Με Wi-Fi πλέον πολλές πτήσεις της Aegean Airlines

2 έτη πριν
Aegean Wi-Fi onboard

Η Aegean Airlines καλωσόρισε επιτέλους το Wi-Fi onboard! Όπως ανακοίνωσε ο γνωστός αερομεταφορέας, ο στόλος των αεροσκαφών Airbus 320neo και 321neo είναι πλέον εξοπλισμένος με την απαραίτητη τεχνολογία, επιτρέποντας στους επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι online ακόμα και εν ώρα πτήσης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι εφ’ όσον πετάς με ένα από τα 46 καινούρια αεροσκάφη της εταιρείας, έχεις τη δυνατότητα να πλοηγείσαι στο internet, να ελέγχεις τα emails σου, να ανταλλάζεις μηνύματα και βέβαια να μη χάνεις στιγμή από τα όσα γίνονται στα social media, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι στα 35.000 πόδια! Μάλιστα η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν για τα πρώτα δέκα λεπτά μέσω του πακέτου Free 10’ ενώ στη συνέχεια είναι δυνατή η επιλογή μεταξύ δύο πακέτων:

  • Το Text & Surf είναι κατάλληλο για browsing, έλεγχο emails και social media, προσφέροντας ταχύτητες έως 1,5 Mbps. Είναι δωρεάν για όσους πετούν business και τα Gold μέλη της Aegean, ειδάλλως στοιχίζει €9.
  • Το Stream είναι ιδανικό για όλα τα παραπάνω συν streaming, καθώς οι ταχύτητες που προσφέρει φτάνουν τα 15 Mbps (δέκα φορές πιο γρήγορο από την επιλογή Text & Surf). Είναι δωρεάν μόνο για όσους πετούν business, ειδάλλως στοιχίζει €9.

Όπως αναφέρει η Aegean, η ανάπτυξη της υπηρεσίας Wi-Fi onboard έγινε πάνω στην πλατφόρμα European Aviation Network (EAN) των Deutsche Telekom, Inmarsat και Nokia η οποία χάρη στον συνδυασμό επίγειου δικτύου LTE και ενός συνόλου δορυφόρων είναι υπεύθυνη για την προσφορά υπηρεσιών Wi-Fi στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών πτήσεων. Οι υποδομές της EAN εξασφαλίζουν ταχύτητες δεδομένων έως 75 και 20 Mbit/s, downstream και upstream αντίστοιχα ανά αεροσκάφος με μέγιστη χωρητικότητα τα 50 Gbps.

Το Wi-Fi onboard αφορά τα νέου τύπου αεροσκάφη Airbus 320neo και 321neo. Στο σύνολό τους είναι 46 και η παραλαβή τους πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aegean, η υπηρεσία θα επεκταθεί και στα παλαιότερα αεροσκάφη της (Airbus 320, 321) εν καιρώ.