Ο μαγικός ήχος της AUDIO PRO κατέφθασε στον ΓΕΡΜΑΝΟ

1 έτος πριν
sound

Ανάμεσα στα τόσα στοιχεία που κάνουν τους Σκανδιναβούς να ξεχωρίζουν (ο σεβασμός τους για το περιβάλλον, η αποτελεσματικότητά τους με ό,τι κι αν καταπιαστούν, ο τρόπος που απολαμβάνουν τη ζωή, η λατρεία τους για τον καφέ και τόσα ακόμα) υπάρχει και ένα που αν μη τι άλλο προκαλεί ενδιαφέρον: το πάθος τους για τον καθαρό ήχο. Δεν αποτελεί έκπληξη ως εκ τούτου το γεγονός πως οι Σκανδιναβοί θεωρούνται πρωτοπόροι στα συστήματα ήχου, κάτι που επιβεβαιώνει εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες η AUDIO PRO.

Πρόκειται για μία σουηδική εταιρεία που έχει τις ρίζες της στα πρώτα χρόνια της βιομηχανίας των HiFi. Ιδρύθηκε το 1978 με τα προϊόντα της σήμερα να διατίθενται σε περισσότερες από 55 χώρες ανά τον πλανήτη. Τα προηγμένης τεχνολογίας ενεργά ηχεία με υψηλή ποιότητα ήχου που ανέπτυξε τη δεκαετία του 70 την έβαλαν για τα καλά στον χάρτη της αγοράς του ήχου με τις καινοτομίες του θρυλικού μηχανικού ήχου Karl-Erik Stahl να έχουν θέσει τις βάσεις για τη λειτουργία των σύγχρονων subwoofers.

Η AUDIO PRO πέρασε επιτυχώς από τις περιόδους των δίσκων, της κασέτας και του CD, για να φτάσει σήμερα να κυριαρχεί και στην ψηφιακή εποχή. Πλέον τα ηχεία της διαθέτουν λειτουργίες ασύρματου streaming, multiroom και ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών, επιτρέποντας στους λάτρεις του καλού, ποιοτικού ήχου, να streamάρουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet τους, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Η πλήρης γκάμα των βραβευμένων προϊόντων AUDIO PRO σε περιμένει να την ανακαλύψεις στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr. Έλα να της ρίξουμε μια ματιά.

Ηχεία Bluetooth

Το BT5 είναι το ένα εκ των δύο προτάσεων Bluetooth εσωτερικού χώρου της AUDIO PRO. Με χαρακτηριστικά σκανδιναβικό σχεδιασμό που του επιτρέπει να ταιριάξει σε κάθε χώρο και με κάθε διακόσμηση, έρχεται σε τρεις αποχρώσεις (μαύρο, καφέ καρυδιάς, ανοιχτό καφέ θαλασσόξυλου) και διαθέτει ψηφιακό ενισχυτή κατηγορίας Δ ισχύος 10+30 W. Πέραν του Bluetooth διαθέτει θύρα 3,5 χιλ. για να το συνδέσεις πρακτικά με κάθε σου συσκευή ενώ υποστηρίζει MP3, WMA, FLAC αλλά και Apple lossless φορμά.

Συνεχίζουμε με το T3+ το οποίο δίνει έμφαση στη φορητότητα. Δεν είναι μόνο οι μικρές διαστάσεις (115 x 215 x 135 χιλ.) και το χαμηλό βάρος που δεν ξεπερνά τα 2,1 κιλά αλλά και η προσεγμένη κατασκευή με την καλαίσθητη αλλά απόλυτα βολική λαβή στο επάνω μέρος του ηχείου που επιτρέπει την άνετη μεταφορά του. Λειτουργεί με μπαταρία η οποία φορτίζει μέσω USB και με την ένταση στο μισό αντέχει έως και 30 ώρες -ό,τι πρέπει δηλαδή ακόμα και για ολόκληρα Σαββατοκύριακα!

Η τρίτη επιλογή στην κατηγορία των ηχείων Bluetooth είναι το P5, ακόμα μία φορητή πρόταση η οποία ωστόσο είναι και παντός καιρού! Διαθέτει προστασία από σταγόνες νερού βάσει πιστοποίησης IPX4 και συμπαγή κατασκευή έτσι ώστε να μπορείς να τη μεταφέρεις μαζί σου όπου κι αν πας. Υποστηρίζει τεχνολογία True Wireless Stereo, επιτρέποντάς σου να συνδυάσεις έως και δύο μονάδες για στερεοφωνικά αποτελέσματα.

Ηχεία multiroom με smart λειτουργίες

Περνώντας στα ηχεία με υποστήριξη multiroom (έτσι ώστε να μπορείς να παίζεις την αγαπημένη σου μουσική σε όλο το σπίτι, ακόμα κι αν τα ηχεία σου βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια) και άλλες smart δυνατότητες, ξεκινάμε με το C3, μία συσκευή που θα την πάρεις άνετα μαζί σου από δωμάτιο σε δωμάτιο ή ακόμα και εκτός σπιτιού. Ζυγίζει μόλις 2,1 κιλά, διαθέτει ειδική λαβή ενώ θα σου επιτρέψει να αποθηκεύσεις τις αγαπημένες σου playlists και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Θα τη χειριστείς δε τόσο μέσω του ενσωματωμένου πάνελ της, όσο και μέσω app.

