OPPO event: Στην Ibiza είδαμε τα νέα OPPO Reno12 5G & OPPO 12Pro 5G, νέα ακουστικά και smartwatch

2 μήνες πριν
OPPO Reno12 & Reno12 Pro

Ένα χρόνο μετά, η OPPO είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τη νέα γενιά των Reno μοντέλων που αποτελούν την πρόταση της εταιρείας για τη μεσαία κατηγορία, διαθέτοντας όμως και πολλά χαρακτηριστικά που προέρχονται από τη μεγαλύτερη κατηγορία.

Στην Ίμπιζα, η εταιρεία παρουσίασε με κάθε επισημότητα τα Reno12 5G και Reno 12Pro 5G, που μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά και που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης. Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα MediaTek Dimensity 7300-Energy For Reno, η οποία κατασκευάζεται με διαδικασία 4nm για βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και απόδοση. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με οθόνη 120Hz 3D Curved Screen με ελάχιστα πλαίσια, προστατευμένες από Corning Gorilla Glass 7i.

Αν και ανήκουν στη μεσαία κατηγορία, οι συσκευές υποστηρίζουν τις GenAI λειτουργίες της OPPO, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν ψηφιακά πορτρέτα, να αφαιρούν ανεπιθύμητα αντικείμενα από φωτογραφίες και να συνοψίζουν φωνητικές ηχογραφήσεις. Τέλος, διαθέτουν την τεχνολογία 80W SUPERVOOC Flash Charge και μπαταρία 5.000mAh, προσφέροντας γρήγορη φόρτιση και μακροχρόνια διάρκεια ζωής μπαταρίας.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τι ανακοίνωσε πριν λίγο η OPPO.

OPPO Reno12 5G

Το OPPO Reno12 5G, η οικονομικότερη πρόταση της σειράς, διακρίνεται για την κομψή και λεπτή κατασκευή του, με πάχος μόλις 7,6 χιλιοστών και βάρος 177 γραμμαρίων. Διαθέτει γυάλινη πλάτη με νέα υφή Fluid Ripple που δημιουργεί μια τρισδιάστατη όψη σε μια επιφάνεια με ξεχωριστή αίσθηση κατά την αφή. Η συσκευή προσφέρεται σε δύο χρώματα: Astro Silver και Matte Brown, καλύπτοντας διαφορετικά στυλ και προτιμήσεις.

Το σύστημα καμερών του Reno12 περιλαμβάνει έναν κύριο αισθητήρα Sony LYT-600 με ανάλυση 50MP, υποστηρίζοντας τεχνολογία All Pixel Omni-Directional PDAF και OIS για ταχύτερη και σταθερότερη εστίαση. Η λειτουργία Portrait Mode χρησιμοποιεί την τεχνολογία in-sensor zoom για να προσφέρει πορτρέτα ποιότητας 2x ψηφιακού ζουμ, ενώ η λειτουργία Natural Tone προσαρμόζει την έκθεση για ρεαλιστικό φωτισμό και φυσικούς τόνους δέρματος.

Η οθόνη του Reno12 όπως και στο μεγαλύτερο αδερφάκι, αποτελούν κάτι πραγματικά ξεχωριστό για την κατηγορία. Στην περίπτωση του Reno 12 5G, είναι μια 6,7 ιντσών 3D Curved Screen με ανάλυση 1080x2412 pixels, προσφέροντας καθηλωτική εμπειρία θέασης με ελάχιστα πλαίσια 1,56 χιλιοστών και φοβερά χρώματα. Επίσης, η οθόνη διαθέτει την τεχνολογία Full-Dimensional Touch Optimization για βελτιωμένη ακρίβεια αφής και την τεχνολογία Splash Touch, επιτρέποντας τη χρήση της οθόνης ακόμα και με νερό.

Η μπαταρία 5,000mAh υποστηρίζει την τεχνολογία 80W SUPERVOOC Flash Charge, επιτρέποντας τη φόρτιση από 1% σε 48% σε μόλις 18 λεπτά. Η συσκευή διαθέτει και την τεχνολογία AI LinkBoost για βελτιωμένη συνδεσιμότητα και πιο σταθερή σύνδεση δικτύου.

Περνώντας στο λογισμικό, το ColorOS είναι εδώ, βασισμένο στο Android 14, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν διάφορες AI λειτουργίες, όπως το AI Eraser 2.0 για αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων από φωτογραφίες, το AI Clear Face για βελτίωση των λεπτομερειών προσώπων σε ομαδικές φωτογραφίες και το AI Best Face για διόρθωση κλειστών ματιών. Επίσης, διαθέτει το AI Studio για δημιουργία ψηφιακών avatar και το AI Recording Summary για συνοπτικές περιλήψεις φωνητικών ηχογραφήσεων.

OPPO Reno12 Pro 5G

Περνώντας στο μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς, το OPPO Reno12 Pro 5G έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το Reno12 αλλά και διχρωμία, με γυάλινη πλάτη Fluid Ripple και τα χρώματα Astro Silver και Matte Brown. Ωστόσο, το Pro μοντέλο ξεχωρίζει για τις επιπλέον λεπτομέρειες στο φινίρισμα και την πιο ενισχυμένη κατασκευή, κάνοντάς το ιδανικό για χρήστες που αναζητούν μια πιο premium αίσθηση.

Το σύστημα καμερών του Reno12 Pro είναι ενισχυμένο με επιπλέον δυνατότητες σε σχέση με το μικρότερο αδερφάκι. Εκτός από τον κύριο αισθητήρα 50MP, το Pro μοντέλο διαθέτει επιπλέον αισθητήρες για βελτιωμένη λήψη σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και περισσότερες επιλογές ζουμ. Επίσης, οι AI λειτουργίες του Reno12 Pro είναι πιο ανεπτυγμένες, προσφέροντας καλύτερη ανάλυση και περισσότερες επιλογές επεξεργασίας φωτογραφιών.

