Όλες οι ανακοινώσεις της HP στη CES 2024

3 μήνες πριν
HP keyboard

Η HP είχε πολλά να πει και ακόμα περισσότερα να δείξει στη φετινή CES. Η εταιρεία είχε προϊόντα για όλους, δίνοντας έμφαση όπως και τόσες άλλες στην AI. Με τις νέες της κυκλοφορίες, η HP περνά «από τους προσωπικούς υπολογιστές στην προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης υπολογιστών» καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει τα ηνία προκειμένου να αναλύσει τα «θέλω» των χρηστών. Πάμε να δούμε όμως τι μας παρουσίασε.

HP Spectre x360 και άλλες συσκευές Intel Core Ultra

Το Spectre x360 ήταν μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της HP στη CES. Ενσωματώνει Intel Core Ultra, εκμεταλλευόμενο την NPU του ώστε να προσφέρει μία προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης χάρη στην AI. Μιλάμε για ένα laptop που απευθύνεται στον απαιτητικό χρήστη καλύπτοντας τις ανάγκες και του business κοινού στο οποίο κλείνει το μάτι με την κάμερα των 9 MP με 4-in-1 pixel binning και αυτόματη βελτίωση εικόνας.

Η AI μάλιστα δεν μένει σε αυτό αλλά μέσω των διαφόρων αισθητήρων του Spectre x360, προσφέρει και μια σειρά λειτουργιών ασφαλείας όπως αυτόματο κλείδωμα σε περίπτωση που ο χρήστης απομακρυνθεί, ειδοποιήσεις αν κάποιος παρακολουθεί την οθόνη από πίσω του, προσαρμογή απόδοσης ανάλογα με την εκάστοτε εργασία αλλά και το πού βρίσκεται το laptop κλπ. Η οθόνη του Spectre x360 είναι μία OLED 16:10 που καταλαμβάνει το 90% της πρόσοψης, ανάλυσης 2.8Κ, με προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 48-120 Hz και πιστοποίηση IMAX Enhanced. Το σύστημα έρχεται με επιλογή κάρτας γραφικών έως NVIDIA GeForce RTX 4050 ενώ η διάθεσή του ξεκινά αυτόν τον μήνα.

Πέραν του Spectre x360, η HP όπως αναμενόταν έδωσε βάση στο AI computing με μία ευρεία γκάμα συσκευών που ενσωματώνουν τους νέους επεξεργαστές Intel Core Ultra. Πρόκειται λοιπόν για τα Pavilion Plus στις 14 και 16 ίντσες (κυκλοφορεί Ιανουάριο και Απρίλιο αντίστοιχα), HP 14 (Απρίλιο), HP 15.6 (Μάρτιο), καθώς επίσης και το HP All-in-One 23,8 και 27, το λανσάρισμα του οποίου γίνεται τον επόμενο μήνα.

OMEN Transcend 14

Περνάμε στις gaming προτάσεις της HP με τα OMEN να έχουν την τιμητική τους. Εννοείται πως ξεχωρίζουμε το OMEN Transcend 14 το οποίο κυκλοφορεί μέσα στον τρέχοντα μήνα και αποτελεί το ελαφρύτερο gaming laptop του κόσμου στις 14 ίντσες. Με βάρος 1,64 κιλά και κατασκευή από αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, μας εξέπληξε ευχάριστα με την ανθεκτικότητα και τη στιβαρότητά του. Πλαισιώνεται μάλιστα από φορτιστή USB Type-C 140 W που γεμίζει τη μπαταρία κατά το ήμισυ σε περίπου μισή ώρα. Η HP διατείνεται πως το Transcend 14 είναι το πιο δροσερό gaming laptop 14 ιντσών στον κόσμο και δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε: όσο παίζαμε Cyberpunk 2077, το σύστημα δεν έδειξε να ζορίζεται ούτε στο ελάχιστο. Το σύστημα ψύξης του βέβαια είναι το κάτι άλλο, περιλαμβάνοντας μία ζώνη υπό πίεση που προσφέρει αποτελεσματικότερη απομάκρυνση του θερμού αέρα μέσα από τους αεραγωγούς στο πίσω μέρος του laptop. Η μέση θερμοκρασία του πληκτρολογίου εντοπίζεται γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το Transcend 14 διαθέτει οθόνη 2.8K με δυναμικά προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 48-120 Hz. Φέρει πιστοποιήσεις VESA ClearMR5000 και TUV+ Eyesafe, καλύπτει τον χρωματικό χώρο DCI-P3 σε ποσοστό 100% και προστατεύεται από Corning Gorilla Glass. Το σύστημα εξοπλίζεται με επεξεργαστή Intel Core Ultra πλεονεκτώντας από την τεχνολογία Intel AI Boost για βελτιωμένη απόδοση. Τα κατά 25,6% ενισχυμένα fps κατά το streaming με χρήση των OpenVIVO plugins του OBS Studio, σίγουρα δεν θα αφήσουν ασυγκίνητους τους streamers. Η μπαταρία του Transcend 14 αντέχει περί τις 11,5 ώρες βάσει του MobileMark 25, ενώ στα του ήχου μιλάμε για το πρώτο gaming laptop στο οποίο έχει βάλει την υπογραφή της η HYPERX. Το πληκτρολόγιο, τέλος, φέρει πλήκτρα με ημιδιαφανές περίγραμμα που επιτρέπει στο φως από τον οπίσθιο φωτισμό RGB να περνά σε μεγαλύτερες ποσότητες.

