Νέα χαρακτηριστικά στην taskbar για τα Windows 11 tablets

2 έτη πριν
tablets

Τα tablets ζουν και πάλι ημέρες δόξας, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες στρέφονται σε αυτά για την καθημερινή τους εργασία, ψυχαγωγία, ενημέρωση και επικοινωνία. Με αυτό κατά νου, η πρόθεση της Microsoft να φρεσκάρει την taskbar των Windows 11 με λειτουργίες που απευθύνονται ως επί το πλείστον στους κατόχους tablet, δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Όπως ανακοινώθηκε, η Microsoft προτίθεται να υιοθετήσει στα tablets έναν νέο σχεδιασμό taskbar, βάσει του οποίου η τελευταία θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και θα απεικονίζει μόνο απαραίτητες πληροφορίες τύπου ημερομηνίας, ώρας και κατάστασης δικτύου. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα  να ζητήσει από τα Windows να κρύβουν αυτόματα την taskbar ενώ χρησιμοποιεί τη συσκευή του ως tablet, έτσι ώστε να έχει στη διάθεσή του περισσότερο χώρο, ενώ με ένα swipe up, θα αποκαλύπτονται τα εικονίδιά της -τα οποία θα έχουν αυξημένο μέγεθος για μεγαλύτερη εργονομία.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στα widgets, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν στα μέλη του προγράμματος Windows Insider -στο πλαίσιο του οποίου γίνεται το beta testing νέων λειτουργιών και στοιχείων, πριν αυτά διατεθούν εμπορικά σε όλη τη βάση πελατών/χρηστών της εταιρείας. «[σ.σ. οι αλλαγές αυτές] θα σας διευκολύνουν όσον αφορά στην εύρεση νέων widgets και περιεχομένου επικαιρότητας μέσα από το feed σας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. «Με τη νέα έκδοση τα widgets θα εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα μέσα από το feed το οποίο εν καιρώ θα γίνει ακόμα πιο προσωποποιημένο».

Συν τοις άλλοις, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Microsoft ετοιμάζεται να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη emoji των Windows με 37 νέα εικονίδια, πολλά εκ των οποίων θα κυκλοφορήσουν και σε Android και σε iOS βάσει της έκδοσης Emoji 14.0.

Αυτά και άλλα πολλά στοιχεία για τα Windows 11 βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση δοκιμής και προσαρμογής με τη Microsoft να μην έχει δεσμευτεί για την ακριβή περίοδο κυκλοφορίας τους. Θυμίζουμε πως η Microsoft προτίθεται να εμπλουτίζει σε σταθερή βάση τα Windows με νέες δυνατότητες, αντί να συγκεντρώνει τις τελευταίες σε περιστασιακά μεγάλα updates.