Τα AirPods Pro 2 έρχονται από την Apple

2 έτη πριν
AirPods Pro

Τα AirPods Pro της Apple έχουν αναδειχθεί σε best sellers στον χώρο των ασύρματων ακουστικών. Παρά την «τσιμπημένη» τους τιμή, έχουν βολέψει απίστευτα τους χρήστες, τόσο με τη σταθερή τους εφαρμογή, όσο και με τη σπουδαία αυτονομία τους, οπότε το γεγονός πως η εταιρεία από το Κουπερτίνο δουλεύει στην επόμενη γενιά τους, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Αυτές που αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέρουσες, είναι οι διαρροές που προέκυψαν σχετικά με τις καινοτομίες που θα προσφέρει εκείνη.

Τα AirPods Pro 2 λοιπόν θα κάνουν το άλμα, ενσωματώνοντας υποστήριξη για lossless ήχο, κάτι που θα ενθουσιάσει το δίχως άλλο τους απανταχού audiophiles. Ο lossless ήχος είναι, όπως προδίδει και η ονομασία του, ήχος υψηλής ποιότητας χωρίς απώλειες, καθώς διατηρείται ανέπαφος μεγαλύτερος όγκος δεδομένων του εκάστοτε αρχείου (γι’ αυτό και τα lossless αρχεία είναι σημαντικά μεγαλύτερου μεγέθους απ’ ό,τι τα υπόλοιπα και βέβαια καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα κατά το streaming). Τα υπάρχοντα ασύρματα AirPods συμπιέζουν τον ήχο βάσει AAC (Advanced Audio Codec) με αποτέλεσμα να υπάρχουν απώλειες στην ποιότητά του.

Στα νέα χαρακτηριστικά των AirPods Pro 2 συγκαταλέγεται και θήκη μεταφοράς και φόρτισης που θα παράγει ήχους έτσι ώστε να εντοπίζεται πιο εύκολα σε περίπτωση που χαθεί (μία λειτουργία παρόμοια με τον ήχο που κάνουν τα ίδια τα AirPods μέσω του app Find My Device της Apple). Θεωρείται δεδομένο ότι η Apple θα εστιάσει στον τομέα της φυσικής κατάστασης ενώ αρκετά πιθανό είναι να υπάρξει και επανασχεδιασμός τόσο των ακουστικών, όσο και της θήκης τους.

Η κυκλοφορία τους σχεδιάζεται για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.