Ο Tim Cook δηλώνει ότι AI λειτουργίες έρχονται φέτος στο iPhone

2 μήνες πριν
Tim Cook apple

Ο διευθύνων σύμβουλος της APPLE Tim Cook άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία μπορεί να αποκαλύψει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι παρατηρήσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια της κλήσης της APPLE για τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία ήταν και πάλι εντυπωσιακά.

Ο Cook δήλωσε ότι η APPLE στοχεύει να ανταγωνιστεί άλλους τεχνολογικούς γίγαντες που εργάζονται πάνω σε προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, ικανά να παράγουν κείμενο, εικόνες και άλλα. Η σχετική λίστα περιλαμβάνει εταιρείες όπως η MICROSOFT, η GOOGLE, η AMAZON και η OpenAI.

"Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτές και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες που διαμορφώνουν το μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει την τεχνητή νοημοσύνη, όπου ξοδεύουμε τεράστιο χρόνο και προσπάθεια", δήλωσε ο Cook. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δώσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις τρέχουσες εργασίες μας για την τεχνητή νοημοσύνη αργότερα μέσα στο έτος".

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη τράβηξε τα φώτα της τεχνολογικής δημοσιότητας από το 2022, από τη στιγμή που το OpenAI παρουσίασε το ChatGPT και οι AI υπηρεσίες δημιουργίας εικόνων, εμφάνισαν ραγδαίες βελτιώσεις. Ενώ η APPLE χρησιμοποιεί τεχνολογία AI σε τομείς όπως η φωτογραφία, δεν παρουσίασε ένα συγκρίσιμο παραγωγικό μοντέλο πέρυσι. 

Το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της APPLE ή αλλιώς WWDC, πραγματοποιείται παραδοσιακά κάθε Ιούνιο. Η εκδήλωση συχνά αποκαλύπτει τις νέες εκδόσεις για τις mobile και desktop πλατφόρμες της εταιρείας. Το 2023, η APPLE παρουσίασε μια αναβάθμιση στο εικονικό πληκτρολόγιο του iPhone που επιτρέπει προβλέψεις επόμενης λέξης μέσω γλωσσικών μοντέλων, παρόμοιων με το GPT. Ωστόσο, η APPLE απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο "τεχνητή νοημοσύνη", επιλέγοντας τον πιο τεχνικό όρο "μηχανική μάθηση".

Ο Cook αναφέρθηκε περαιτέρω στις ευκαιρίες της APPLE γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. "Νομίζω ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για την APPLE με το Gen AI και την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες και δεν θα προτρέξω", ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Οι υπαινιγμοί του Cook υποδεικνύουν ότι η APPLE μπορεί σύντομα να ακολουθήσει άλλους ηγέτες της τεχνολογίας στο λανσάρισμα προϊόντων AI που απευθύνονται στον καταναλωτή, με την αρχή να γίνεται στη WWDC 2024 όπως όλα δείχνουν.