Πώς ακριβώς χρησιμοποιείται η οθόνη LG DualUp;

2 έτη πριν
LG DualUp

Μία περίεργη αν μη τι άλλο οθόνη παρουσίασε η LG. Ο λόγος για τη DualUp 28MQ780, μία κάθετη οθόνη με διαγώνιο 27,6 ιντσών η οποία όμως υιοθετεί τον εντελώς ασυνήθιστο λόγο διαστάσεων 16:18. Δεν είναι μόνο το ότι πρόκειται για μία κατακόρυφου προσανατολισμού πρόταση αφού και οριζοντίως να μπορούσε να τοποθετηθεί, πάλι περίεργη θα ήταν -πρακτικά είναι σχεδόν… τετράγωνη!

Η συγκεκριμένη οθόνη απευθύνεται πρωτίστως σε εκείνους που βασίζονται στο scrolling όσον αφορά στις καθημερινές τους εργασίες. Αν φερ’ ειπείν scrollάρεις διαρκώς σε social media, έγγραφα και sites, η DualUp θα μπορούσε να σε διευκολύνει σημαντικά. Εξίσου πρωτότυπη είναι κι η ανάλυσή της: 2560 x 2880 pixels. Να ‘σαι σίγουρος πως το να βρεις φόντο για την επιφάνεια εργασίας σου θα ‘ναι ζόρικο…

Κατά τα άλλα η λύση της LG προσφέρει πυκνότητα pixel 139,6 ppi διαθέτοντας παράλληλα 7.372.800 pixels στο σύνολό της. Ο λόγος αντίθεσης δεν είναι άσχημος καθώς βρίσκεται στο 1000:1, το πάνελ είναι τύπου IPS ενώ υπάρχει ακόμα κάλυψη του χρωματικού χώρου DCI-P3 σε ποσοστό 98%. Προσφέρεται υποστήριξη HDR ενώ η μέγιστη φωτεινότητα αγγίζει τα 300 nits, αριθμός ικανοποιητικός μεν, όχι συγκλονιστικός δε.

Η οθόνη συνοδεύεται από την πιο πρόσφατη έκδοση του Ergo Stand της LG που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία καταλαμβάνοντας λιγότερο θόρυβο (και διαθέτει και πιο high-tech σχεδιασμό από τον προκάτοχό του). Διαθέτει θύρα USB-C με δυνατότητα φόρτισης άλλων συσκευών (έως 96 W), δύο HDMI, DisplayPort και τρεις USB Type-A. Πλαισιώνεται από σετ ηχείων 7 W.

Τιμή και διαθεσιμότητα δε μάθαμε αλλά για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει κι η CES του Ιανουαρίου (5-8 του μήνα) στο Λας Βέγκας.