META vs APPLE με φόντο το… μέλλον της τεχνολογίας

1 έτος πριν
META vs APPLE

Πολλά και ενδιαφέροντα έκρυβε η συνάντηση του Mark Zuckerberg με τους εργαζόμενους της META τον προηγούμενο μήνα. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας μίλησε στο προσωπικό της σχετικά με τη θέση της στην αγορά της τεχνολογίας αλλά και το μέλλον της τελευταίας, εστιάζοντας στην APPLE, την οποία και χαρακτήρισε βασική ανταγωνίστριά της.

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο λίγο-πολύ πως η APPLE θα είναι η βασική μας ανταγωνίστρια, όχι απλά ως προς τα προϊόντα αλλά και τη φιλοσοφία. Προσεγγίζουμε το μέλλον της τεχνολογίας με έναν ανοιχτό τρόπο, προσπαθώντας να χτίσουμε ένα πιο ανοιχτό οικοσύστημα. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη συμβατότητα με το Android. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε το metaverse με έναν τρόπο που ο οποιοσδήποτε να μπορεί να μεταφέρει τα ψηφιακά του αγαθά από έναν κόσμο σε έναν άλλο. Δημιουργήσαμε το Metaverse Open Standards Group με αρκετές άλλες εταιρείες στο οποίο η APPLE επέλεξε να μη συμμετέχει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Zuckerberg φάνηκε σίγουρος πάντως για την επικράτηση της λογικής της META στο μέλλον, φέρνοντας ως παράδειγμα τα Windows: «Ένα από τα πράγματα που βρίσκω ενδιαφέροντα, είναι το ότι δεν είναι εξ αρχής ξεκάθαρο ποιο είναι καλύτερο: ένα ανοιχτό ή ένα κλειστό οικοσύστημα. Αν κοιτάξετε π.χ. πίσω στην εποχή των υπολογιστών, τα Windows ήταν εκείνα που επικράτησαν και έγιναν το λειτουργικό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Το Mac τα πήγε μια χαρά αλλά νομίζω πως τα Windows ήταν το βασικό οικοσύστημα της αγοράς».

Όσο για τον στόχο της META; «Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να κάνουμε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους μέλη του metaverse, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βγάλουν εκατοντάδες δολάρια από ένα αντικείμενο μέσω ψηφιακών αγορών ως το τέλος της δεκαετίας. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα έχουμε δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο τόσο μεγάλο, όσο το τρέχον μας. Νομίζω πως είναι πραγματικά συναρπαστικό και θα το κάνουμε προωθώντας όσο περισσότερο γίνεται το ανοιχτό metaverse».