Το νέο iPad mini της APPLE έρχεται με Α17 Pro chip & διπλάσια χωρητικότητα

3 ημέρες πριν
APPLE iPad mini Α17 Pro chip

Το νέο iPad mini (A17 Pro) της APPLE ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες! Τρία χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία του πιο μικρού tablet της εταιρείας, το νέο μοντέλο έρχεται με μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά και το APPLE Intelligence. 

Το νέο μοντέλο διατηρεί τον γνωστό κομψό σχεδιασμό του, με την οθόνη Liquid Retina 8,3 ιντσών και τα λεπτά περιθώρια να παραμένουν αμετάβλητα. Ωστόσο, οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εσωτερικό της συσκευής. Το νέο iPad mini ενσωματώνει τον επεξεργαστή A17 Pro, ο οποίος προσφέρει 30% αύξηση στην υπολογιστική απόδοση και 25% βελτίωση στην απόδοση γραφικών σε σύγκριση με πριν. Ο αποθηκευτικός χώρος διπλασιάστηκε, με το βασικό μοντέλο να έχει 128GB μνήμη για όλες τις εφαρμογές και τα αρχεία σου.

Η αναβάθμιση του επεξεργαστή δεν αποσκοπεί μόνο στη βελτίωση της γενικής απόδοσης, αλλά και στην υποστήριξη των νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που η APPLE ονομάζει "APPLE Intelligence" (προς το παρόν δεν υποστηρίζεται στην Ευρώπη). Οι λειτουργίες αυτές, που θα είναι διαθέσιμες με την κυκλοφορία του iPadOS 18.1 και μεταγενέστερων εκδόσεων, περιλαμβάνουν εργαλεία συγγραφής, δημιουργία εικόνων και βελτιωμένο αυτοματισμό εργασιών. Ο A17 Pro είναι σχεδιασμένος για να χειρίζεται αποτελεσματικά την επεξεργασία διαφόρων εργασιών τόσο στη συσκευή όσο και στο cloud.

Το νέο iPad mini υποστηρίζει επίσης το APPLE Pencil Pro, μια σημαντική προσθήκη για καλλιτέχνες και σχεδιαστές που προτιμούν μια συσκευή με μικρότερη οθόνη. Η κάμερα έχει αναβαθμιστεί σε 12MP με υποστήριξη για Smart HDR 4, ενώ η συσκευή διαθέτει θύρα USB-C και υποστήριξη για WiFi 6E.

Οι επιλογές χρωμάτων για το νέο iPad mini περιλαμβάνουν νέα μπλε απόχρωση, εκτός από τις ήδη υπάρχουσες γκρι, μωβ και μπεζ, είναι διαθέσιμα σε WiFi έκδοση ενώ διαθέσιμη θα είναι και η 5G έκδοση με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για πρόσβαση στο Internet από παντού. νέα iPad υποστηρίζουν μόνο την τεχνολογία eSIM στις 5G εκδόσεις. Για τους χρήστες που επιθυμούν πρόσθετη προστασία, η APPLE προσφέρει το Smart Folio, ένα προστατευτικό κάλυμμα που διατίθεται σε διάφορα χρώματα.

Η κυκλοφορία του iPad mini εντάσσεται στη στρατηγική της APPLE να ενσωματώσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα προϊόντα της. Παρόλο που η συσκευή διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό της, οι εσωτερικές αναβαθμίσεις και η υποστήριξη για το APPLE Intelligence την καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για τους χρήστες που αναζητούν ένα συμπαγές και ισχυρό tablet ακόμα και για απαιτητικά παιχνίδια μιας και ανάμεσα στις δυνατότητες του νέου «μικρού» iPad της εταιρείας, περιλαμβάνεται και η υποστήριξη ray-tracing.

Η APPLE φαίνεται να στοχεύει σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών με το νέο iPad mini. Είτε είσαι επαγγελματίας και χρειάζεσαι φορητότητα και ισχύ, είτε απλά θέλεις μια προηγμένη συσκευή για καθημερινή χρήση, έχεις ένα επιπλέον κίνητρο καθώς η αύξηση της βασικής χωρητικότητας αποθήκευσης στα 128GB έρχεται χωρίς αύξηση της τιμής. Φυσικά και η υποστήριξη APPLE Pencil που μετατρέπει το tablet σε σημειωματάριο είναι ένα ατού που δεν περνάει απαρατήρητο. Το νέο iPad mini θα είναι διαθέσιμο από 23/10 στον ΓΕΡΜΑΝΟ, ενώ οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει!