Το Nearby Share της GOOGLE θέλει να κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά αρχείων μεταξύ Windows και Android συσκευών

1 έτος πριν
Google Nearby Share

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό βλέπουμε την GOOGLE να κάνει ένα βήμα προς την ενοποίηση/ ενσωμάτωση (integration) του Android με το οικοσύστημα Windows για υπολογιστές της Microsoft. 

Με την εφαρμογή Nearby Share, που επί του παρόντος βρίσκεται σε δοκιμαστική μορφή (beta), ο γίγαντας της αναζήτησης δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταφέρουν αρχεία ασύρματα μεταξύ κινητού Android και υπολογιστή Windows, αρκεί να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 μέτρα περίπου. Για την λειτουργία του Nearby Share είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση των λειτουργιών WiFi και Bluetooth των συσκευών σου. Μπορείς να κατεβάσεις την δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής από την επίσημη ιστοσελίδα του Android. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγκατάστασή της είναι ο υπολογιστής σου να διαθέτει έκδοση 64-bit των Windows 10 ή νεότερη έκδοση και να μην διαθέτει επεξεργαστή ARM (να διαθέτει κάποιον επεξεργαστή AMD ή Intel).

Για τον διαμοιρασμό/μεταφορά αρχείων μεταξύ του κινητού Android και του υπολογιστή Windows που έχεις στην κατοχή σου δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο παρά ένα «drag and drop». Απλώς, σύρε τα αρχεία που θες να μεταφερθούν στην εφαρμογή Nearby Share ή κάνε δεξί κλικ στα αρχεία και στη συνέχεια επίλεξε την δυνατότητα «Nearby Share» από το μενού που εμφανίζεται. 
 

Για να αποτρέψεις μπερδέματα (π.χ. αν βρίσκεσαι σε εταιρικό περιβάλλον) ή τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα, υπάρχουν μία σειρά από επιλογές για τη ρύθμιση της «ορατότητας» της συσκευής σου, ώστε να περιορίσεις ποιος μπορεί να σου στείλει αρχεία. Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις τον υπολογιστή σου ορατό σε όλους, μόνο στις επαφές σου, μόνο στις δικές σου κοντινές συσκευές ή σε κανέναν. Μόνο αν επιλέξεις την τελευταία ρύθμιση, δεν επιτρέπεται ο διαμοιρασμός/μεταφορά αρχείων. Με κάθε μία από τις άλλες επιλογές, ο υπολογιστής σου θα μπορεί να μοιράζεται αρχεία με συσκευές Android ανεξάρτητα από το αν η εφαρμογή είναι ενεργή ή εκτελείται στο παρασκήνιο. Στην περίπτωση που και στις δύο συσκευές -δηλαδή στον υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο- χρησιμοποιείς τον ίδιο λογαριασμό Gmail (GOOGLE) τότε οι μεταφορές αρχείων γίνονται αυτόματα αποδεκτές ακόμα και αν η οθόνη του παραλήπτη είναι απενεργοποιημένη.  

Το Nearby Share είναι επί του παρόντος διαθέσιμο μόνο για τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε ορισμένες άλλες χώρες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα. Μπορείς εφόσον θέλεις να τη δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία VPN για να προχωρήσεις στο κατέβασμα της.