Let Loose: Στις 7 Μαΐου η μεγάλη παρουσίαση της APPLE

1 εβδομάδα πριν
apple event let loose logos

Οι φίλοι της APPLE και γενικότερα της τεχνολογίας, ας σημειώσουν την 7η Μαΐου 2024 ως την ημέρα που η εταιρεία από το Κουπερτίνο θα διοργανώσει την επόμενη μεγάλη της εκδήλωση.

Αυτή θα ξεκινήσει στις 5.00μμ ώρα Ελλάδος και όπως ισχύει με όλες τις παρουσιάσεις της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του επίσημου καναλιού της APPLE στο YouTube αλλά και στο APPLE.com. Παραδοσιακά η εταιρεία δεν κάνει οποιαδήποτε επίσημη αναφορά σχετικά με τα προϊόντα που θα παρουσιάσει τη συγκεκριμένη μέρα, δίνοντας πολλές φορές κάποια μικρή (σχετικά) ένδειξη στην πρόσκληση που συνοδεύει την ανακοίνωση και την οποία παραλαμβάνουν όλα τα ΜΜΕ που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση. Με τον τίτλο “Let Loose”, η πρόσκληση περιλαμβάνει ένα πολύχρωμο λογότυπο της APPLE, μέσα στο οποίο όμως μπορούμε να δούμε ένα χέρι να κρατάει ένα APPLE Pencil.

Το στοιχείο αυτό είναι αρκετό για κάποιους προκειμένου να καταλάβουμε ότι η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο iPad και στα αξεσουάρ του. Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελέσει έκπληξη αφού η αλήθεια είναι ότι η APPLE δεν κυκλοφόρησε οποιοδήποτε νέο tablet την περσινή χρονιά, μια τακτική που ακολούθησε και τους πρώτους μήνες του 2024. Κυριαρχώντας στην αγορά των tablets, η APPLE κυκλοφορεί αρκετές σειρές που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Το iPad Pro είναι η ανώτερη πρόταση της εταιρείας, ενσωματώνοντας επεξεργαστές που βρίσκουμε ακόμα και στα MacBook της εταιρείας, ενώ με τη χρήση των ειδικών αξεσουάρ, μπορεί να μετατραπεί και σε laptop. Στη συγκεκριμένη σειρά βρίσκουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κάτι που ίσως επιβεβαιωθεί σύντομα αφού φήμες φέρουν την APPLE να υιοθετεί OLED οθόνες για πρώτη φορά στα tablet της. 

Άλλη δημοφιλή σειρά tablet της APPLE είναι το iPad Air που και αυτή αποτελεί μια πρόταση της εταιρείας που έχει καιρό να δει νέο μέλος να προστίθεται στις διαθέσιμες επιλογές, κάτι που πιθανόν να αλλάξει από τις 7 Μαίου. Η οικονομικότερη επιλογή για iPad με οθόνη γύρω στις 10” είναι το «απλό» iPad, το οποίο αποτελεί και τη δημοφιλέστερη πρόταση ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα, και θα αποτελέσει έκπληξη αν η APPLE δεν προχωρήσει σε κάποια ανανέωσή του.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το iPad mini, με μικρότερη οθόνη (8,3”) που το κάνει πιο εύκολο στη μεταφορά, έχοντας το δικό του κοινό, με την APPLE όμως να μην το ανανεώνει συχνά. Παράλληλα έχουμε δει στο παρελθόν η APPLE να επιλέγει σε αντίστοιχα event της να ανακοινώσει κάποιο νέο χρώμα iPhone, κάτι που σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι απορίες μας θα απαντηθούν σε λίγες μέρες, οπότε stay tuned στο G Blog για να ενημερωθείς αναλυτικά για όλες τις ανακοινώσεις από το “Let Loose” event της APPLE.