Μεταφορά συνομιλιών WhatsApp από Android σε iPhone λογισμικό

1 έτος πριν
whatsapp

Ένα «αιώνιο» πρόβλημα των χρηστών του WhatsApp λύνει η Meta, ο ιδιοκτήτης δηλαδή του WhatsApp. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg, όσοι επιθυμούν να κάνουν τη μετάβαση από Android smartphone σε iPhone, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να μη χάσουν κανένα μήνυμά που διατηρούν στη συσκευή τους.

Αυτό γίνεται πλέον πραγματικότητα μέσω της εφαρμογής “Move to iOS” που έχει αναπτύξει η ίδια η Apple προκειμένου να μπορεί κάποιος να μεταφέρει στο iPhone του φωτογραφίες, ημερολογιακά γεγονότα, επαφές, SMS και ρυθμίσεις. Πλέον όπως μπορείς να δεις και στην κεντρική φωτογραφία, προστίθεται και η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων του WhatsApp ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει πραγματοποιηθεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο iPhone. Μία ακόμη προϋπόθεση είναι η Android συσκευή να τρέχει Android 5 η νεότερη έκδοση ενώ το iPhone θα πρέπει να στηρίζεται στο iOS 15.5 (η νεότερο).

Μπορεί να ακούγεται απλό όμως η ανάπτυξη της λειτουργίας κάθε άλλο απλή ήταν όπως ξεκαθαρίζει η Meta (πρώην Facebook) στην οποία ανήκει το WhatsApp. Αν και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα για μεταφορά των μηνυμάτων από την ίδια πλατφόρμα (πχ. από ένα android smartphone σε ένα άλλο), τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά όταν μιλάμε για διαφορετικές πλατφόρμες. Προς αυτό το στόχο, η Meta έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες iPhone να πάρουν μαζί τους τα μηνύματα στη νέα Android συσκευή τους όμως το αντίθετο δεν μπορούσε να γίνει μέχρι σήμερα.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, θεωρητικά ανοίγεις την εφαρμογή και συνδέεσαι με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου που είχες και πριν ενώ σχετικά άμεσα εμφανίζονται και όλες οι συνομιλίες που έχεις στην εφαρμογή. Αποτελώντας μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά και πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων, το WhatsApp έχει ξεπεράσει ήδη το 1 δις. ενεργούς χρήστες, οι οποίοι πάντα ήθελαν να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε μάλιστα ότι για κάποιους η μη δυνατότητα μεταφοράς των μηνυμάτων τους, αποτελούσε λόγο να μην κάνουν και τη μετάβαση στη νέα πλατφόρμα.