OMEN Transcend 32 4K UHD OLED Gaming Monitor

Παραμένοντας στην οικογένεια των OMEN, η HP είχε να δείξει και μία gaming οθόνη. Η Transcend 32 είναι μία 4K UHD πρόταση με πάνελ QD-OLED στα 240 Hz. Προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 0,03 ms, φέρει πιστοποιήσεις VESA ClearMR για gameplay χωρίς ανεπιθύμητα εφέ (stuttering, tearing κ.α.) και VESA Adaptive Sync, είναι συμβατή με AMD FreeSync Premium Pro με την HP να περιμένει την έγκριση για NVIDIA G-SYNC.

Είναι η πρώτη gaming οθόνη στον κόσμο με εναλλάξιμες θύρες USB, κάτι που σημαίνει πως θα μπορείς να έχεις συνδεδεμένες σε αυτή δύο συσκευές (π.χ. desktop και laptop) και να προβάλλεις εικόνα κι απ’ τις δύο μέσω picture-in-picture, να χρησιμοποιείς από κοινού περιφερειακά, μέχρι και να μεταφέρεις αρχεία με drag & drop. Υποστηρίζει Dolby Vision και VESA DisplayHDR True Black 400, ενώ καλύπτει τους χρωματικούς χώρους Display P3 (99%), Adobe RGB (97,5%) και sRGB (100%) με Delta-E < 2. Στο εσωτερικό της υπάρχει το σύστημα ψύξης OMEN Tempest για αυξημένη διάρκεια ζωής του πάνελ ενώ στην πλάτη της, ο φωτισμός aRGB έχει επανασχεδιαστεί για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο αριθμός των θυρών της, τέλος, είναι απλά το κάτι άλλο.

Gaming αξεσουάρ & περιφερειακά

Η HP παρουσίασε ουκ ολίγα gaming περιφερειακά από τη HYPERX. Σε αυτά έχουμε τα πληκτρολόγια Alloy Rise και Alloy Rise 75 (με αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός, ειδικό στρώμα μόνωσης για χαμηλότερο ήχο, δυνατότητα προσαρμογής διακοπτών, φωτισμού και εναλλάξιμης μαγνητικής επιφάνειας και 8K polling rate) και το ποντίκι Pulsefire Haste 2 Mini Wireless (μία κατά 16% μικρότερη έκδοση του Haste 2 στα 59 γραμμάρια με μπαταρία που αντέχει έως και 100 ώρες και συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi 2,4 GHz και Bluetooth).

Για τους μικρότερους σε ηλικία gamers (8-12 ετών), η HP έχει το Cloud Mini headset που κυκλοφορεί σε ενσύρματη και ασύρματη έκδοση, σε σούπερ χρώματα και με περιορισμό ήχου στα 85 dB, και το Clutch Tanto Mini, το ελαφρύτερο ενσύρματο χειριστήριο στον κόσμο με άδεια από το Xbox που ενσωματώνει μοχλό και πλήκτρα πλήρους μεγέθους, είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες και υποστηρίζει μέχρι και συσκευές με Android 10 ή νεότερο.

Παράλληλα η HP λάνσαρε και τις Knight και Delta, δύο τσάντες πλάτης κατασκευασμένες από ανθεκτικό ύλικο, με πλήθος εργονομικών στοιχείων που χωρούν laptop έως και 16 ιντσών. Τέλος, είχαμε την ενίσχυση του OMEN Gaming Hub με δύο νέες λειτουργίες για δυναμική προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης οθόνης (η HP έκανε λόγο για 7% αυξημένη διάρκεια μπαταρίας) και overlays ώστε ο κάθε παίκτης να εστιάσει σε όσα έχουν πραγματική σημασία για τον ίδιο.

Γενικά αξεσουάρ & περιφερειακά

Στα γενικότερα περιφερειακά και αξεσουάρ της HP και ειδικότερα στις οθόνες Series 3, Series 5 και Series 7, αξίζει να σταθούμε στη μεσαία. Οι Series 5 αποτελούν τις mid-range προτάσεις της εταιρείας προσφέροντας ενισχυμένο ρυθμό ανανέωσης 100 Hz, βελτιωμένη αντίθεση 1500:1, έως και δύο θύρες HDMI (στο μοντέλο των 27 ιντσών), προστασία από τη μπλε ακτινοβολία και πλήρη συμβατότητα με Chromebook. Το πληκτρολόγιο HP 960 προσφέρει μία εξαιρετικά εργονομική εμπειρία χρήσης χάρη στο «σπαστό» του design.

Πλαισιώνεται δε από το ασύρματο numpad HP 430 με τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και το ποντίκι HP 690, το πρώτο ποντίκι Bluetooth στον κόσμο με φόρτιση Qi, έξι ή περισσότερα προγραμματιζόμενα πλήκτρα και ευαισθησία 4000 dpi. Πολύ ενδιαφέρον ήταν και το HP USB-C Travel Hub με τις πέντε θύρες (2x USB Type-C, 2x USB Type-A, HDMI) και τη φόρτιση στα 65 και 90 W. Στον ήχο, τέλος, είχαμε τα true wireless ακουστικά Poly Voyager Free 20 με συνολική αυτονομία 28 ώρες, ANC, οδηγούς 10 χιλ. και έξι μικρόφωνα με εξουδετέρωση θορύβου για κρυστάλλινο ήχο.

 

Για περισσότερα νέα από τη CES 2024, μείνε συντονισμένος/η στο G Blog!