Με τριπλή κάμερα και μεγάλη οθόνη, το XIAOMI Redmi 13C δεν χάνεται!

5 μήνες πριν
XIAOMI Redmi 13C back view

Φέτος τα Χριστούγεννα, αν ψάχνεις ένα smartphone για να δώσεις στους αγαπημένους σου, η XIAOMI έρχεται με μια καλή και προσιτή λύση. Το όνομα αυτής: XIAOMI Redmi 13C!

Πρόκειται για ένα smartphone που ανήκει στην προσιτή κατηγορία, με όλα όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης στην καθημερινότητά του, όμως με την κλασική πινελιά της XIAOMI καταφέρνει να έχει πολλά περισσότερα από τα βασικά.

Για αρχή, διαθέτει μια μεγάλη οθόνη 6.74” που δεν βρίσκεται συχνά σε τέτοια κλίμακα τιμής. Μάλιστα, η οθόνη διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, προσφέροντας πολύ ομαλή κίνηση στα πάντα – στην πλοήγηση στα μενού ή στο διαδίκτυο, όπως και στο gaming, για παράδειγμα. Και με τέτοια οθόνη, το gaming σίγουρα δεν μπαίνει σε… δεύτερη μοίρα.

Το XIAOMI Redmi 13C, εξάλλου, εξοπλίζεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Helio G85 συνοδευόμενο από 4GB ή 8GB RAM, ανάλογα με την έκδοση. Για να βελτιώσει την απόδοση της συσκευής ακόμη περισσότερο, η XIAOMI ενσωμάτωσε μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία με την οποία διπλασιάζεται η διαθέσιμη μνήμη RAM όταν είναι απαραίτητο. Μετατρέπει τον ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο σε εικονική μνήμη RAM, δίνοντας μια ώθηση όταν χρειάζεται. Εννοείται πως ο αποθηκευτικός χώρος αποδεσμεύεται όταν ολοκληρωθεί η όποια τέτοια ενέργεια, άρα δεν μιλάμε για μόνιμη κατάσταση.

Στις εκδόσεις 4GB και 8GB ο αποθηκευτικός χώρος διαφέρει, φτάνοντας τα 128GB και 256GB αντίστοιχα. Και στις δύο επιλογές, ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κάρτα microSD για να επεκτείνει τον διαθέσιμο χώρο, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάθε σενάριο.

Στην πλάτη της συσκευής βρίσκονται τρεις κάμερες, με την βασική να διαθέτει ευρυγώνιο φακό και αισθητήρα 50MP. Ουσιαστικά, αρκετά ικανή κάμερα για πολύ φυσικές φωτογραφίες, όμως η XIAOMI ενσωμάτωσε AI που βελτιώνει την εικόνα όταν χρειάζεται. Επομένως, είναι μια συσκευή που θα χαρεί να κρατήσει στα χέρια του κάθε λάτρης της φωτογραφίας.

Για το τέλος, ένα… σήμα-κατατεθέν της XIAOMI: η μπαταρία. Ο κομψός σχεδιασμός δεν μπαίνει εμπόδιο στην αυτονομία, αφού στο μεγάλο σώμα της συσκευής χώρεσε μια μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh η οποία προσφέρει τουλάχιστον μία ημέρα χρήσης χωρίς την ανάγκη για φορτιστή και πρίζα. Όπως συνηθίζεται πλέον, στο κουτί υπάρχει ένα καλώδιο USB-A προς USB-C το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόρτιση, όμως ο φορτιστής δεν περιλαμβάνεται στο κουτί. Διαθέτει λειτουργία NFC για ανέπαφες συναλλαγές και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

Κι ένα δωράκι ελέω περιόδου: από 14 Δεκεμβρίου μέχρι και 24 Δεκεμβρίου, με την αγορά ενός XIAOMI Redmi 13C θα δίνονται δώρο τα ολοκαίνουργια Redmi Buds 4 Active, τα νέα Bluetooth ακουστικά της XIAOMI που προσφέρουν δυνατό καθαρό ήχο και μεγάλη αυτονομία.