To Α10 είναι μία εξαιρετικά κομψή λύση για το σπίτι. Μην αφήσεις το μικρό του μέγεθος να σε παρασύρει: με ισχύ 15+37 W θα γεμίσει τον χώρο σου με απολαυστικό, κρυστάλλινο ήχο. Η δε υφασμάτινη επένδυση του προσδίδει ένα πραγματικά premium look ενώ προσφέρονται έλεγχος μέσω app και συμβατότητα με Spotify. Διατίθεται σε δύο χρώματα: λευκό και μαύρο.

Για ακόμα πιο high-end καταστάσεις, μπορείς να προτιμήσεις το C5 MKII. Θα ταιριάξει γάντι στο smart home σου αφού υποστηρίζει Apple AirPlay 2 και Google Cast. Έρχεται με δυνατότητα αποθήκευσης playlists και ραδιοφωνικών σταθμών, συμβατότητα με Spotify και έλεγχο μέσω smartphone με χρήση app και τεχνολογίας Bluetooth. Θα το βρεις σε λευκή, μαύρη και γκρι (με καφέ και χρυσές λεπτομέρειες) εκδοχή.

Το A15 είναι ιδανικό για εκείνες τις περιπτώσεις που θες η αγαπημένη σου μουσική να σε ακολουθήσει στην αυλή, το μπαλκόνι και τον κήπο χωρίς όμως να έχεις διαρκώς το άγχος μην τυχόν και η συσκευή ήχου σου βγει… νοκ άουτ από μερικές σταγόνες νερού. Το A15 υιοθετεί προστασία βάσει πιστοποίησης IPX2 ενώ λειτουργεί με μπαταρία, διαθέτοντας αυτονομία που αγγίζει και τις 11 ώρες στο 50% της έντασης. Ενσωματώνει AirPlay 2 και Google Cast  και είναι συμβατό με Spotify.

Το C10 MKII θα αλλάξει τον τρόπο που απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική. Επίλεξε χρώμα μεταξύ των τριών προτάσεων της AUDIO PRO (λευκό, μαύρο, γκρι) και αν θες αφαίρεσε εντελώς την υφασμάτινη επιφάνεια της πρόσοψης για… rockn roll καταστάσεις! Η ισχύς των 20+40 W θα σε αποζημιώσει πλήρως ενώ η δυνατότητα σύνδεσης έως και τριών μονάδων, θα μετατρέψει το σπίτι σου σε… κλαμπ!

Το D2 αποτελεί την επιτομή του στυλ και της κομψότητας. Είναι ένα από εκείνα τα ηχεία που ακόμα κι όταν δε σε υπνωτίζουν με τον μαγικό τους ήχο, ομορφαίνουν τον χώρο σου απλά και μόνο με την παρουσία τους σε αυτόν. Η υψηλή του ισχύς του επιτρέπει να καλύψει τα γούστα ακόμα και των πλέον απαιτητικών φίλων της μουσικής. Διαθέτει ενσωματωμένο πάνελ, υποστηρίζει Spotify και Tidal καθώς επίσης και πληθώρα φορμά (από Apple lossless και MP3 μέχρι AAC και FLAC).

Αν βέβαια το μόνο που θες είναι να βάλεις την ένταση στο max και να «τζαμάρεις» μέχρι τελικής πτώσεως, τότε το subwoofer Drumfire II είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Είναι εφοδιασμένο με ψηφιακό ενισχυτή κατηγορίας D, διπλό tweeter 1 ίντσας, ένα 8άρι και δύο woofers 4,5 ιντσών μεγάλων διαδρομών, ενώ αποδίδει ισχύ 2x20+60+200 W. Υποστηρίζει σύνδεση μέσω Bluetooth, Wi-Fi (dual-band μάλιστα) και RCA, Spotify Connect και Tidal Connect ενώ συνδυάζεται άψογα με το D2. Και είναι και multiroom, έτσι;

Το G10 της AUDIO PRO, τέλος, είναι ένα έξυπνο ηχείο μέσω του οποίου θα έχεις τη δυνατότητα να… συνεννοηθείς με τον έξυπνο βοηθό σου, ελέγχοντας το συνδεδεμένο και έξυπνο σπίτι σου με τη δύναμη της φωνής σου. Υποστηρίζει Google Assistant και Apple AirPlay 2, έρχεται σε δύο χρώματα και ο συνδυασμός του μικρού του αποτυπώματος με την υφασμάτινη επικάλυψή του, το καθιστούν εξαιρετικά θελκτικό. Προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi και Bluetooth, διαθέτει θύρα 3,5 χιλ. ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και στον τοίχο με χρήση της συμβατής βάσης. Τι άλλο θες;