Το νέο WhatsApp για Windows 11 φέρνει σημαντικές λειτουργίες

2 έτη πριν
Whatsapp Interface

Μια beta έκδοση του WhatsApp είναι πλέον διαθέσιμη για download και φέρνει μερικά νέα αξιόλογα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μία UWP εφαρμογή που σημαίνει ότι όχι μόνο μπορεί να τρέξει σε Windows 10 και Windows 11 αλλά και σε κονσόλες Xbox.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αυτή η UWP εφαρμογή είναι διαφορετική από την desktop έκδοση του WhatsApp. Αρχικά, είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από το Microsoft Store και εκεί θα βρίσκονται και όλες οι μελλοντικές αναβαθμίσεις της. Αν κάποιος θέλει να κάνει τη μετάβαση από την desktop έκδοση στην UWP, το γεγονός ότι η δεύτερη χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους συστήματος, είναι ένας καλός λόγος αλλαγής. Παρόλο που πρόκειται για μία beta έκδοση, η εφαρμογή δείχνει αρκετά σταθερή και αξιόπιστη.

Τι άλλο όμως μπορούμε να περιμένουμε από αυτή την νέα έκδοση; Αν και ακόμη δεν είναι ολοκληρωμένη, υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά διαθέσιμα στον χρήστη. Το βασικό χαρακτηριστικό που ενδεχομένως αρκετοί να χρησιμοποιήσουν είναι το γεγονός ότι υποστηρίζει πολλαπλές συσκευές. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το WhatsApp για chatting με φίλους χωρίς να έχει το κινητό του στο χέρι.

Ακόμη καλύτερα, το κινητό δεν χρειάζεται καν να είναι συνδεδεμένο στο Internet. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν βιντεοκλήσεις, ένα νέο περιβάλλον με στοιχεία Windows 11 αλλά και πολύ ταχύτατη εκκίνηση της εφαρμογής. Ίσως όμως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της νέας εφαρμογής είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι ειδοποιήσεις. Καθώς πρόκειται για UWP εφαρμογή και υποστηρίζεται ο συγχρονισμός στο παρασκήνιο, ακόμη κι όταν η εφαρμογή είναι κλειστή, οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται κανονικά.

Αν και η beta έκδοση είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, είναι σχεδόν βέβαιο πως με το feedback των χρηστών θα βελτιωθεί στο μέλλον και θα αποκτήσει ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά.