Οι πωλήσεις των SAMSUNG foldables ξεπέρασαν αυτές του Note στην Ευρώπη

7 μήνες πριν
SAMSUNG flip5 and fold5

Η τελευταία προσθήκη στη σειρά Galaxy Note παρουσιάστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια και φαίνεται ότι η μακροπρόθεσμη στρατηγική της SAMSUNG να την αντικαταστήσει με αναδιπλούμενες συσκευές έχει επιτυχία. Σύμφωνα με την εταιρεία, η SAMSUNG πουλάει πλέον περισσότερα αναδιπλούμενα μοντέλα σε ετήσια βάση στην Ευρώπη από ό,τι ποτέ με τις συσκευές Galaxy Note.

Ο Benjamin Braun, Chief Marketing Officer της SAMSUNG για την Ευρώπη, δήλωσε κατά τη διάρκεια της IFA 2023: «Τα τελευταία μας αναδιπλούμενα smartphones πωλούνται με απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Στην πραγματικότητα, οι ετήσιες πωλήσεις των αναδιπλούμενων συσκευών μας έχουν ξεπεράσει αυτές της σειράς Note στην Ευρώπη». Η εταιρεία δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία πωλήσεων για το Galaxy Z Fold5 ή το Galaxy Z Flip5 και δεν σχολίασε αν ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ευρώπη.

Οι καλύτερες πωλήσεις της σειράς Galaxy Z από τη σειρά Galaxy Note είναι ένας στόχος που η SAMSUNG είχε ξεκαθαρίσει ότι επιδιώκει να πετύχει μέσα στο 2023. Σε συνέντευξή του πριν από την έναρξη της διάθεσης των Z Flip5 και Z Fold5, ο TM Roh, επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της SAMSUNG, δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις ήταν σχεδόν ίσες μεταξύ της αναδιπλούμενης σειράς της και αυτών που συνήθιζε να πουλάει κάθε χρόνο σε μοντέλα Galaxy Note. Είπε επίσης ότι η εταιρεία αναμένει να ξεπεράσει αυτόν τον στόχο με τα Z Flip5 και Z Fold5.

Είναι πιθανό η SAMSUNG να έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά επέλεξε να συζητήσει μόνο τους ευρωπαϊκούς αριθμούς της, δεδομένου ότι η IFA 2023 επικεντρώνεται στην περιοχή. Τις επόμενες εβδομάδες, ενδέχεται να μάθουμε περισσότερα για τα παγκόσμια στοιχεία πωλήσεων και για το αν ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί παγκοσμίως. Προς το παρόν, το μόνο που γνωρίζουμε είναι τι συμβαίνει στην Ευρώπη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σειρά Z Flip της SAMSUNG απευθύνεται επίσης σε ένα ευρύτερο κοινό από ό,τι η σειρά Galaxy Note. Ενώ τα αναδιπλούμενα smartphones παραμένουν μια εξειδικευμένη αγορά σε σύγκριση με τις πωλήσεις των περισσότερων smartphones, αυτό το στατιστικό στοιχείο μπορεί να δείχνει ότι η δυναμική της συγκεκριμένης κατηγορίας αυξάνεται.