Νέοι φορητοί υπολογιστές Dragonfly Pro και Dragonfly Pro Chromebook από την HP

1 έτος πριν
HP Dragonfly Pro & Dragonfly Pro Chromebook

Το νέο Dragonfly Pro και το Dragonfly Pro Chromebook σχεδιάστηκαν για επαγγελματίες και εταιρικές εφαρμογές και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση CES 2023, όπου και τα είδαμε από κοντά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το να υπάρχουν πολλές, έως και 20 ή και 30 μερικές φορές διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης για ένα φορητό υπολογιστή, είναι κάτι που προκαλεί σύγχυση σε πολλούς καταναλωτές και πελάτες (π.χ. να έχεις πολλές διαφορετικές επιλογές για τη ποσότητα μνήμης, την κάρτα γραφικών, τον επεξεργαστή, την χωρητικότητα της αποθηκευτικής μονάδας κ.λπ.). Επειδή, η HP πιστεύει ότι για αρκετούς, οι πολλές επιλογές λειτουργούν αποτρεπτικά, αποφάσισε να διαθέσει τους νέους φορητούς υπολογιστές «business» της με προκαθορισμένες επιλογές διαμόρφωσης και το μόνο που απαιτείται από τον καταναλωτή και πελάτη είναι να επιλέξει αν θέλει την έκδοση με Chrome OS ή την έκδοση με Windows.

Και οι δύο φορητοί υπολογιστές έχουν οθόνες 14 ιντσών, με το Pro Chromebook να διαθέτει οθόνη αφής υψηλότερης ανάλυσης 2.560 x 1.600 pixels και υψηλότερης φωτεινότητας (1.200 nits) ενώ η έκδοση «Windows» διαθέτει οθόνη με ανάλυση 1.920 x 1.200 pixels με φωτεινότητα 400 nits.  

To Dragonfly Pro Chromebook ενσωματώνει επίσης κάμερα 8 MP ενώ το Dragonfly Pro με Windows διαθέτει κάμερα 5 MP με υπέρυθρες IR καθώς και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και προστασία Gorilla Glass στην οθόνη. Η έκδοση Chrome OS από την άλλη διαθέτει φωτιζόμενο πληκτρολόγιο RGB. Και τα δύο συστήματα είναι επίσης αρκετά παρόμοια σε μέγεθος, με το Pro Chromebook να είναι κατά περίπου 90 γρ. βαρύτερο.

Η έκδοση Dragonfly Pro Chromebook βασίζεται στην πλατφόρμα της Intel και εφοδιάζεται με 12ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i7 ενώ η έκδοση Dragonfly Pro (Windows) βασίζεται στην πλατφόρμα της AMD και έχει στο εσωτερικό της έναν «custom» επεξεργαστή Ryzen 7. Και οι δύο φορητοί υπολογιστές προσφέρουν αυτονομία έως 16 ωρών ανάλογα τον τρόπο χρήσης και μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί σε ποσοστό 50% σε περίπου μισή ώρα.

Εκτός από τους φορητούς υπολογιστές Dragonfly Pro και Dragonfly Pro Chromebook, η HP παρουσίασε και το Dragonfly G4 (2023). Το HP Dragonfly G4 διαθέτει έξυπνες καινοτομίες τηλεδιάσκεψης με υποστήριξη διπλής κάμερας, έξυπνη παρακολούθηση προσώπου, έξυπνη διαχείριση ενέργειας (π.χ. για να διατηρήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μαθαίνει πώς χρησιμοποιείς τον υπολογιστή και θα μεταβεί αυτόματα σε κατάσταση αδράνειας στο τέλος της εργάσιμης ημέρας ενώ επιπλέον μπορεί να προβλέψει πότε θα ξεκινήσεις την ημέρα σου). Ο φορητός υπολογιστής έχει σχεδιαστεί για εταιρικούς χρήστες και μπορεί να διαμορφωθεί με Windows 11 Pro for Business.

Διαθέτει οθόνη 13,5 ιντσών (με επιλογή για οθόνη αφής ή μη) με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεχνολογίας OLED ή LCD IPS. Θα διατεθεί την άνοιξη με 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, με μνήμη LPDDR5 έως και 32 GB και με NVMe SSD PCIe x4 M.2 χωρητικότητας έως 2 TB. Υποστηρίζεται γρήγορη φόρτιση, Wi-Fi 6E, έχει πιστοποίηση MIL-STD-810H και δύο θύρες USB-C/Thunderbolt 4, μία υποδοχή HDMI και μία υποδοχή ακουστικών/μικροφώνου καθώς και δυνατότητα να περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του υποδοχή nano-SIM.