Ποιες τηλεοράσεις και οθόνες έκαναν το μπαμ στη φετινή IFA

1 έτος πριν

Στο Βερολίνο και στην IFA 2022 παρουσιάστηκαν οι νέες προτάσεις στο χώρο των τηλεοράσεων και των οθονών από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου. Φυσικά κάποιες προτάσεις ξεχώρισαν περισσότερο από τις άλλες και στις παρουσιάζουμε εδώ, κάνοντας την αρχή από τις οθόνες.

Η Samsung στοχεύει ψηλά και συγκεκριμένα στις 55 ίντσες με τη Odyssey Arc η οποία είναι η πρώτη κυρτή οθόνη στον κόσμο με το συγκεκριμένο μέγεθος αλλά και με βαθμό καμπυλότητας 1000R. Ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου στη CES όμως η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε στην IFA επιτέλους την παγκόσμια διάθεσή της. Η τεράστια οθόνη διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, χρόνο απόκρισης 1 ms (GtG ), την ολοκαίνουργια λειτουργία Cockpit Mode και ένα αποκλειστικό χειριστήριο, το Ark Dial, δίνοντας στους hardcore gamers την ευκαιρία να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού.

Εισάγει την τεχνολογία Quantum Matrix της Samsung, χρησιμοποιώντας Quantum Mini LEDs, τα οποία επιτρέπουν τον εξαιρετικά λεπτό και ακριβή έλεγχο των πυκνά τοποθετημένων LEDs. Με ενσωματωμένο processing στα 14bit, που αποτελεί μια εξελιγμένη τεχνολογία ελέγχου φωτισμού, οι gamers απολαμβάνουν εξίσου τις σκοτεινές και τις φωτεινές σκηνές αλλά και εξαιρετικά ρεαλιστικά γραφικά,  που περιλαμβάνουν 16.384 επίπεδα μαύρου. Και εδώ βλέπουμε το Samsung Gaming Hub το οποίο προσφέρει άμεση πρόσβαση σε κορυφαίες υπηρεσίες streaming, καθώς και σε δημοφιλή παιχνίδια για κονσόλες και υπολογιστή.

Η Samsung Electronics παρουσίασε ακόμα και την Odyssey OLED G8 - άλλη μια καταπληκτική προσθήκη στη σειρά. Η Odyssey OLED G8 είναι η πρώτη οθόνη παιχνιδιών OLED της εταιρείας και θα είναι διαθέσιμη σε εξαιρετικά λεπτό σχήμα 34 ιντσών, παρέχοντας λαμπρή φωτεινότητα σε ένα πάνελ OLED που συνεργάζεται με την τεχνολογία Quantum Dot και είναι γεμάτη με απίστευτα χαρακτηριστικά gaming, όπως απίστευτα χαμηλό χρόνο απόκρισης 0,1ms και ρυθμό ανανέωσης 175Hz.

Η νέα Odyssey OLED G8 των 34 ιντσών είναι κατασκευασμένη με εξαιρετικά λεπτό πάχος 3,9 χιλιοστών στο λεπτότερο σημείο της -το λεπτότερο στην κατηγορία προϊόντων της- και τελειώνει με ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Η οθόνη δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό, ενώ παρέχει αληθινό RGB και αληθινό μαύρο για μέγιστη ακρίβεια χρωμάτων και φωτεινότητα - και όλα αυτά χωρίς χρωματικό φίλτρο.

Διαθέτει εξαιρετικά ευρεία οθόνη gaming ανάλυσης QHD (3.440 x 1.440) με αναλογία διαστάσεων 21:9 και χρωματική γκάμα DCI-99,3% για απίστευτη οπτική απεικόνιση ανεξάρτητα από το παιχνίδι που παίζεις. Αυτό ενισχύεται από μια στατική αναλογία αντίθεσης εκατομμύριο προς ένα για να αναδεικνύονται οι πιο λεπτές λεπτομέρειες για βελτιωμένη εμβύθιση και καμπυλότητα 1800R για τέλεια θέαση του παιχνιδιού.

Στις τηλεοράσεις εντύπωση μας έκανε η LG OLED Flex (LX3), μια τηλεόραση 42 ιντσών η οποία μπορεί να μετατραπεί από επίπεδη σε κυρτή. Η LG είχε αφήσει πίσω της εδώ και αρκετό καιρό τις κυρτές οθόνες αλλά ίσως με αυτό το μοντέλο επιθυμεί να επιστρέψει σε μια κατηγορία που άλλοτε είχε αρκετό ενδιαφέρον (ίσως όχι εμπορικό).

Και εδώ έχουμε μια πρόταση που απευθύνεται σε gamers επιτρέποντας τους να προσαρμόσουν γρήγορα την καμπυλότητα της LX3 σε μία από τις δύο διαθέσιμες προεπιλογές χρησιμοποιώντας το ειδικό κουμπί στο τηλεχειριστήριο ή αλλάζουν χειροκίνητα τον βαθμό καμπυλότητας με 5% προσαύξηση τη φορά και 20 διαφορετικά επίπεδα διαθέσιμα. Επιπλέον, η οθόνη της LG OLED Flex μπορεί να έχει κλίση έως και 10 μοίρες προς ή έως και 5 μοίρες από το χρήστη και έχει ρυθμιζόμενο ύψος, πάνω ή κάτω κατά 140 χιλιοστά, εγγυώμενη έτσι εργονομική άνεση για όσους θέλουν να κάθονται και για όσους τους αρέσει να γέρνουν πίσω.

Υποστηρίζει ακόμα Dolby Vision σε 4K ανάλυση και 120Hz ρυθμό ανανέωσης ενώ ενσωματώνει θύρες HDMI 2.1 με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) και αυτόματη λειτουργία χαμηλής καθυστέρησης (ALLM). Επιπλέον, η εύκαμπτη οθόνη της LG είναι συμβατή με G-SYNC και διαθέτει πιστοποίηση AMD FreeSync Premium, εξασφαλίζοντας γραφικά tear- και stutter-free, που βοηθούν να ζωντανέψουν πλήρως τα παιχνίδια.

Η LG εντυπωσίασε στην IFA με μια ακόμη τηλεόραση, τη LG OLED evo Gallery Edition 97 ιντσών. Αυτή διαθέτει την τεχνολογία OLED evo της εταιρείας, επεξεργαστή Α9 Gen5 AI και προηγμένους αλγόριθμους εικόνας για να προσφέρει ζωντανές εικόνες και μια πραγματικά καθηλωτική, κινηματογραφική εμπειρία θέασης.

Το μοντέλο της σειράς G2 97 ιντσών ενσωματώνει επίσης τη σχεδίαση Gallery flush-to-the-wall της LG, προσφέροντας μια απρόσκοπτη, ολοκληρωμένη εμφάνιση που θα αναδείξει αμέσως την πολυτελή οικιακή κινηματογραφική αίθουσα. Μη ρωτάς μόνο τιμή αφού η LG δεν είναι σε θέση να την ανακοινώσει ακόμα αν και ξέρουμε ότι αυτή θα είναι απλησίαστη για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.