Νέες οθόνες έως και 45 ιντσών παρουσίασε η HP στην έκθεση CES 2023

1 έτος πριν
HP E45c G5

Οι οθόνες παίζουν εδώ και αρκετό καιρό βασικό ρόλο στην προϊοντική γκάμα της HP. Η εταιρεία αποδεικνύοντας την προσήλωση της στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, παρουσίασε ολοκαίνουριες οθόνες στην έκθεση CES 2023, για gamers, δημιουργούς περιεχομένου και επαγγελματίες. Η εταιρεία παρουσίασε τη σειρά οθονών HP E-Series G5 καθώς και τη σειρά M-Series.

Το εντυπωσιακότερο μοντέλο που είδαμε στο περίπτερο της εταιρείας στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας ήταν αναμφισβήτητα η κυρτή οθόνη E45c G5. Πρόκειται για μία τεράστια, κυριολεκτικά, οθόνη με διαγώνιο 45 ιντσών και κυρτό πάνελ που θα κυριαρχήσει σε οποιοδήποτε γραφείο ή χώρο τοποθετηθεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη Super UltraWide Dual QHD οθόνη στον κόσμο, και αναλαμβάνει ουσιαστικά τον ρόλο δύο οθονών 24 ιντσών ανάλυσης 2.560 x 1.440 pixels.

Η E45c G5 έχει καμπυλότητα 1500R και αναλογία πλευρών 32:9, υποστηρίζει ανάλυση 5.120 x 1.440 pixels, χρόνο απόκρισης 3ms, φωτεινότητα 400 nits, λόγο αντίθεσης 3.000:1 και καλύπτει το 99% του χρωματοχώρου sRGB. Η οθόνη διαθέτει υποδοχές USB Type-C (προσφέρουν Power Delivery 65 W για τη φόρτιση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών όπως κινητά, tablets ή φορητούς υπολογιστές καθώς και υποστήριξη DisplayPort 1.4), δύο ακόμα εισόδους εικόνας με τη μορφή HDMI 2.1 και DisplayPort 1.4, τέσσερις υποδοχές USB-A ενώ δεν απουσιάζει και μία υποδοχή δικτύου (RJ45)

Αυτό που καθιστά τη συγκεκριμένη οθόνη ξεχωριστή σε σύγκριση με άλλα, μεγάλης διαγωνίου και ultrawide μοντέλα οθονών, είναι οι λειτουργίες λογισμικού που έχει αναπτύξει η HP και έχουν στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και της εργονομίας. Μία τεχνολογία ονομάζεται Virtual Dual Display. Αν και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιεί την οθόνη ως μία ενιαία επιφάνεια εργασίας, εντούτοις με την παραπάνω τεχνολογία μπορεί να επιλέξει να την χωρίσει σε δύο τμήματα, σαν να ήταν δύο οθόνες 24 ιντσών ανάλυσης 1440p, η μία δίπλα στην άλλη, έχοντας άλλες εφαρμογές στην μία και άλλες στην άλλη.

Με την τεχνολογία Device Bridge 2.0 επίσης, είναι δυνατή η χρήση της E45c G5 με δύο υπολογιστές, τους οποίους ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται με ένα πληκτρολόγιο ή ποντίκι και με δυνατότητα μεταφοράς αρχείων μέσω ενός απλού drag-n-drop μεταξύ των δύο επιφανειών εργασίας. Η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υπολογιστές Windows αλλά και με macOS.

Η HP πέρα από την E45c G5 παρουσίασε και την E32k G5, η οποία διαθέτει διαγώνιο 32 ιντσών και ανάλυση 4K. Πρόκειται επίσης για μία USB Type-C οθόνη. Μαζί της, η HP παρουσίασε και δύο monitors από τη σειρά M, τα οποία έχουν τις ονομασίες M24h και M27h με διαγώνιο 24 και 27 ίντσες αντίστοιχα και ανάλυση Full HD στα 75 Hz. Πρόκειται για δύο οθόνες με διάφορα «καλούδια» όσον αφορά τις λειτουργίες και τις βάσεις τους, που έχουν στόχο τη βελτίωση της εργονομίας. Όλες οι οθόνες της HP διαθέτουν Ambient Light Sensor για την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας καθώς και HP Eye Ease για τη μείωση των εκπομπών μπλε φωτός