Οι δημόσιες beta εκδόσεις των iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia και watchOS 11 της APPLE κυκλοφόρησαν

1 μήνας πριν
apple ios 18 beta

Η APPLE διαθέτει ήδη τις πρώτες δημόσιες εκδόσεις beta για το 2024, επιτρέποντας στους χρήστες να δοκιμάσουν προκαταρκτικές εκδόσεις των iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 και macOS Sequoia. Για να συμμετάσχουν, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγραφούν στο APPLE Beta Software Program με το APPLE ID τους.

Κεντρικό στοιχείο των φετινών ενημερώσεων είναι το APPLE Intelligence, η προσέγγιση της εταιρείας στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Συνδυάζοντας επεξεργασία στη συσκευή και στο cloud, το APPLE Intelligence προσφέρει ένα βελτιωμένο Siri, λειτουργίες για το Safari και εργαλεία συγγραφής. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το σετ των AI λειτουργιών που απαρτίζουν το iOS 18, δεν περιλαμβάνεται στις δοκιμαστικές εκδόσεις, και αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες από τα τέλη του χρόνου.

Σε ότι αφορά τα νέα χαρακτηριστικά, το iOS 18 εισάγει μεγαλύτερη ευελιξία στην οργάνωση της αρχικής οθόνης του iPhone, επιτρέποντας την τοποθέτηση εφαρμογών και widgets σε οποιοδήποτε σημείο και την προσαρμογή των χρωμάτων των εικονιδίων. Το Control Center ανασχεδιάζεται για ευκολότερη πρόσβαση στις συχνά χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις, ενώ η εφαρμογή Photos δέχεται σημαντικές αναβαθμίσεις στο περιβάλλον της.

Το iPadOS 18 ενσωματώνει πολλές από τις αλλαγές του iOS, προσθέτοντας μια νέα εφαρμογή Calculator με δυνατότητες Math Notes για το APPLE Pencil. Η λειτουργία Smart Script στην εφαρμογή Notes βελτιώνει τη χειρόγραφη εισαγωγή κειμένου.

Το macOS Sequoia εισάγει το iPhone Mirroring, επιτρέποντας τον έλεγχο του iPhone από τον Mac. Μια νέα εφαρμογή Passwords συγκεντρώνει όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς, ενώ το Window Tiling προσφέρει ευέλικτη διαχείριση παραθύρων. Νέες λειτουργίες για βιντεοκλήσεις επιτρέπουν την καλύτερη αντικατάσταση του φόντου.

Τέλος το watchOS 11 επιτρέπει την προσωρινή παύση των Activity Rings και την προσαρμογή των ημερήσιων στόχων. Η νέα εφαρμογή Vitals παρακολουθεί τις μετρήσεις ύπνου, ενώ ένα εργαλείο παρακολούθησης της έντασης της προπόνησης αξιολογεί τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο σώμα.

Για την εγκατάσταση των beta εκδόσεων, οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν στο APPLE Beta Software Program και να ακολουθήσουν τα βήματα ενημέρωσης στις ρυθμίσεις των συσκευών τους. Η διάθεση των beta εκδόσεων επιτρέπει στους χρήστες να εξοικειωθούν με τις νέες δυνατότητες πριν την επίσημη κυκλοφορία το φθινόπωρο και ειδικότερα το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024.