Πετάμε για Λας Βέγκας και CES 2023

1 έτος πριν
CES 2023 logo

CES, “το πιο επιδραστικό τεχνολογικό γεγονός στον κόσμο” αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης και δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερο δίκιο. Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο διεξάγεται και φέτος στο Λας Βέγκας από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου, με τον ΓΕΡΜΑΝΟ να βρίσκεται ήδη καθοδόν προκειμένου να σου μεταφέρει από κοντά όλες τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Μάλιστα φέτος η έκθεση αναμένεται να διεξαχθεί σε ρυθμούς “προ-Covid” εποχών, με την συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων κατασκευαστών να διαθέτει παρουσία. Το ίδιο ισχύει όμως και για το κοινό, με τις προβλέψεις της διοργανώτριας εταιρείας να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100.000 επισκέπτες από εκατοντάδες χώρες.

Τηλεοράσεις, laptops, tablets smarthome, wearables, VR/AR συστήματα, οθόνες, metaverse αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν για ολόκληρη την εβδομάδα. Στη λίστα δεν βάζουμε τα smartphones αφού δεν αναμένονται σχετικές συγκινήσεις (χωρίς να αποκλείουμε εκπλήξεις), με τους κατασκευαστές να κρατούν κρυφά τα χαρτιά τους για 1 μήνα ακόμα όταν και θα διεξαχθεί η MWC 2023 στη Βαρκελώνη.

SAMSUNG, LG, TCL και PANASONIC θα κυριαρχήσουν τις πρώτες ημέρες με τα αποκαλυπτήρια των νέων σειρών τηλεοράσεών τους, και οι οποίες πρόκειται να μας απασχολήσουν καθόλη τη χρονιά.

Τεράστιο κομμάτι της έκθεσης είναι αφιερωμένο στα Wearables, όπου και αναμένονται ενδιαφέροντα νέα προϊόντα αλλά και υπηρεσίες, με έμφαση στην καθημερινή σου δραστηριότητα και την καταγραφή των επιδόσεών σου. Αντίστοιχα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το metaverse, με μπόλικες προτάσεις γύρω από τα VR και AR συστήματα για τον τελικό καταναλωτή. Ξεχωρίζουμε δύο από αυτές, αυτή της META που ήδη γνωρίζουμε τα πάντα γι’ αυτή αλλά και την απάντηση της HTC που θα μάθουμε σχετικά τις πρώτες ημέρες της έκθεσης μετά την προγραμματισμένη παρουσίαση στις 4 Ιανουαρίου.

Στο χώρο των laptops, αναμένεται ένας μικρός χαμός, με τους κορυφαίους του χώρου να έχουν στα σκαριά νέα μοντέλα τα οποία θα ξεχωρίζουν για τις μοναδικά τους χαρακτηριστικά αλλά και επιδόσεις. Γι’ αυτές, υπεύθυνες θα είναι τα τσιπ στο εσωτερικό τους, και συγκεκριμένα ο συνδυασμός CPU και GPU, με την Intel να αναμένεται να παρουσιάσει την 13η γενιά των mobile επεξεργαστών της, με την AMD να ακολουθεί με τη νέα γενιά των Ryzen mobile CPU. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αποκάλυψη της σειράς RTX40 GPU της NVIDIA, αυτή τη φορά για το χώρο των laptops και ειδικότερα αυτών που απευθύνονται σε gamers που ψάχνουν τις κορυφαίες…φορητές επιδόσεις.

Και αυτά δεν είναι όλα αφού αν κάτι χαρακτηρίζει τη CES είναι το απρόβλεπτο, με μπόλικες εκπλήξεις να παραμονεύουν τις οποίες φυσικά θα σου μεταφέρουμε.

Stay tuned στο G Blog και στα social media του ΓΕΡΜΑΝΟΥ για όλες τις σημαντικές εξελίξεις από τη CES 2023 μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό!