To OPPO Find N2 Flip ξεχωρίζει στη MWC 2023

1 έτος πριν
MWC 2023 OPPO booth

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι τα αναδιπλούμενα/πτυσσόμενα smartphones είναι το μέλλον στην πολυτελή κατηγορία και η OPPO φαίνεται πως επιθυμεί να διαδραματίσει ρόλο ηγέτη στη συγκεκριμένη κατηγορία, μετά και την επιτυχία των σειρών Find N και Find N2 στην Κίνα.

OPPO Find N2 Flip

Στον εκθεσιακό χώρο της OPPO, εντοπίσαμε το νέο της πτυσσόμενο smartphone που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στην Ευρωπαϊκή αγορά, το Find N2 Flip, και βεβαίως το πήραμε στα χέρια μας για να το περιεργαστούμε και να σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις. Εξαιρετικά συμπαγές, όμορφο και ποιοτικό, το Find N2 Flip μπορεί να καλύψει με άνεση τις καθημερινές ανάγκες ακόμα και του απαιτητικού χρήστη, με πρόσθετο πλεονέκτημα τον «clamshell» σχεδιασμό. Η συσκευή είναι ιδιαίτερα άνετη και με την πρώτη επαφή αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μία «πολυτελή» (premium) κατασκευή.  

Το κομψό, ιδιαίτερα ελκυστικό smartphone της OPPO «διπλώνει» χάρη στην προηγμένη αναδιπλούμενη οθόνη E6 AMOLED και τον εξελιγμένο 2ης γενιάς μηχανισμό Flexion Hinge (που έχει δοκιμαστεί για 400 χιλιάδες αναδιπλώσεις, κάτι που σημαίνει 100 περίπου αναδιπλώσεις την ημέρα για… δέκα χρόνια). Ο 2ης γενιάς μηχανισμός άρθρωσης Flexion Hinge, δεν αφήνει κενό μεταξύ των δύο τμημάτων της οθόνης όταν είναι διπλωμένη διατηρώντας μακριά τα μικροσωματίδια και τη σκόνη ώστε το πάνελ της εσωτερικής οθόνης να είναι καλύτερα προστατευμένο. Όταν αναδιπλώνεται η οθόνη επίσης, το λεγόμενο «τσάκισμα» ή η πτυχή που σχηματίζεται, είναι σχεδόν αόρατη στο μάτι και ανεπαίσθητη στην αφή παρέχοντας στον χρήστη την αίσθηση και την εμπειρία μίας κανονικής, επίπεδης οθόνης. Η «εσωτερική», αναδιπλούμενη οθόνη είναι όπως αναφέραμε τεχνολογίας E6 AMOLED 6,8" με κινηματογραφική αναλογία 21:9 και προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωσης 120 Hz υποστηρίζει ανάλυση 2.520 x 1.080 pixels και φωτεινότητα 1.200 nits (1.600 nits peak brightness) καθώς και HDR10+.

Η μικρότερη εξωτερική οθόνη που είναι επίσης τεχνολογίας AMOLED έχει διαγώνιο 3,26" και υποστηρίζει ανάλυση 720 x 382 pixels. Χάρη στο ειδικά ανεπτυγμένο λογισμικό της OPPO -που βασίζεται στο ColorOS 13- η εξωτερική οθόνη μπορεί να απεικονίζει έως και έξι ειδοποιήσεις σε μία προβολή ενώ επιτρέπει στον χρήστη να απαντήσει γρήγορα σε μηνύματα και σε κλήσεις ή να ηχογραφήσει φωνητικές σημειώσεις, να δει το ημερολόγιο του ή τον καιρό και πολλά άλλα χωρίς να ανοίξει το τηλέφωνο. 

Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της συσκευής είναι οι φωτογραφικές του δυνατότητες, καθώς είναι δανεισμένες από άλλες ναυαρχίδες της εταιρείας και φέρουν την υπογραφή του θρυλικού κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών Hasselblad, με στόχο να αποτυπώνει χρώματα υψηλής ποιότητας και εκφραστικές λεπτομέρειες. Η κύρια, ευρυγώνια κάμερα 50 MP (αισθητήρας Sony ΙΜΧ890) διαθέτει σύστημα φακού 23mm με φωτεινό διάφραγμα (f:/1.8) και συνοδεύεται από μία υπερευρυγώνια 8 MP (FoV 112°, f:/2.2). H κάμερα για selfies που βρίσκεται σε μία οπή στην εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη έχει ανάλυση 32 MP (αισθητήρας Sony IMX709) και διαθέτει φακό 22mm με διάφραγμα f:/2.4. Συνδυάζοντας την κύρια κάμερα με την εξωτερική οθόνη και τη λειτουργία Dual Preview, ο χρήστης μπορεί να έχει άμεσα στη διάθεση του μία προεπισκόπηση της λήψης για άψογα αποτελέσματα. Και με αναλογία διαστάσεων 17:9 στην εξωτερική, κάθετη οθόνη αποτυπώνεται και η παραμικρή λεπτομέρεια.

