Το MICROSOFT 365 θα ενσωματωθεί σύντομα στο ChromeOS

1 έτος πριν
ChromeOS

Οι εφαρμογές και τα αρχεία του MICROSOFT 365 θα γίνουν σύντομα πιο προσβάσιμα στα Chromebooks. Μια σελίδα υποστήριξης της GOOGLE επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι μια νέα ενσωμάτωση είναι στα σκαριά που θα φέρει το MICROSOFT 365 και το ChromeOS πιο κοντά. Μόλις κυκλοφορήσει, η ενσωμάτωση θα διευκολύνει την εγκατάσταση εφαρμογών του MICROSOFT 365 σε Chromebooks καθώς και το άνοιγμα αρχείων.

Προς το παρόν, αρκετές εφαρμογές του MICROSOFT 365 είναι διαθέσιμες ως Progressive Web Apps στο ChromeOS. Το Word, το Excel και το PowerPoint είναι όλα προσβάσιμα σε Chromebooks. Στο εγγύς μέλλον, αυτές οι συσκευές θα καθοδηγούν τους χρήστες στη διαδικασία εγκατάστασης εφαρμογών MICROSOFT 365 και σύνδεσης του OneDrive με την εφαρμογή Chromebook Files. Επιπλέον, τα αρχεία θα μεταφέρονται στον αποθηκευτικό χώρο του OneDrive κατά το άνοιγμα της εφαρμογής MICROSOFT 365.

Η GOOGLE υποσχέθηκε περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο υποστήριξής της. "Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για τις πλήρεις λεπτομέρειες της ανακοίνωσης της έναρξης λειτουργίας τους επόμενους μήνες, ενώ για όσους είναι στα κανάλια dev και beta, θα μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή ακόμη νωρίτερα, οπότε παρακαλούμε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά", ανέφερε η σελίδα.

Η MICROSOFT και η GOOGLE σπάνια συνεργάζονται, αν και οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία κυρίως για τη βελτίωση των προγραμμάτων περιήγησης Chromium. Όμως η ενσωμάτωση του MICROSOFT 365 με το ChromeOS έχει νόημα. Τα Chromebooks είναι εξαιρετικά δημοφιλή στον χώρο της εκπαίδευσης, όπως και οι εφαρμογές του Microsoft 365. Με τη στενότερη ενσωμάτωση των δύο προϊόντων, οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζεται πλέον να επιλέγουν μεταξύ του hardware της GOOGLE και του λογισμικού της MICROSOFT.

Ενώ η GOOGLE διαθέτει το Workspace (πρώην G Suite) και η MICROSOFT διαθέτει προσιτούς φορητούς υπολογιστές που απευθύνονται στην εκπαίδευση όπως το Surface Laptop SE, το MICROSOFT 365 και τα Chromebooks παραμένουν κυρίαρχα στους αντίστοιχους χώρους τους. Η GOOGLE και η MICROSOFT μπορούν πλέον να κερδίζουν και οι δύο έσοδα από τους καταναλωτές που συνδυάζουν τα Chromebooks και το MICROSOFT 365, αντί να πρέπει να πείσουν τους οργανισμούς να αλλάξουν πλήρως είτε στην GOOGLE είτε στη MICROSOFT για να έχουν την καλύτερη εμπειρία.