Η οθόνη είναι 6.7 ιντσών, αλλά διαθέτει υψηλότερη ανάλυση και πιο προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης. Η εμπειρία θέασης είναι ακόμα πιο καθηλωτική με βελτιωμένη απόδοση χρωμάτων και μεγαλύτερη φωτεινότητα, κάνοντάς την ιδανική για multimedia χρήση.

Παρά τo πολύ μικρό πάχος, το Reno12 Pro διαθέτει μια εξίσου μεγάλη μπαταρία 5.000mAh με υποστήριξη 80W SUPERVOOC Flash Charge. Το Pro μοντέλο επωφελείται επίσης από την πιο προηγμένη διαχείριση ενέργειας, επιτρέποντας ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης.

Το OPPO Reno12 Pro διαθέτει φυσικά όλες τις AI λειτουργίες της OPPO, αλλά με βελτιωμένες επιδόσεις χάρη στις αναβαθμισμένες τεχνολογίες επεξεργασίας. Η συσκευή προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες προσαρμογής και επεξεργασίας, κάνοντάς την ιδανική για χρήστες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις AI δυνατότητες.

Αναμενόμενα και τα δύο μοντέλα θα τα βρεις πολύ σύντομα στον ΓΕΡΜΑΝΟ, με πολλές μάλιστα εκπλήξεις.

OPPO Enco Air4 Pro

Η σημερινή παρουσίαση της OPPO πάντως δεν είχε μόνο ανακοινώσεις smartphones αλλά και των νέων κορυφαίων in-ear ακουστικών της εταιρείας, των Enco Air4 Pro. Με την «καλύτερη ακύρωση θορύβου στην κατηγορία τους» και εξαιρετική ποιότητα ήχου, τα Enco Air4 Pro θέλουν να φέρουν την αλλαγή στην κατηγορία.

Τα νέα ακουστικά διαθέτουν ένα προηγμένο σύστημα ενεργής ακύρωσης θορύβου τριών μικροφώνων, το οποίο επιτυγχάνει εντυπωσιακό βάθος ακύρωσης θορύβου έως και 49dB και εύρος έως 4000Hz. Η πιστοποίηση TÜV Rheinland για υψηλής απόδοσης ακύρωση θορύβου επιβεβαιώνει άλλωστε τις εξαιρετικές τους δυνατότητες. Επιπλέον, η έξυπνη ακύρωση θορύβου σκηνής προσαρμόζεται αυτόματα σε διάφορα περιβάλλοντα, ενώ οι εξατομικευμένοι αλγόριθμοι της OPPO ρυθμίζουν δυναμικά την ακύρωση θορύβου με βάση το σχήμα του ακουστικού πόρου και την εφαρμογή των ακουστικών.

Τα Enco Air4 Pro υποστηρίζουν ακόμα την προηγμένη τεχνολογία κωδικοποίησης LHDC 5.0, επιτρέποντας ρυθμό δειγματοληψίας 96KHz/24bit και ρυθμό μετάδοσης δεδομένων έως 1Mbps για μια βελτιωμένη ακουστική εμπειρία στούντιο. Πιστοποιημένα για ήχο Hi-Res από την Ιαπωνική Ένωση Ήχου, τα Enco Air4 Pro αναπαράγουν τις λεπτομέρειες και την ποιότητα του ήχου με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο 12,4mm driver προσφέρει βαθύτερα μπάσα, καθαρότερα φωνητικά και ευρύτερο δυναμικό εύρος. Υπάρχει ακόμα και ο Enco Master Equilizer που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες λειτουργίες ήχου για να βρει τον τέλειο ήχο που ταιριάζει στη διάθεσή του.

Με εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα OPPO Enco Air4 Pro προσφέρουν έως και 12 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής με μία φόρτιση και έως 44 ώρες με τη θήκη φόρτισης. Η τεχνολογία ταχείας φόρτισης επιτρέπει 4 ώρες αναπαραγωγής με μόλις 10 λεπτά φόρτισης ενώ χάρη στο Bluetooth 5.4 και την τεχνολογία Google Fast Pair, ο συγχρονισμός είναι απρόσκοπτος και άμεσος. Με αντοχή IP55 στο νερό και τη σκόνη, τα ακουστικά είναι ιδανικά για εξωτερικούς χώρους.

Τέλος η OPPO ανακοίνωσε και ένα νέο smartwatch, το Watch X το οποίο στηρίζεται στην πλατφόρμα του Wear OS της Google, υποστηρίζοντας έτσι μια μεγάλη συλλογή από εφαρμογές αλλά και τη δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές. Η αυτονομία του Watch X είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον προκάτοχό του φτάνοντας ακόμα και τις 100 ώρες ενώ υποστηρίζει και Dual-Frequency GPS για μεγαλύτερη ακρίβεια από εφαρμογές που το χρησιμοποιούν όπως τα Google Maps.

Όπως και η σειρά Reno12 έτσι και τα Enco Air4 Pro, θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ΓΕΡΜΑΝΟ το αμέσως επόμενο διάστημα.

*26/06/2024 update: Μπορείς πλέον να κάνεις δικό σου το OPPO Reno12 Pro και μέχρι τις 31/08/2024 να πάρεις μαζί ΔΩΡΟ τα ασύρματα Ακουστικά OPPO Enco Air4 Pro αξίας 89,90€ με την προσθήκη στο καλάθι. Επιπλέον με την αγορά σου θα έχεις 3 χρόνια εγγύηση!