η επιρροή «ThinkBook» στη σχεδίαση του ThinkPhone. Και όχι μόνο λόγο της μοναδικής επιλογής «Carbon Black» για το πίσω μέρος της συσκευής ή του εμβληματικού λογοτύπου που βρίσκεται τυπικά, στην κάτω δεξιά γωνία, αλλά και λόγω του «Red Button» που μπορεί να προσαρμοστεί από τον χρήστη για να εκτελεί συγκεκριμένη λειτουργία ή να εκκινεί κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή όπως το Walkie Talkie app μέσω του Microsoft Teams (χάρη στη συνεργασία της εταιρείας με τη Microsoft, το ThinkPhone έρχεται με προεγκατεστημένο το Microsoft 365 μαζί με τα Outlook και Teams).

Το πλαίσιο επίσης είναι κατασκευασμένο από αεροπορικού τύπου αλουμίνιο και η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass Victus. Η συσκευή διαθέτει επίσης πιστοποίηση IP68 (αντέχει στη σκόνη και στο νερό σε βάθος έως 1,5 μέτρου για έως 30 λεπτά) ωστόσο εξίσου σημαντική -αν όχι σημαντικότερη- είναι η πιστοποίηση ότι καλύπτει τις στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-STD 810H, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο για να αντέχει σε πτώσεις έως και από 1,25 μέτρα και άλλες καταπονήσεις.  

Για να διασφαλίσει ότι το ThinkPhone προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, η συσκευή βασίζεται στην πλατφόρμα ThinkShield, που παρέχει μία σειρά από υπηρεσίες ανίχνευσης απειλών και λειτουργίες πληροφορικής και διαχείρισης, όπως η εύχρηστη διαχείριση των φορητών συσκευών (μέσω Moto OEMConfig και Moto Device Manager) και το zero touch enrollment όσον αφορά τις συσκευές των υπαλλήλων μίας επιχείρησης. Το ThinkPhone by MOTOROLA διαθέτει επίσης το Moto Secure, μια εφαρμογή που χρησιμεύει ως κέντρο ελέγχου/hub για αντικείμενα που σχετίζονται με την ασφάλεια και το απόρρητο και σε συνδυασμό με το Moto OEMConfig ή το Moto Device Manager, οι διαχειριστές και οι υπεύθυνοι ασφαλείας στα εταιρικά τμήματα πληροφορικής μπορούν να διαμορφώσουν εξ αποστάσεως τις συσκευές ThinkPhone, από τις ρυθμίσεις κλειδώματος της οθόνης έως στις ειδοποιήσεις δικτύου.

Μία ακόμα σημαντική προσθήκη είναι ο επεξεργαστής Moto KeySafe. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας των ευαίσθητων εταιρικών και προσωπικών δεδομένων απομονώνοντας PIN, κωδικούς πρόσβασης και κλειδιά κρυπτογράφησης σε έναν ξεχωριστό χώρο που είναι ανθεκτικός στις παραβιάσεις ή στις ευπάθειες υλικού και λογισμικού. Η MOTOROLA δεσμεύεται για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια τακτικών ενημερώσεων ασφαλείας και τρεις σημαντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος για το ThinkPhone (η συσκευή θα κυκλοφορήσει με Android 13).

Τα πράγματα πάντως αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον με τον τρόπο που λειτουργεί το ThinkPhone όταν συνδυάζεται με έναν από τους επαγγελματικούς φορητούς υπολογιστές ThinkBook ή ThinkPad της LENOVO. Χρησιμοποιώντας αυτό που η MOTOROLA αποκαλεί συνδεσιμότητα Think to Think, μπορείς να συγχρονίσεις το κινητό με ένα κοντινό ThinkPad, επιτρέποντάς τον διαμοιρασμό αρχείων ασύρματα, τον αντικατοπτρισμό της οθόνης του κινητού στον φορητό υπολογιστή, την αντιγραφή-επικόλληση κειμένου και φωτογραφιών και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του ThinkPhone (και την εμπρόσθια και την κύρια) ως web camera αντικαθιστώντας την χαμηλότερης ανάλυσης κάμερα του φορητού υπολογιστή. Καθώς το ThinkPhone επίσης υποστηρίζει την πλατφόρμα Ready For της MOTOROLA, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό ως… υπολογιστή με τη σύνδεση του με μία εξωτερική οθόνη καθώς και με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Όσον αφορά το hardware, η συσκευή διαθέτει OLED οθόνη με διαγώνιο 6,6 ιντσών και ανάλυση 2.400 x 1.080 pixels που υποστηρίζει HDR10+ και ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 σε συνδυασμό με 8 GB ή 12 GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128 GB, 256 GB ή 512 GB. Το τηλέφωνο υποστηρίζει επίσης λειτουργία Dual SIM, έχει WiFi 6E, NFC, Bluetooth και USB-C ενώ η μπαταρία 5.000 mAh υποστηρίζει ενσύρματη ταχεία φόρτιση Turbo Power 68 W και ασύρματη φόρτιση 15 W.

Η μπροστινή κάμερα για selfies χρησιμοποιεί αισθητήρα υψηλής ανάλυσης 32MP ενώ στη διάταξη του πίσω μέρους βρίσκουμε μία κύρια κάμερα 50MP (f:/1.8, PDAF και OIS), μία υπερευρυγώνια 13 MP και έναν αισθητήρα βάθους 2 MP. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα στην Ευρωπαϊκή αγορά όπως και σε άλλες αγορές στον υπόλοιπο κόσμο. Λάβε υπόψη σου ότι πρόκειται πάντως για μία συσκευή B2B με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διαθεσιμότητά της.  

Δες όλα τα νέα από το booth της LENOVO στην CES 2023 στο G Blog!