Οι νέες αλλαγές που φέρνει το iOS 17.1 στο iPhone

5 μήνες πριν
iOS 17.1 logo

Στην κυκλοφορία είναι το iOS 17.1, το οποίο περιλαμβάνει αρκετές νέες λειτουργίες και διορθώσεις για τα συμβατά iPhone. Για να κάνεις λήψη της ενημέρωσης, πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση Λογισμικού, πατήστε Εγκατάσταση και ακολούθησε τις οδηγίες στην οθόνη.

Τι καινούριο όμως προσφέρει το iOS 17.1 στο iPhone 15, iPhone 15 Pro και σε άλλα συμβατά iPhone; Ας δούμε αναλυτικά:

Αντιμετώπιση προβλημάτων ραδιοσυχνοτήτων στο iPhone 12

Ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων της Γαλλίας δήλωσε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι το iPhone 12 υπερβαίνει τα όρια ειδικού ρυθμού απορρόφησης της Ευρώπης, και φαίνεται ότι το iOS 17.1 αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες. 

"Το iOS 17.1 περιλαμβάνει ενημέρωση για το iPhone 12 για τους χρήστες στη Γαλλία ώστε να προσαρμοστεί σε αυτό το συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμής που απαιτεί μειωμένη ισχύ όταν είναι εκτός σώματος σε σταθερή επιφάνεια", αναφέρει η APPLE. “Έτσι το iPhone 12 δεν θα αυξάνει πλέον την επιτρεπόμενη ισχύ όταν ανιχνεύεται η κατάσταση εκτός σώματος, όπως όταν βρίσκεται σε ένα τραπέζι".

Νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία StandBy

Η λειτουργία StandBy είναι μία από τις αγαπημένες νέες λειτουργίες του iOS, και στο iOS 17.1 η APPLE δίνει περισσότερες επιλογές ρύθμισης στη λειτουργία StandBy. Με το iOS 17.1, έχεις τη δυνατότητα να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία StandBy μετά από 20 δευτερόλεπτα, ποτέ ή "Αυτόματα". Η Apple αναφέρει ότι αν επιλέξεις το Αυτόματα, η οθόνη θα απενεργοποιείται όταν το iPhone σου δεν χρησιμοποιείται και ο χώρος είναι σκοτεινός, όπως όταν κοιμάσαι το βράδυ.

Apple Music

Στο iOS 17.1, η Apple προσθέτει ένα νέο κουμπί στο Apple Music που σου επιτρέπει να βρεις γρήγορα τα Αγαπημένα τραγούδια σου. Όταν γίνεται αναπαραγωγή ενός τραγουδιού και βλέπεις την κάρτα του στο iPhone, υπάρχει ένα περίγραμμα αστεριού κοντά στον τίτλο του τραγουδιού. Μπορείς να πατήσεις το αστέρι αυτό για να προσθέσεις το τραγούδι στα Αγαπημένα σου.

Υπάρχει επίσης ένας νέος τρόπος να βρεις όλες τις αγαπημένες σου λίστες αναπαραγωγής, άλμπουμ και τραγούδια. Στην περίπτωση θα πρέπει να μπεις στην αντίστοιχη κατηγορία στο Apple Music, να πατήσεις το κουμπί στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σου και να πατήσεις τα Αγαπημένα.

Το Apple Music επίσης σου εμφανίζει προτάσεις τραγουδιών στο iOS 17.1. Για να τις δεις, μπες σε οποιαδήποτε από τις λίστες αναπαραγωγής σου και κάνε σκρολ στο τέλος της λίστας για να δεις μια ενότητα που ονομάζεται Προτάσεις Τραγουδιών. Πρόκειται για τραγούδια που η εφαρμογή θεωρεί ότι μπορεί να σου αρέσουν, με βάση τις μουσικές σου προτιμήσεις.

Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για το AirDrop

Με το iOS 17, η Apple αναβάθμισε το AirDrop με το NameDrop, το οποίο επιτρέπει σε δύο συσκευές να αγγίξουν η μία την άλλη και να ανταλλάξουν πληροφορίες επικοινωνίας - σαν ανταλλαγή ψηφιακών καρτών επισκεπτών. Και στο iOS 17.1, η APPLE επιτρέπει πλέον τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή και λήψη πληροφοριών μέσω AirDrop όταν δύο iPhone βρίσκονται εκτός εμβέλειας το ένα από το άλλο.

Σύμβολο φακού στο Dynamic Island

Έχει τύχει ποτέ να ενεργοποιήσεις κατά λάθος το φακό του iPhone σου και κάποιος να σου το επισημάνει αργότερα; Οι χρήστες iPhone δεν θα χρειαστεί πλέον να ανησυχούν γι' αυτό. Με το iOS 17.1, όταν ενεργοποιείς το φακό σου, ένα μικρό σύμβολο φακού εμφανίζεται στην "ταινία" Ζωντανών Δραστηριοτήτων στο πάνω μέρος της οθόνης. 

Άλλες προσθήκες και αλλαγές που έρχονται στο iOS 17.1 σύμφωνα με την APPLE είναι οι εξής:

  • Παροχή δυνατότητας επιλογής ενός συγκεκριμένου άλμπουμ για χρήση όταν είναι ενεργή η ρύθμιση «Φωτό τυχαία» στην οθόνη κλειδώματος
  • Υποστήριξη κλειδιού οικίας για κλειδαριές Matter
  • Βελτιωμένη αξιοπιστία του συγχρονισμού των ρυθμίσεων του Χρόνου επί οθόνης στις συσκευές
  • Επιδιόρθωση ζητήματος λόγω του οποίου μερικές φορές γινόταν επαναφορά της ρύθμισης απορρήτου της Σημαντικής τοποθεσίας κατά τη μεταφορά ή την πρώτη ζευγοποίηση του Apple Watch
  • Επιδιόρθωση ζητήματος λόγω του οποίου μερικές φορές δεν εμφανίζονταν τα ονόματα των ατόμων που σας καλούσαν όταν μια άλλη κλήση βρισκόταν σε εξέλιξη
  • Αντιμετώπιση ζητήματος λόγω του οποίου μερικές φορές τα προσαρμοσμένα και αγορασμένα κουδουνίσματα δεν εμφανίζονταν ως επιλογές τόνου SMS
  • Επιδιόρθωση ζητήματος λόγω του οποίου μερικές φορές το πληκτρολόγιο αποκρινόταν λιγότερο από το αναμενόμενο
  • Βελτιστοποιήσεις στην Ανίχνευση τροχαίου (διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 15)
  • Επιδιόρθωση ζητήματος λόγω του οποίου μερικές φορές οι εικόνες παρέμεναν για αρκετή ώρα στην οθόνη