Πληρωμές με την… παλάμη μέσω Amazon One στα WHOLE FOODS στην Καλιφόρνια

1 έτος πριν
amazon

Μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή αναμένεται να προσφέρουν σύντομα τα καταστήματα της αλυσίδας WHOLE FOODS στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Θα μας πεις τώρα τι σε ενδιαφέρει τι κάνει μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ με υγιεινά προϊόντα στην άλλη άκρη του κόσμου, πλην όμως η κίνηση της WHOLE FOODS ενδεχομένως να… δείχνει το μέλλον. Η εταιρεία, που λες, ετοιμάζεται να διευρύνει την υποστήριξη του Amazon One σε 65 καταστήματά της.

Τι ακριβώς προσφέρει αυτό; Ουσιαστικά κάνει τις συναλλαγές πραγματικά ανέπαφες, αφού οι καταναλωτές δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν πλέον το παραμικρό gadget για να προχωρήσουν στις αγορές τους. Το μόνο που απαιτείται είναι να περάσουν το χέρι τους επάνω από τον σχετικό αισθητήρα στο ταμείο! Το Amazon One, βλέπεις, διαβάζει την παλάμη, μόνο που αντί να σου… λέει τη μοίρα σου, αντιστοιχίζει το αποτύπωμά της στον λογαριασμό σου. Έτσι, είναι σε θέση να σε αναγνωρίζει φτάνοντας στο ταμείο, επιτρέποντάς σου να πληρώσεις χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις το κινητό από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσεις το smartwatch σου.

Πρόκειται για μία νέα σχετικά τεχνολογία της AMAZON η οποία πάντως κρύβει αρκετές προκλήσεις. Η εταιρεία οφείλει να ακολουθήσει συγκεκριμένους κανόνες όσον αφορά στη συλλογή και την αποθήκευση των βιομετρικών δεδομένων των χρηστών, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που αντιτίθενται στη χρήση του ανθρώπινου σώματος αντί κωδικού. Υπάρχουν σκέψεις για πιλοτική εφαρμογή της μεθόδου της AMAZON σε συναυλίες προκειμένου να διευκολυνθεί το κοινό, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει στην ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση διαρροής των δεδομένων των χρηστών.

H AMAZON υποστηρίζει ότι πρόθεσή της είναι να κάνει τις καθημερινές πληρωμές ταχύτερες και ευκολότερες, με το One επί της ουσίας να της ανοίγει διάπλατα την πόρτα στο φυσικό shopping, το μοναδικό «κάστρο» που δεν έχει πέσει ακόμα. Αν θες να δοκιμάσεις την όλη εμπειρία, μια βόλτα στα καταστήματα Amazon Go στο Σιάτλ ή τα WHOLE FOODS στο Μαλιμπού και τη Σάντα Μόνικα, θα σε πείσει.