Με always-on κάμερες και συμβατότητα με NFT ο νέος επεξεργαστής Snapdragon

2 έτη πριν
Snapdragon

Τον επεξεργαστή που θα δούμε στα smartphones του 2022 παρουσίασε στη Χαβάη η Qualcomm. Ο λόγος για τον Snapdragon 8 Gen 1 ο οποίος έρχεται να προσφέρει εμπειρίες υψηλών προδιαγραφών φέρνοντας και αρκετές αλλαγές σε σχέση με τους προκατόχους του, αλλαγές που ξεκινούν από την ονομασία του καθώς τα τρία ψηφία έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα ενώ απουσιάζει και η επισήμανση «5G» -αφού πλέον εννοείται.

Το νέο SoC της Qualcomm απαρτίζεται από διάφορα κομμάτια: CPU Kryo, GPU Adreno, ISP Spectra, sensing hub και ενσωματωμένο 5G μόντεμ. Χρησιμοποιεί την ολοκαίνουρια τεχνολογία Cortex-X2 της αρχιτεκτονικής v9 της Arm η οποία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της τελευταίας τον Μάρτιο, προσφέρει κατά 30% βελτιωμένες επιδόσεις. Η δε Qualcomm κάνει λόγο για 20% ανώτερη απόδοση σε σχέση με τον Snapdragon 888 σε συνδυασμό μάλιστα με 30% εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Snapdragon 8 Gen 1 θα φέρει X65 μόντεμ 5G στα 10 Gbit. Θα υποστηρίζει Wi-Fi 6 και Wi-Fi 6e καθώς επίσης Bluetooth Low Energy (BLE) και lossless audio CD. Θα είναι δε εξοπλισμένος με την trust management engine της Qualcomm για την προστασία των δεδομένων του χρήστη και συμβατός με το Android Ready SE της Google, διαθέτοντας μέχρι και δυνατότητα δημιουργίας και αποθήκευσης NFT!

Ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm θα επιτυγχάνει τέσσερις φορές καλύτερες επιδόσεις ως προς την AI. Όσο για το τι σημαίνει στην πράξη αυτό; Σκέψου ότι η συσκευή θα μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικό τεχνητό bokeh αλλά και να δώσει στις λήψεις σου έναν αέρα… Leica χάρη στο φίλτρο Leitz Looks που θα κάνει κάθε σου εικόνα να μοιάζει λες και τραβήχτηκε με κάμερα Leica. Η AI θα προσαρμόζει τη λειτουργία της κεραίας ανάλογα με το πώς κρατάς το τηλέφωνο για να έχεις πάντα το καλύτερο δυνατό σήμα, είτε μιλάς, είτε παίζεις.

Η Qualcomm ανέφερε ότι ο νέος της Snapdragon θα έρχεται με always-on κάμερα, ένα χαρακτηριστικό που θα προσφέρει μία «ολοκληρωτικά καινούρια εμπειρία», επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους απλά κοιτώντας το. Το κατά πόσο εκείνοι βέβαια θα αισθάνονται άνετα γνωρίζοντας ότι η κάμερα της συσκευής τους είναι ανοιχτή και τους παρακολουθεί 24/7, είναι μια άλλη ιστορία…

Ο Snapdragon 8 Gen 1 θα υποστηρίζει, τέλος, iSIM, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για smartphones χωρίς καν SIM tray! Παραμένει άγνωστο επί του παρόντος σε ποιες συσκευές θα τον δούμε πρώτα.