Νέους επεξεργαστές για PC ετοιμάζει η Qualcomm

2 έτη πριν

Η Qualcomm έχει σοβαρές βλέψεις για την αγορά των PC, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα είπε  επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Δρ. Τζέιμς Τόμσον μιλώντας στους επενδυτές της κατά τη διάρκεια ημερίδας. Οι στόχοι του αμερικανικού κολοσσού μάλιστα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί αφού πρόθεσή του είναι να «χτυπήσει» στα ίσια τις επιδόσεις των επεξεργαστών M-series της Apple.

Ο σχεδιασμός των νέων επεξεργαστών έχει ανατεθεί στη Nuvia την οποία, θυμίζουμε, η Qualcomm εξαγόρασε νωρίτερα φέτος έναντι $1,4 δισ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της τελευταίας, τα πρώτα δείγματα των νέων επεξεργαστών θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των κατασκευαστών υπολογιστών σε περίπου εννέα μήνες ενώ τα προϊόντα θα διατεθούν στην αγορά μέσα στο 2023.

Το ζητούμενο για την Qualcomm είναι οι νέοι της επεξεργαστές να αποτελέσουν το μέτρο σύγκρισης σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα Arm-based SoC, σπάζοντας την πρωτοκαθεδρία της Apple και των επεξεργαστών M-series της (βλ. M1 Pro και M1 Max). Προτεραιότητά της στα νέα της SoC είναι ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και μεγάλης διάρκειας μπαταρίας ενώ στα πλάνα της είναι και η ενίσχυση των ενσωματωμένων καρτών γραφικών Adreno.