Μετά από χρόνια, το GOOGLE StreetView επανεμφανίζεται στην Ινδία

1 έτος πριν
Google street view

Η GOOGLE επαναλανσάρει το Street View στην Ινδία, περισσότερο από μια δεκαετία μετά την πρώτη παρουσίαση της υπηρεσίας στην αγορά της Νότιας Ασίας και περίπου έξι χρόνια μετά την απαγόρευση της λειτουργίας στη χώρα για λόγους ασφαλείας.

Το Street View, η λειτουργία των GOOGLE Maps που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν μια περιοχή μέσω πανοραμικών εικόνων 360 μοιρών σε επίπεδο δρόμου,λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία το 2011. Η GOOGLE δήλωσε ότι συνεργάστηκε με τους τοπικούς κολοσσούς Genesys και Tech Mahindra για την επαναλειτουργία της υπηρεσίας, η οποία είναι πλέον ενεργή σε 10 ινδικές πόλεις. Η εταιρεία αναμένει να επεκτείνει της υπηρεσίας σε 50 ινδικές πόλεις μέχρι το τέλος του έτους.

Στελέχη της GOOGLE δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί την Τετάρτη ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες για το Street View. Το Street View παρουσιάστηκε πριν από 15 χρόνια, περιλαμβάνει περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές και έχει συγκεντρώσει πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες Street View, δήλωσε νωρίτερα φέτος η εταιρεία.

«Ξεκινώντας από σήμερα, το Street View θα είναι διαθέσιμο στην Ινδία και στα GOOGLE Maps με πρόσφατες φωτογραφίες που καλύπτουν 150.000 χιλιόμετρα (93.205 μίλια) δρόμων ένω έχουν ενσωματωθεί στους χάρτες GOOGLE», δήλωσε η Miriam Karthika Daniel,  υψηλόβαθμο στέλεχος της GOOGLE, σε ειδική εκδήλωση. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για το πώς οι άνθρωποι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Street View και στην Ινδία και θα δουν πώς έχουμε ξαφνικά αλλάξει την καθημερινή ζωή».

Η Ινδία απέρριψε τα σχέδια της GOOGLE να συλλέξει εικόνες για την υπηρεσία Street View το 2016 λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια ευαίσθητων αμυντικών εγκαταστάσεων. Η κυβέρνηση φοβόταν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει την τρομοκρατία, ανέφεραν τότε δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης. Η Ινδία ανησυχεί εδώ και καιρό ότι οι στρατιωτικές της εγκαταστάσεις και οι περιοχές υψηλής ασφάλειας είναι ευάλωτες σε επιθέσεις και, όπως και πολλά άλλα έθνη, επιμένει να ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται τα διεθνή σύνορα και τα αμφισβητούμενα σύνορα της χώρας.

Η GOOGLE δήλωσε σήμερα ότι η γεωχωρική πολιτική της Ινδίας, η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι, βοήθησε την εταιρεία να επανεκκινήσει το Street View στη χώρα.