Νέα ακουστικά, tablet και laptop παρουσίασε η HUAWEI στο Dubai

4 μήνες πριν
creation of beauty event

Το Dubai επέλεξε η HUAWEI για να παρουσιάσει λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, τα νέα της gadgets από διαφορετικές κατηγορίες στο event με όνομα "Creation of Beauty".

Χωρίς αμφιβολία, τα νέα ακουστικά της εταιρείας, τα FreeClip, είναι αυτά που ξεχώρισαν από την παρουσίαση, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά ότι η HUAWEI αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα και στον ήχο. Τα FreeClip ξεχωρίζουν για τον καινοτόμο σχεδιασμό τους σε μορφή clip που τοποθετείται στο αυτί χωρίς να το φράζει, αποτελώντας την πρόταση της εταιρείας στην κατηγορία των open-ear ακουστικών.

Η μοναδική αυτή σχεδιαστική επιλογή επιτρέπει στον χρήστη να ακούει μουσική χωρίς να απομονώνεται από τους περιβαλλοντικούς ήχους. Έτσι, μπορείς να παραμένεις σε εγρήγορση και ασφάλεια κατά την άσκηση ή τις μετακινήσεις σου σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, η HUAWEI έχει ενσωματώσει τεχνολογία αντιστροφής του ηχητικού πεδίου που μειώνει δραστικά τη διαρροή ήχου και προστατεύει την ιδιωτικότητα. Η ποιότητα του ήχου είναι στα γνωστά κορυφαία επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία.

Τα FreeClip διαθέτουν σφαιρικό σχεδιασμό που αποπνέει μινιμαλισμό και κομψότητα. Το κάθε ακουστικό αποτελείται από τρία βασικά μέρη: τη σφαίρα ακρόασης, το άνετο μαξιλαράκι και τη γέφυρα σχήματος C που συνδέει τα δύο προηγούμενα στοιχεία και τοποθετείται πίσω από το αυτί. Η εργονομική αυτή αρχιτεκτονική προσφέρει άνετη και σταθερή εφαρμογή, επιτρέποντας στον χρήστη να τα φορά για ώρες χωρίς να τον ενοχλούν καθόλου.

Κάθε ακουστικό ζυγίζει μόλις 5,7 γραμμάρια, εξασφαλίζοντας ελάχιστο βάρος και ξεχωριστή άνεση. Η μπαταρία τους διαρκεί έως και 8 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής, ενώ αν υπολογίσουμε και τη θήκη φόρτισης που διαθέτει τη δική της μπαταρία για φόρτιση, η συνολική αυτονομία φτάνει τις 32 ώρες - ιδανική για μεγάλα ταξίδια και εξορμήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα FreeClip είναι τα πρώτα ανοιχτού τύπου ασύρματα ακουστικά που υποστηρίζουν αυτόματη αναγνώριση του αριστερού και δεξιού ακουστικού. Έτσι, ο χρήστης τα τοποθετεί όπως να 'ναι στα αυτιά του και αυτά προσαρμόζονται ανάλογα κάτι που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία τοποθέτησης χωρίς να ψάχνεις ποιο είναι το αριστερό και ποιο το δεξί ακουστικό.

Τέλος, τα FreeClip προσφέρουν εύχρηστο έλεγχο μέσω tap gestures σε διάφορα σημεία του ακουστικού. Με διπλό πάτημα μπορείς να παίξεις/παύσεις κομμάτια ή να απαντήσεις σε κλήσεις, ενώ με τριπλό πάτημα αλλάζεις τραγούδι. Ταυτόχρονα, η πιστοποίηση IP54 τα καθιστούν αδιάβροχα και ανθεκτικά στη σκόνη, ιδανικά για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Η HUAWEI παρουσίασε ακόμα και το MateBook D 16, έναν ισχυρό φορητό υπολογιστή 16 ιντσών που συνδυάζει premium σχεδίαση και κορυφαία τεχνολογία.

Το MateBook D 16 έρχεται με εντυπωσιακή οθόνη 16 ιντσών με αναλογία 16:10 που καλύπτει το 90% της επιφάνειας, προσφέροντας άπλετο χώρο για πολλαπλά παράθυρα και εργασίες. Το σώμα ζυγίζει μόλις 1,7 κιλά και το πάχος φτάνει τα 17 χιλιοστά, κάνοντάς τον εξαιρετικά φορητό.

Στα ενδότερά του φιλοξενείται ο πανίσχυρος επεξεργαστής Intel Core i9 13ης γενιάς με 14 πυρήνες, σε συνδυασμό με έως 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο SSD. Αυτή η διάταξη υπόσχεται ταχύτητα, ευελιξία και άνεση σε απαιτητικές εφαρμογές όπως επεξεργασία βίντεο και προγραμματισμός.

Με μπαταρία 70 Wh, ο MateBook D 16 διαθέτει αυτονομία έως 8 ώρες συνεχούς χρήσης, ενώ υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση για άμεση αναπλήρωση. Διαθέτει ακόμη Wi-Fi 6, θύρα USB-C, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάμερα 1080p και ενσωματωμένα ηχεία.

Τέλος, η παρουσίαση της HUAWEI περιλάμβανε και το κορυφαίο tablet της εταιρείας, το MatePad Pro 13.2”. Ξεχωρίζει για την τεράστια OLED οθόνη 13,2 ιντσών HUAWEI X-True, με τη συσκευή να έχει πάχος μόλις 5,5 χιλιοστά. Το συνολικό βάρος περιορίζεται στα 580 γραμμάρια, ενώ τα πλαϊνά πλαίσια μειώνονται δραστικά στα 3,4 χιλιοστά. Αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή αναλογία οθόνης-σώματος που φτάνει το 94%.

H οθόνη σε συνδυασμό με το ηχείο HUAWEI SOUND αλληλεπιδρούν με διάφορες εφαρμογές και τεχνολογίες για να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία θέασης και ακρόασης. Μαζί με το tablet συνεργάζονται άψογα η γραφίδα HUAWEI M-Pencil 3ης γενιάς και το αποσπώμενο πληκτρολόγιο HUAWEI Smart Magnetic Keyboard. Mέσω της τεχνολογίας NearLink, το M-Pencil προσφέρει υποστήριξη για 10.000+ επίπεδα ανίχνευσης πίεσης και υψηλής απόκρισης κινήσεις, με ελάχιστο lag. Παράλληλα η λειτουργία Color Capture επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ένα χρώμα από μια άλλη εφαρμογή και να δημιουργήσουν κάτι απευθείας με αυτό. Επιπλέον το πληκτρολόγιο μεταμορφώνει το MatePad Pro σε έναν πλήρη φορητό υπολογιστή, ιδανικό για εργασία on-the-go.