Mix Fold 2, το νέο αναδιπλούμενο smartphone της XIAOMI

1 έτος πριν
XIAOMI Mix Fold 2

Η XIAOMI ανακοίνωσε το Mix Fold 2, το νέο της αναδιπλούμενο smartphone, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Το Mix Fold 2 έχει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό Mi Mix Fold που κυκλοφόρησε πέρυσι, οι οποίες δεν αφορούν μόνο την αφαίρεση της επωνυμίας Mi από την ονομασία. Το Fold 2 τροφοδοτείται από το πιο πρόσφατο chipset της Qualcomm για ναυαρχίδες, το Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC, με 12GB RAM και διάφορες επιλογές αποθήκευσης που κυμαίνονται από 256GB έως 1TB. Διαθέτει επίσης βελτιωμένο μεντεσέ και διατίθεται είτε σε χρυσό είτε σε μαύρο χρώμα.

Ως αναδιπλούμενο, έχει πρόσβαση αρχικά σε μια εξωτερική οθόνη OLED 6,56 ιντσών (2520 x 1080) με αναλογία διαστάσεων 21:9. Η εσωτερική οθόνη τεχνολογίας LTPO 2.0 είναι στις 8,02 ιντσών (2160 x 1914) και το μετατρέπει σε tablet. Και οι δύο οθόνες του Mix Fold 2 λειτουργούν έχουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz, με φωτεινότητα 1.000 nits. Η εξωτερική οθόνη προστατεύεται από το πιο πρόσφατο (και ανθεκτικό) Corning Gorilla Glass Victus, ενώ η κύρια αναδιπλούμενη οθόνη χρησιμοποιεί το εξαιρετικά λεπτό γυαλί Schott.

Το αναδιπλούμενο smartphone της XIAOMI διαθέτει ένα σύστημα καμερών με τρεις αισθητήρες, όπου η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 50 megapixel. Συνοδεύεται από μια υπερευργώνια κάμερα 13 megapixel και ένα τηλεφακό στα 8MP με οπτικό zoom 2x. Υπάρχει επίσης μια κάμερα 20 megapixel με τρύπα στο εμπρόσθιο μέρος για selfies.

Ένας τρόπος με τον οποίο η XIAOMI προσπαθεί να αποκτήσει προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού είναι ο ισχυρισμός της ότι το Mix Fold 2 είναι το "λεπτότερο αναδιπλούμενο τηλέφωνο στον κόσμο" αφού όταν η οθόνη είναι πλήρως ανοιχτή, έχει πάχος μόλις 5,4 χιλιοστά.

Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 4.500mAh ενώ η XIAOMI υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη φόρτιση στα 67W, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι μια πλήρης φόρτιση μπορεί να επιτευχθεί σε 40 λεπτάΗ XIAOMI θα κυκλοφορήσει το Mix Fold 2 αρχικά στην Κίνα και μένει να δούμε αν θα προχωρήσει σε επέκταση της διαθεσιμότητάς του και σε άλλες χώρες.