Το One UI 4.1 φέρνει νέα features στις κάμερες παλιών Samsung

2 έτη πριν
Samsung One UI 4.1

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει δικαίως στη νέα σειρά high-end smartphones της Samsung, Galaxy S22, όμως ειδική μνεία οφείλει να γίνει και στο software update της κορεατικής εταιρείας που αφορά συσκευές προηγούμενων γενιών της. Ο λόγος; Μα φυσικά το ότι φέρνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των καμερών -και όχι μόνο- του Galaxy S22 και σε ναυαρχίδες περασμένων ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Samsung, το One UI 4.1, η νεότερη έκδοση του περιβάλλοντος χρήστη της, θα ξεκινήσει να διατίθεται και για συσκευές προηγούμενων γενιών εντός των επόμενων εβδομάδων. Σε αυτές τις συσκευές περιλαμβάνονται τα Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21, Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold, Galaxy Z Flip, επιλεγμένα μοντέλα από τη σειρά Galaxy A και tablets από τη σειρά Galaxy Tab S.

Οι προσθήκες του One UI 4.1 εστιάζουν ως επί το πλείστον στις κάμερες των συσκευών και τις επιδόσεις τους στη φωτογραφία. Συγκεκριμένα, ετοιμάσου να καλωσορίσεις το Object Eraser (λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με το Magic Eraser του Google Photos, επιτρέποντάς σου να «σβήσεις» ένα αντικείμενο ή πρόσωπο από μία φωτογραφία) ενώ σε ό,τι αφορά ειδικά το Galaxy S21 Ultra προστίθεται το RAW mode (απαιτεί κατέβασμα από το Galaxy Apps store).

Το Portrait mode ενισχύεται με νυχτερινά πορτρέτα που λειτουργούν τόσο με την κύρια κάμερα της εκάστοτε συσκευής (με τον 1x φακό), όσο και με την κάμερα πρόσοψής της, ενώ θα βελτιωθεί σημαντικά και το θόλωμα παρασκηνίου στα ζώα, προκειμένου να απεικονίζεται πιο φυσικά το τρίχωμά τους. Για τις συσκευές Galaxy S με τηλεφακό, θα προστεθεί και υποστήριξη Movie mode βάσει Portrait για κοντινές λήψεις μακρινών θεμάτων.

Επιπρόσθετα, τα βίντεο που θα τραβάς θα αποθηκεύονται σε διαφορετικό φάκελο ανάλογα την κάμερα που χρησιμοποίησες για να τα βρίσκεις ευκολότερα. Παράλληλα, θα έχεις τη δυνατότητα να τα επεξεργάζεσαι καθώς τα αναπαράγεις.

Σύμφωνα με τη Samsung, η διάθεση του One UI 4.1 έχει ξεκινήσει ήδη σε επιλεγμένες τοποθεσίες.