Με συνδεσιμότητα multipoint τα νέα ακουστικά της SONY

1 έτος πριν
SONY LinkBuds

Σε μία κίνηση που δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητους τους λάτρεις του καλού ήχου, η SONY ανακοίνωσε πως όλα τα μοντέλα των ασύρματων earbuds της από εδώ και στο εξής θα ενσωματώνουν συνδεσιμότητα multipoint. Χάρη στην εν λόγω τεχνολογία, αυτά θα είναι σε θέση να παραμένουν συνδεδεμένα σε δύο πηγές ήχου ταυτόχρονα μέσω Bluetooth, επιτρέποντας π.χ. στον χρήστη να ακούει μουσική από το laptop ή το tablet του, όντας όμως σε θέση να απαντήσει σε μία κλήση στο κινητό του τηλέφωνο αυτόματα.

Η αλλαγή αυτή μάλιστα δεν αφορά μόνο τα LinkBuds και LinkBuds S (με τη σχετική λειτουργία να προστίθεται μέσα στον Νοέμβριο) αλλά και το σετ WF-1000XM4 (για το οποίο θα διατεθεί αργότερα μέσα στον χειμώνα). Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν οι χρήστες θα είναι να πραγματοποιήσουν μία ενημέρωση στο firmware της συσκευής τους μέσω της εφαρμογής Headphones Connect.

Με αφορμή τα παραπάνω, η SONY ανακοίνωσε δύο νέες εκδόσεις των LinkBuds και LinkBuds S.

Μέσα στον χειμώνα θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πιστοποιημένα για χρήση με το Microsoft Teams LinkBuds (η επίσημη ονομασία τους είναι LinkBuds UC for Teams) τα οποία μάλιστα θα συνοδεύονται από ένα USB dongle χάρη στο οποίο ο χρήστης θα έχει έξτρα δυνατότητες εντός Teams (όπως ενεργοποίηση σίγασης και σήκωμα χεριού). Η τιμή τους θα είναι ελαφρώς «τσιμπημένη» σε σχέση με την τυπική έκδοση ($249,99 έναντι $179,99 στις ΗΠΑ).

Όσο για τα νέα LinkBuds S, αυτά θα έχουν το ίδιο μέγεθος, βάρος και σχήμα με τα ήδη υπάρχοντα. Θα είναι ωστόσο κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού και θα διαθέτουν ένα αποκλειστικό μοτίβο με μαρμάρινο εφέ σε μπλε χρώμα (Earth Blue κατά τη SONY). Η τιμή τους θα είναι η ίδια με εκείνη του συμβατικού μοντέλου (δηλαδή $199,99) και η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει οσονούπω.