Μετά τη MICROSOFT και το Surface, ο Panos Panay αναλαμβάνει επικεφαλής του hardware της AMAZON

6 μήνες πριν
panos panay

Ο Panos Panay, πρώην στέλεχος της MICROSOFT, διορίστηκε επικεφαλής του τμήματος Devices & Services (D&S) της AMAZON. Η συνεργασία του Panay με τη MICROSOFT διήρκεσε πάνω από 19 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων κατείχε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Προϊόντων του τμήματος Windows και των συσκευών της εταιρείας. Ξεκίνησε την πορεία του στη MICROSOFT το 2004 ως Group Program Manager για το PC hardware και αργότερα διετέλεσε εταιρικός αντιπρόεδρος του τμήματος MICROSOFT Devices για οκτώ χρόνια. Ήταν γνωστός για τις ενθουσιώδεις παρουσιάσεις του σχετικά με τη σειρά προϊόντων Surface.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AMAZON, Andy Jassy, σε μια ανάρτηση στο blog, εξήρε τον Panay ως έναν ισχυρό κατασκευαστή προϊόντων και εφευρέτη με εκτεταμένη εμπειρία στο hardware και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Εξέφρασε μάλιστα μεταξύ άλλων την πεποίθηση ότι ο Panay θα αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στον οργανισμό D&S.

Ο Panay πρόκειται να αναλάβει το νέο του ρόλο στην AMAZON στα τέλη Οκτωβρίου. Ο διορισμός του δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς οι φήμες γι' αυτό κυκλοφορούσαν από τότε που ανακοινώθηκε η αποχώρησή του από τη MICROSOFT στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Η πρόσληψη κάποιου με εμπειρία στο hardware για υπολογιστές, θα μπορούσε για πολλούς να σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην εστίαση του τμήματος D&S της AMAZON, το οποίο επηρεάστηκε από τις χιλιάδες απολύσεις που ανακοίνωσε πέρυσι η AMAZON.

Ο Dave Limp, επικεφαλής του hardware της AMAZON, επιβεβαίωσε τον Αύγουστο ότι θα αποχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους, με τον Panay να παίρνει τη θέση του. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο Limp θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Origin, της διαστημικής εταιρείας που ανήκει στον Jeff Bezos. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, που διήρκεσε πάνω από 13 χρόνια, ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος Συσκευών και Υπηρεσιών της AMAZON, ο Limp επέβλεψε την ανάπτυξη και το λανσάρισμα πολλών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Echo, Alexa και της σειράς tablet, Fire.