Όλα όσα ανακοίνωσε η Google στην I/O 2022

1 έτος πριν
Google IO Conference

Το ετήσιο «ραντεβού» της Google με τους developers, η I/O Conference διοργανώθηκε όπως κάθε και χρόνο άλλωστε στα κεντρικά της εταιρείας στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνια. Μολονότι το συγκεκριμένο event εστιάζει ως επί το πλείστον στις νέες τεχνολογίες (βλ. μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη κ.α.) δεν έλλειψαν και οι ανακοινώσεις προϊόντων που φέτος αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία. Ας δούμε τα σημαντικότερα απ’ όσα μάθαμε λοιπόν:

Pixel 7

Τα μεγάλα νέα αφορούσαν την έβδομη σειρά Pixel με τα Pixel 7 και 7 Pro άλλωστε να κυκλοφορούν προς το φθινόπωρο. Δεν είχαμε φυσικά ανακοινώσεις (στην επόμενη παράγραφο θα καταλάβεις το γιατί) όμως η Google αποκάλυψε πως αμφότερα θα ενσωματώνουν την επόμενη γενιά του SoC Tensor της ενώ θα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, πιστά στη δέσμευσή της για ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Εννοείται πως δε μάθαμε τιμές ή διαθεσιμότητα.

Pixel 6a

Ο λόγος για τον οποίο το Pixel 7 θα μας απασχολήσει αργότερα, είναι το Pixel 6a το οποίο όπως και το Pixel 5a, έρχεται να αποτελέσει μια πιο «λάιτ» έκδοση των Pixel 6 και 6 Pro. Υιοθετεί το ίδιο design με αυτά με τις κάμερές του (δύο, 12 MP έκαστη) να έχουν οριζόντια διάταξη. Το smartphone ενσωματώνει το ίδιο Tensor SoC με τα Pixel 6 και 6 Pro, είναι εξοπλισμένο με 6 GB RAM και 128 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου ενώ θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου έναντι $449.

Pixel Buds Pro

Τα Pixel Buds Pro θα κυκλοφορήσουν στις 28 Ιουλίου μαζί με το Pixel 6a και θα στοιχίζουν περί τα $199. Προσφέρουν συνδεσιμότητα με πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα, διαθέτουν λειτουργίες ενεργούς εξουδετέρωσης θορύβου και χωρικού ήχου (η δεύτερη μόνο εφ’ όσον συνδεθούν με συμβατές συσκευές Pixel) ενώ φέρουν και πιστοποίηση IPX4 για προστασία από σταγόνες νερού.

Pixel Watch

Το Pixel Watch ήταν ίσως το χειρότερο μυστικό στην ιστορία των wearables. Ακόμα κι έτσι πάντως η Google φρόντισε να το παρουσιάσει και επίσημα, αν και η κυκλοφορία του αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο παρέα με το Pixel 7. Διαθέτει σφαιρικό σχεδιασμό, τρέχει Wear OS 3 και μεταξύ άλλων διαθέτει πολυεπίπεδη ενσωμάτωση της πλατφόρμας της Fitbit (η πρώτη ουσιαστική συνεργασία των δύο brands έπειτα από την εξαγορά της τελευταίας).

Android 13

Το Android 13 θα προσφέρει αυξημένες δυνατότητες παραμετροποίησης, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να φέρει τη συσκευή του στα μέτρα του. Θα διαθέτει Wallet app με υποστήριξη κρατικών εγγράφων καθώς και έξτρα χαρακτηριστικά προστασίας ιδιωτικού απορρήτου. Η Google θα ενημερώσει πολλές από τις εφαρμογές της ώστε να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της νέας έκδοσης του Android (ιδίως στα tablets).

Google AR γυαλιά

Μετά την αποτυχία των Google Glasses, των πρώτων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που είχε κατασκευάσει ήδη από το 2013, η Google ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει κάτι εντελώς νέο στο συγκεκριμένο τομέα. Τα νέα Google AR γυαλιά της εταιρείας βρίσκονται ακόμα μακριά από την εμπορική κυκλοφορία όμως όταν διατεθούν στην αγορά, η εταιρεία υπόσχεται μια σειρά από εντυπωσιακές λειτουργίες όπως τη μετάφραση μιας γλώσσας που αντικρίζει ο χρήστης σε πραγματικό χρόνο. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.