Αν ο χρήστης ακουμπήσει τη συσκευή σε μία επίπεδη επιφάνεια, μπορεί να αξιοποιήσει τη λειτουργία FlexForm για να μετατρέψει τη συσκευή σε τρίποδο, ενεργοποιώντας το κλείστρο με μια κίνηση των χεριών του. Στη διάθεση του χρήστη βρίσκεται και η επαγγελματική λειτουργία (Professional Mode) καθώς και μοναδική λειτουργία XPAN που παγώνει το χρόνο σε ένα κινηματογραφικό καρέ. Και με την ενσωματωμένη ιδιόκτητη NPU της OPPO, MariSilicon X, αξιοποιείται η δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να ενισχυθούν τα νυχτερινά βίντεο και οι λήψεις 4K με χαμηλό φωτισμό να είναι εξαιρετικά καθαρές.

Το OPPO Find N2 Flip ενσωματώνει τον ισχυρό επεξεργαστή της MediaTek, Dimensity 9000+, ο οποίος κατασκευάζεται στα 4nm και ενσωματώνει οκτώ πυρήνες, έναν ισχυρό Cortex-X2 στα 3,2 GHz, τρεις Cortex-A710 στα 2,85GHz και τέσσερις Cortex-A510 στα 1,8GHz. Επίσης, διαθέτει μια ικανότατη GPU, την Mali-G710 MC10. Η συσκευή που θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, Astral Black και Moonlit Purple, θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις, με 8GB και 12GB RAM σε συνδυασμό με 256GB αποθηκευτικού χώρου και με 16GB RAM σε συνδυασμό με 512GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά, εξοπλίζεται με WiFi 6, Bluetooth 5.3, NFC, στερεοφωνικά ηχεία και μπαταρία 4.300 mAh που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 44 W SUPERVOOC (φόρτιση στο 100% σε λιγότερο από μία ώρα).

OPPO A78

Πέρα από το εκπληκτικό OPPO Find N2 Flip, στον εκθεσιακό χώρο της OPPO υπήρχαν πολλές νέες συσκευές, ανάμεσα στις οποίες εντοπίσαμε και μία entry-level που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά, το OPPO A78. Πρόκειται για μία όμορφη συσκευή, με ξεχωριστή εμφάνιση και μεγάλη οθόνη IPS LCD 6,56 ιντσών που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης έως 90 Hz και ανάλυση HD+ (1.612 x 720 pixels). Στο άνω τμήμα της οθόνης βρίσκεται μία μικρή εγκοπή που φιλοξενεί την κάμερα για selfies, η οποία έχει ανάλυση 8 MP και φακό 27mm με διάφραγμα f:/2.0. Στο πίσω μέρος της συσκευής βρίσκουμε δύο κάμερες, την κύρια που βασίζεται σε έναν αισθητήρα 50 MP με φακό 27mm και φωτεινό διάφραγμα f:/1.8) και έναν αισθητήρα βάθους 2 MP (f:/2.4). Στο εσωτερικό του OPPO A78 βρίσκουμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Dimensity 700 (7nm) και την Mali-G57 MC2 GPU σε συνδυασμό με 8GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία της συσκευής έχει μέγεθος 5.000 mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 33W, κάτι που σημαίνει ότι δεν απαιτούνται περισσότερα από 67 λεπτά για την πλήρη φόρτιση της. Το όμορφο, συμπαγές και εξαιρετικό στο κράτημα OPPO A78 θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, Glowing Black και Glowing Purple.

Τέλος, ιδιαίτερη θέση είχε το μεγάλο τρόπαιο του Champions League στον εκθεσιακό χώρο της OPPO, με την εταιρεία να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χορηγούς της διοργάνωσης.